۱۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۲۵
کد خبر: ۷۹۱۲۳
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه:

کرمانشاه ظرفیت تبدیل شدن به پایلوت هوشمندسازی کشور و قطب صادرات خدمات فناوری را دارد

کرمانشاه ظرفیت تبدیل شدن به پایلوت هوشمندسازی کشور و قطب صادرات خدمات فناوری را دارد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه در نشست صمیمی دکتر ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با نخبگان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) و شرکت‌های دانش‌بنیان استان، با تشریح ظرفیت‌های گسترده کرمانشاه در حوزه اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور، خواستار تعیین این استان به‌عنوان یکی از پایگاه‌های هوشمند سازی کشور شد و تأکید کرد: کرمانشاه با برخورداری از زیرساخت‌های علمی، دانشگاهی، فناورانه و مرزی، آمادگی تبدیل شدن به سکوی توسعه فناوری و صادرات محصولات دانش‌بنیان به کشور‌های همسایه را دارد.

به گزارش پایگاه خبری پایداری ملی، جهانگیر شاهینی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در این نشست که با حضور دکتر ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونان وزارتخانه، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی مرتبط، نخبگان، فعالان حوزه فاوا و شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد، ضمن تسلیت ایام و خیرمقدم به وزیر و هیئت همراه، اظهار کرد: سفر وزیر ارتباطات به کرمانشاه، منشأ خیر و برکت برای استان خواهد بود و می‌تواند مسیر توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد دیجیتال را با شتاب بیشتری دنبال کند.

وی با بیان اینکه توسعه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیازمند تغییر نگاه و هم‌افزایی میان دولت، دانشگاه‌ها، بخش خصوصی و مردم است، افزود: تنها با درک مشترک از اهمیت فناوری‌های نوین و همکاری همه اضلاع زیست‌بوم نوآوری می‌توان زمینه تحقق توسعه پایدار و جهش فناوری را فراهم کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه، هوش مصنوعی را یکی از مهم‌ترین پیشران توسعه در جهان امروز دانست و گفت: امروز تحولات ناشی از هوش مصنوعی در همه عرصه‌ها از اقتصاد، صنعت، فرهنگ و آموزش گرفته تا سیاست و امنیت، قابل مشاهده است و کشور‌هایی که در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند، آینده اقتصاد جهانی را رقم خواهند زد.

شاهینی با تأکید بر نقش شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های فعال حوزه ICT و شتاب‌دهنده‌های فناوری در تحقق این هدف، اظهار داشت: توسعه هوش مصنوعی بدون اتکا به ظرفیت نخبگان و شرکت‌های فناور امکان‌پذیر نیست و باید زمینه رشد این مجموعه‌ها بیش از پیش فراهم شود.

وی با اشاره به توانمندی‌های فناورانه استان گفت: در کرمانشاه ۱۰۳ شرکت دانش‌بنیان فعالیت دارند که ۳۳ محصول آنها برای نخستین‌بار در کشور تولید شده و به‌عنوان تنها تولیدکننده این محصولات، مزیت رقابتی ارزشمندی برای استان و کشور ایجاد کرده‌اند و در مجموع ۵۹۷ شرکت دانش بنیان و فناور در استان فعال هستند و حدود ۳۴۲ محصول در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط شرکت‌های استان تولید و به بازار کشور عرضه شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه، همجواری با کشور عراق را یکی از مهم‌ترین مزیت‌های استان عنوان کرد و افزود: این ظرفیت می‌تواند کرمانشاه را به دروازه صادرات دانش فنی، خدمات فناورانه و محصولات دانش‌بنیان به بازار عراق و سایر کشور‌های منطقه تبدیل کند؛ موضوعی که در اسناد بالادستی و برنامه هفتم توسعه نیز بر آن تأکید شده است.

شاهینی با اشاره به پیشرفت‌های کشور در حوزه امنیت سایبری اظهار داشت: امروز بسیاری از تجهیزات راهبردی شبکه و امنیت که تا چند سال پیش از خارج از کشور تأمین می‌شد، توسط شرکت‌های داخلی تولید می‌شود و حتی در استان کرمانشاه نیز تولید تجهیزات زیرساختی، سوئیچ‌های شبکه، UPS و سایر محصولات فناورانه در حال انجام است که نشان‌دهنده رشد توان داخلی در این حوزه است.

وی از تدوین سند توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان با همکاری دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: این سند با محوریت زیست‌بوم نوآوری استان در مراحل پایانی تدوین قرار دارد و می‌تواند به‌عنوان یک الگوی ملی برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سایر استان‌های کشور مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه با اشاره به شتاب تحولات جهانی در حوزه فناوری‌های نوظهور خاطرنشان کرد: فناوری‌هایی همچون نسل‌های جدید ارتباطی، بلاک‌چین، رایانش کوانتومی و سایر فناوری‌های نوین، آینده توسعه کشور‌ها را رقم خواهند زد و کرمانشاه نیز با اتکا به ظرفیت دانشگاه‌ها، نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان، دراین مسیر گام‌های مؤثری برداشته است.
 
وی همچنین از برگزاری مستمر برنامه «سه‌شنبه‌های فناوری» دراستان خبر داد و افزود: در این برنامه، هرهفته باحضور مسئولان پارک علم و فناوری، اداره‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت‌های دانش‌بنیان و دستگاه‌های اجرایی، مسائل و چالش‌های شرکت‌های فناور بررسی وبرای رفع موانع فعالیت آنها تصمیم‌گیری می‌شود.
 
شاهینی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به تغییر رویکرد توسعه در جهان گفت: روزگاری گفته می‌شد اگر چرخ کشاورزی در کشوری به حرکت درآید، سایر صنایع نیز به حرکت درمی‌آیند، اما امروز در دنیا این باور شکل گرفته که اگر چرخ هوش مصنوعی و هوشمندسازی در یک کشور به حرکت درآید، تمامی بخش‌های اقتصادی، صنعتی و خدماتی با آن متحول خواهند شد؛ چراکه هوش مصنوعی پیشران توسعه همه حوزه‌هاست.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه در پایان با درخواست از وزیر ارتباطات برای حمایت ویژه از استان، گفت: انتظار داریم کرمانشاه به‌عنوان یکی از پایگاه‌های ملی ههوشمند سازی کشور انتخاب شود تا با بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک علم و فناوری و موقعیت ممتاز جغرافیایی استان، زمینه توسعه اقتصاد دیجیتال، ایجاد اشتغال دانش‌بنیان و گسترش صادرات فناوری به کشور‌های همسایه بیش از پیش فراهم شود.

شاهینی از حضور وزیر ارتباطات، معاونان وزارتخانه، استاندار کرمانشاه و تمامی مدیران، نخبگان و فعالان حوزه فاوا در این نشست قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که با حمایت وزارت ارتباطات، کرمانشاه به یکی از قطب‌های اصلی فناوری، نوآوری و هوش مصنوعی کشور تبدیل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر
captcha