دکتر جواد مظفری با بیان این که در اجرای یک طرح علمی و تحقیقاتی شش هزار نمونه ژنتیکی گیاهان سبزی و صیفی در کشور جمع آوری شده است، اظهار کرد: حفاظت از این منابع به عنوان ضامن بخشی از امنیت غذایی کشور بسیار اهمیت دارد.
وی با بیان این که بانک ژن گیاهی ایران در دنیا اعتبار بالایی دارد و ذخایر ژنی متنوع و ارزشمندی را در خود جای داده است، افزود: این اعتبار بالا زمینه گشایش فضای بینالمللی برای همکاری با بانک ژن کشور را فراهم کرده است، به طوری که در سال گذشته بانک ژن گیاهی ملی ایران موفق شد در چهار پروژه بیناللملی مشارکت کند.
مظفری تصریح کرد: مشارکت ایران در این پروژهها بدون شک نقش بسزایی در ارتقای جایگاه ملی منابع ژنتیکی و همچنین ارتقای بینالمللی ایران در مدیریت منابع ژنتیکی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: با گذشت سه دهه از تشکیل بانک ژن گیاهی کشور هنوز سیستم و تجهیزات این بانک به روز نشده و متعلق به 30 سال گذشته است.
رییس بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران تصریح کرد: امکانات موجود در این بانک ژن جوابگوی حجم ژنتیکی موجود نیست و برای نگهداری 30 هزار نمونه ژنتیکی پیش بینی شده است.
مظفری تصریح کرد: تکنولوژی این بانک ژن با تکنولوژی و استانداردهای ایمنی بیناللملی همخوانی ندارد و اگر تمهیدات لازم برای توسعه فیزیکی این بانک صورت نگیرد، نه تنها منابع ژنتیکی در خطر فرسایش قرار میگیرند، بلکه برای ایران یک مسؤولیت جهانی را نیز به بار خواهد آورد.
وی اظهار کرد: سازمان پدافند غیر عامل بانک ژن گیاهی را یکی از دو نقطه امنیتی در وزارت جهاد کشاورزی تشخیص داده است و طرح پدافند غیر عاملی را با نمونهبرداریهای خاص و مطالعات لازم ارائه داده که هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد با پیگیریهای سازمان پدافند غیرعامل طرحهای توسعه فیزیکی بانک ژن گیاهی کشور به زودی آغاز و در بازه زمانی کوتاهی اجرایی شود.