۱۱ آبان ۱۴۰۵ - ۲۱:۰۸
کد خبر: ۸۱۰۸۵
در نشست هم‌اندیشی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با مدیران عامل نظام بانکی مطرح شد

پیشنهاد تدوین «برنامه مشترک پدافند غیرعامل شبکه بانکی» با محوریت تداوم خدمات به مردم

پیشنهاد تدوین «برنامه مشترک پدافند غیرعامل شبکه بانکی» با محوریت تداوم خدمات به مردم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به نقش محوری نظام بانکی در زندگی روزمره مردم و گسترش چشمگیر بانکداری الکترونیک، بر ضرورت ارتقای هم‌زمان ایمنی و تاب‌آوری این شبکه تأکید کرد و از بانک‌ها خواست با یک برنامه مشترک، تداوم ارائه خدمات کلیدی به مردم را در همه شرایط، از جمله شرایط اضطراری، تضمین کنند.

به گزارش پایگاه خبری پایداری ملی، سردار دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در نشست هم‌اندیشی با مدیران عامل بانک‌ها که به میزبانی بانک ملی و با حضور دکتر ذبیح‌الله حسن‌شاهی، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان پدافند غیرعامل کشور و جانشین قرارگاه سایبری برگزار شد، گفت: تهدیدات امروز ماهیتی ترکیبی دارند و افزون بر حوزه‌های سایبری و اطلاعاتی، عرصه اقتصاد را نیز در بر می‌گیرند. از این رو صیانت از زیرساخت‌های اقتصادی، و در رأس آنها نظام بانکی، بخشی از دفاع یکپارچه و همه‌جانبه از کشور است.

وی افزود: زیرساخت‌هایی که چند زنجیره تأمین خدمات و کالا‌های اساسی را به یکدیگر پیوند می‌دهند، نقشی کلیدی در پایداری اقتصاد دارند و هرچه این نقاط اتصال بزرگ‌تر باشند، مراقبت و برنامه‌ریزی برای حفظ آنها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

ارتقای امنیت، همگام با توسعه

رئیس سازمان پدافند غیرعامل پیشرفت بانکداری دیجیتال در کشور را دستاوردی ارزشمند دانست و گفت: لازم است همگام با توسعه خدمات، ملاحظات ایمنی و پدافندی نیز به همان نسبت تقویت شود؛ امنیت باید همپای توسعه پیش برود.

وی با اشاره به شرایط کنونی و فشار‌های اقتصادی علیه کشور، افزود: نظام بانکی می‌تواند با به‌روزرسانی برنامه‌های خود و تمرکز بر خدمات اولویت‌دار، نقش مؤثری در پایداری اقتصاد و حفظ آرامش مردم ایفا کند.

توازن میان پول الکترونیک و اسکناس

سردار جلالی با استناد به آمار بانک مرکزی گفت بخش عمده مبادلات مالی کشور به صورت الکترونیک انجام می‌شود که نشانه گسترش خدمات نوین بانکی است.

به گفته وی، در کنار این پیشرفت، ایجاد توازن مناسب میان پول الکترونیک و اسکناس و حفظ ذخایر کافی از نقدینگی فیزیکی، از جمله پیشنهاد‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور برای افزایش پایداری نظام پرداخت است.

تامین پایدار انرژی و تداوم کسب‌وکار

وی تأمین انرژی پایدار و پیش‌بینی منابع برق پشتیبان برای مراکز بانکی را از دیگر الزامات تاب‌آوری این بخش برشمرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل همچنین از بانک‌ها خواست برنامه تداوم کسب‌وکار خود را تکمیل کرده و ارتقا دهند؛ برنامه‌ای که از آمادگی برای پاسخ به رخداد‌ها آغاز می‌شود، خدمات کلیدی را اولویت‌بندی می‌کند و حفظ سطح مطلوبی از خدمات را در شرایط اضطراری ممکن می‌سازد.

توزیع مناسب زیرساخت‌ها و شبکه ارتباطی اختصاصی

سردار جلالی توزیع مناسب زیرساخت‌های پرداخت را یکی از اصول پدافند غیرعامل دانست و گفت: توسعه سامانه‌ها و کیف پول‌های اختصاصی در هر بانک، امکان دسترسی مردم به خدمات را حتی در صورت بروز اختلال در ارتباطات فراهم می‌کند.

وی با اشاره به تجربه‌های اخیر افزود: بانک‌های کشور نشان داده‌اند که توان بازیابی و بازگرداندن خدمات را دارند و این یک نقطه قوت است که باید تقویت شود.

به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل، ایجاد شبکه ارتباطی اختصاصی برای بانک‌ها در دستور کار است و مذاکرات اولیه در این زمینه انجام شده آمادگی لازم برای اجرای آن اعلام شده است. را برای همکاری اعلام کرده است.

پیشنهاد برنامه مشترک شبکه بانکی

رئیس سازمان پدافند غیرعامل پیشنهاد کرد مدیران عامل بانک‌ها «برنامه واحد و مشترک پدافند غیرعامل در شبکه بانکی» را با هدف تداوم و استمرار ارائه خدمات به مردم در دستور کار قرار دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر
captcha