۰۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۰
کد خبر: ۴۶

به گزارش پایداری ملی سردار جلالی رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور در اولین روز هفته پدافند غیر عامل کشور که به نام "آموزش ،پژوهش و تولید علم"نام گذاری شده است در دانشگاه صنعتی مالک اشتر و در جمع رؤسای دانشگاه ها ،استادن و دانشجویان ضمن گرامیداشت تقارن این هفته با دهه ولایت و اعیاد قربان و غدیر گفت:در حوزه تهدیدات با نگاهی ساده به موضوع، می بینیم که در دوره و دهه ای قرار داریم که تحول و تغییر در ماهیت تهدیدات ،سرعت بسیار زیادی داشته است و امروز با نوع جدیدی از جنگ ها با عنوان جنگ های نسل چهارم روبرو هستیم
 
وی ادامه داد:در بیست سال اخیر سرعت تحولات و تغییرات  تهدیدات بسیار تند بوده و در این راستا جنگ های نسل چهارم سه مرحله پوست اندازی و نوسازی داشته اند ، از 1992 تا 2003 تمرکز دشمن بر روی ارتقا قابلیت های نظامی بود، بعد از 2003 شاهد بروز کاربرد قدرت نرم علیه کشورها بودیم. از 2003 تا 2009 محور تهدید، جنگ نرم و استفاده از تمام مولفه های دشمناز جمله رسانه ها بودیم و از 2009 تا 2012 وارد فاز جدیدی شده ایم که با توجه به سند جدید دفاعی آمریکا ، که در ابتدای سال 2012 رونمایی شد دیدیم که آن ها رویکرد جدیدی را شروع کرده اندکه در آن 4 محور اساسی شامل کوچک کردن زرادخانه های هسته ای،کاهش و تخصصی کردن قدرت نظامی،توسعه تسلیحات و کارکرد جنگ سایبری و توسعه مفهوم جنگ بی قاعده که به جنگ مردم محور نیز یاد می شود.
 
جلالی گفت:در این دوره اولین شاخص ، تمرکز بر روی اهداف منتخب و تخریب آن ها بود که دارای هزینه های سیاسی و نظامی زیادی بود ، پس از آن به این نتیجه رسیدند که نقش ابزار نظامی را کاهش داده ونقش مردم را در جنگ ها و برخورد با کشور ها جدی تر بگیرند و در این راستا از همه مولفه های قدرت مانند قدرت اطلاعاتی، رسانه ای، حقوقی، قانونی،اقتصادی ، تبلیغاتی، دیپلماتیک و حتی علمی بهره ببرند ، البته گزینه نظامی هم در این بین وجود دارد ولی دارای تاکید کمتری نسبت به گذشته است و نقش مکمل دارد ، پس باید در این زمینه ها، تهدیدات را بشناسیم و چگونه دفاع کردن را باید بدانی زیرا مکلف به دفاع هستیم.
 
وی در خصوص مراکز علمی و نقش آن در دفاع گفت : در آن سو می بینیم که نظریه پردازی در نوع جنگ و بکار گیری مولفه های قدرت در دانشگاه ها و مراکز علمی شکل می گیرد  و پس از آن به شکل عملی در می آید و کاربردی می شود. پس ما هم باید این کار را انجام دهیم و دفاع و پدافند غیر عامل ما دانش محور و دانش پایه باشد.
 
مدل رویکرد مناسب دفاعی چیست؟
 
وی در رابطه با استراتژی های دفاعی نیز گفت : استراتژی ما مقابله متقارن نیست ، زیرا هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ علمی برای ما ممکن و مقرون به صرفه نیست ، همچنان که در پروژه جنگ ستارگان، شوروی در مقابل آمریکا عقب نشست و کوتاه آمد. پس برای ما نیز عملی و شدنی نیست. رویکرد بعدی دفاع سنتی است و گذشته خودمان است مانند تجربه دفاع مقدس، اما الگوی  دفاع مقدس که ما چند سال پیش  تجربه کردیم برای جنگ آینده پاسخگو نیست، همانگونه که در خود دوران جنگ تحمیلی هم استراتژی ها و طرح ها و روش های مربوط به قبل از انقلاب جوابگو نبود و ما طرح ها و استراتژی های مورد نیاز به این دوره را طراحی و عملیاتی کردیم. پس این روش نیز قابل اجرا نیست، در نتیجه ما به این موضوع می رسیم که باید دفاع دارای مدل بومی و انحصاری خودمان بر اساس شناخت کامل از نقاط قوت و مزیت های راهبردی خود مانند نیروی انسانی متخصص و متعهد با ایمان و شهادت طلب، و توجه به نقاط ضعف دشمن باشد. در پدافند غیر عامل به دنبال  این نظریه بومی دفاع هستیم و اینکه یک مرکز ایده پردازی و نظریه پردازی دفاعی داشته باشیم، مفهوم آن اینست که جنگ امروز نبرد بین افکار و نظریه ها و مراکز علمی و دانشگاهی است.
 
رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت:در سال 84 که شروع کار پدافند بود دارای منابع علمی و مرجع قابل دسترسی و مناسبی در حوزه پدافند غیر عامل نبودیم اما امروز در زمینه منابع اطلاعاتی و علمی جزء 10 کشور  برتر دنیا هستیم. ما در سال های گذشته تلاش ها و تولیدات بسیار خوبی داشتیم که تحسین برانگیز است، همکاری و فعالیت دانشگاه های امام حسین(ع) ، مالک اشتر،دانشگاه عالی دفاع ملی و دانشگاه فارابی در این زمینه بسار خوب و موثر بوده اما همچنان نیازمند کار بیشتر هستیم، ما توانستیم در کشور برای اولین بار قابلیت تلفیق اندیشه ها و سیاست های دفاعی را در برنامه های توسعه کشور تولید کنیم که در گذشته وجود نداشت.
 
تلفیق اندیشه ها و سیاست های دفاعی در ذات برنامه های توسعه و پیشرفت:
 
جلالی ادامه داد: امروز درگیر یک جنگ اقتصادی هستیم، البته در دوران دفاع مقدس هم با جنگ اقتصادی روبرو بودیم به این شکل که بنادر،کارخانه ها و مراکز تجاری و صنعتی ما مورد حمله نظامی قرار می گرفت،اما امروز درگیر پیچیده ترین و مدرن ترین نوع جنگ اقتصادی هستیم و تمام ابزارهای سیاسی،اقتصادی،اطلاعاتی،علمی،قانونی و حتی غیرقانونی علیه ما بکار می رود، در بحث دفاع اقتصادی از نظر علمی و دانشگاهی از نظر محتوا و مضمون مناسب ودر مضیقه هستیم و نیازمند تولید محتوا وجلسات کارشناسی و کنفرانس های  چالشی در این زمینه هستیم، همچنین در حوزه های دفاع سایبری ، پدافند زیستی، برنامه ریزی استراتژیک توسعه و پیشرفت و پدافند پزشکی نیز، نیازمند کار جدی و برنامه ریزی درسی و تولید محتوا هستیم.
 
وی گفت : خوشبختانهما امروز دارای 70الی 75 دانشجو و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد در حوزه های مختلف پدافند هستیم و هیئت علمی کافی را هم داریم ، باید با کاهش سخت گیری ها و همکاری این مشکلات و کمبود ها برطرف بشود،
 
جلالی در خاتمه گفت:باید دانشگاه ها نظریه و ایده و چارچوب ها و حتی ابزار های دفاعی را تولید کنند تا انشاا.. در این حوزه ها دارای توانمندی شده و بتوانیم یک طرح و نظریه و مدل دفاع ملی طراحی کرده و مدل دفاع غیر عامل بومی، ابتکاری، انحصاری، عمیق و لایه به لایه را طراحی و اجرایی کنیم.
 
افتتاح دوره کارشناسی ارشد دفاع سایبری:
 
 اولین دوره کارشناسی  ارشد دفاع سایبری در دو دانشگاه امام حسین(ع) و دانشگاه مالک اشتر افتتاح  و نسبت به شروع کلاس ها از تاریخ 15/8/91  اقدام می نمایند.
 
در این مراسم از خانواده سردار شهید کربلایی جعفر که از دانشمندان و پیشکسوتان پدافند غیر عامل بوده است، تجلیل بعمل آمد .
 
همچنین در این مراسم دوره دفاع سایبری برگزار گردید و در انتهای جلسه نیز از دانشجویان فارغ التحصیل برتر،پایان نامه های برتر و اساتید برتر نیز تجلیل شده و لوح تقدیر به آنان اعطا گردید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر