۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۸
کد خبر: ۷۷۲۲۰
معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه در جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت‌کار مطرح کرد:

اجرای تمرین‌های منظم پدافند غیرعامل برای ارتقای آمادگی در مقابل تهدیدها

سومین جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت‌کار شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴، روز دوشنبه ۲۳ تیرماه، با حضور معاونان بهره‌برداری و سرمایه انسانی، مدیران ارشد، مدیران و رؤسای نواحی، مدیران و کارشناسان بهداشت حرفه‌ای، ایمنی و محیط‌زیست در محل برگزاری همایش‌های مرکز تحقیقات فولاد مبارکه برگزار شد.

به گزارش پایداری ملی و به نقل از ایلنا، در این نشست، پنج اصل اساسی ایمنی و سلامت در صنعت فولاد که برگرفته از چارچوب انجمن جهانی فولاد (worldsteel) است، موردبررسی و تبادل نظر قرار گرفت. این پنج اصل عبارت‌اند از: ۱- سلامت و رفاه کارکنان به‌عنوان اولویت نخست هر سازمان صنعتی؛ ۲- برابری در ایمنی (همه کارکنان در هر سطحی، شایسته شرایط ایمن و سالم هستند)؛ ۳- یادگیری از تجربیات روزمره به‌عنوان پایه ارتقای فرهنگ ایمنی؛ ۴- مسئولیت‌پذیری در تمامی سطوح سازمانی (ایمنی وظیفه‌ای همگانی است)؛ ۵- مدیریت فعال خطرات با شناسایی، ارزیابی و کنترل نظام‌مند ریسک‌ها.

در ادامه این جلسه، غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه، ضمن قدردانی از مسئولیت‌پذیری و تلاش‌های همکاران در انجام اقدامات مؤثر مرتبط با پدافند غیرعامل، به‌ویژه در شرایط جنگ دوازده‌روزه تحمیلی، تأکید کرد: ساختارها و سازماندهی فولاد مبارکه باید به‌گونه‌ای تقویت شود که آمادگی لازم برای مقابله با هرگونه بحران و شرایط اضطراری را داشته باشد.

امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند یک سیستم ایمنی منسجم، چابک و هوشمند هستیم که علاوه‌بر حفظ جان و سلامت کارکنان، تداوم تولید و حفاظت از تجهیزات و سرمایه‌های ملی را تضمین کند. همچنین دستورالعمل‌ها باید به‌روزرسانی شود و با و اجرای تمرین‌های منظم پدافند غیرعامل در سطح کلیه واحدها آمادگی خود را ارتقا دهیم.

وی سه رکن اساسی اقتدار ایران اسلامی برای مقابله با تهدیدها علیه کشور را رهبری مقتدرانه، اقتدار نیروهای مسلح و همبستگی مردم و کارکنان دانست.

لزوم ارائه گزارش‌های تحلیلی و هدفمند در زمینه بررسی علل وقوع حوادث و اقدامات اصلاحی

معاون بهره‌برداری، ضمن تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق و سازماندهی فعالیت‌های پرخطر و اهمیت مدیریت و کنترل ریشه‌ای حوادث و جلوگیری از تکرار حوادث مشابه به‌منظور حفظ سلامت جان کارکنان، گفت: لازم است در جلسات آتی، گزارش‌های تحلیلی و هدفمند در زمینه بررسی علل وقوع حوادث و اقدامات اصلاحی ارائه شود تا بتوانیم از تکرار آن‌ها جلوگیری کنیم و محیط کار ایمن‌تری برای همکاران فراهم سازیم.

ضرورت رهبری متعهدانه و مسئولیت‌پذیری در تمام سطوح و لایه‌های سازمان

در ادامه جلسه، معاون سرمایه انسانی فولاد مبارکه، با اشاره به «هفت قانون طلایی» انجمن بین‌المللی تأمین اجتماعی (ISSA) که یکی از معتبرترین چارچوب‌های حرکت به سمت «حادثه صفر» (Vision Zero) محسوب می‌شود، بر ضرورت رهبری متعهدانه و مسئولیت‌پذیری در تمام سطوح و لایه‌های سازمان تأکید کرد.

حسین مدرسی‌فر، اظهار کرد: تعهد و رهبری مدیران و اینکه آنان همواره الگوی عملی برای سایر کارکنان باشند، نقش حیاتی در تحقق اهداف ایمنی و سلامت ایفا می‌کند. رهبری مؤثر باید با عمل همراه باشد و مدیران باید در رفتار و تصمیمات روزمره خود، ارزش‌های ایمنی را به‌صورت عملی نشان دهند تا فرهنگ ایمنی در سازمان نهادینه شود.

وی همچنین به اهمیت شناسایی خطرات و کنترل ریسک در تمامی فعالیت‌ها و تدوین اهداف مشخص و قابل‌اندازه‌گیری در حوزه ایمنی و سلامت و ضرورت سازماندهی نظام ایمنی و سلامت تأکید کرد.

معاون سرمایه انسانی فولاد مبارکه، در ادامه، تمرکز بیش‌ازپیش بر اهمیت موضوع مدیریت تغییر (Management of Change)، ضرورت ایجاد یک رویه و سیستم ایمن و اتخاذ رویکرد کار ایمن در فعالیت‌های تعمیراتی و ارائه یک مدل ایمنی جامع برای فعالیت‌های پیمانکاران را ارزشمند و ضروری دانست.

ضرورت طراحی و پیاده‌سازی یک مدل ایمنی جامع برای فعالیت‌های پیمانکاران

وی تصریح کرد: فعالیت‌های پیمانکاری بخش مهمی از عملیات تولید و تعمیرات را تشکیل می‌دهند و ریسک‌های خاص خود را دارند. ضروری است برای این فعالیت‌ها یک مدل ایمنی جامع طراحی و پیاده‌سازی شود تا پیمانکاران در چارچوب مشخص و استاندارد، وظایف خود را انجام دهند.

در تدوین این مدل، باید از مراجع و دستورالعمل‌های معتبر بین‌المللی استفاده کنیم تا بتوانیم سطح عملکرد ایمنی خود را به استانداردهای شرکت‌های معتبر جهانی نزدیک کنیم. پیاده‌سازی چنین مدلی نیازمند آموزش هدفمند، نظارت مستمر، و ارزیابی عملکرد پیمانکاران است و باید بخشی از فرهنگ‌سازمانی فولاد مبارکه گردد تا ایمنی در تمام سطوح فعالیت‌ها جاری و ساری شود.

لزوم پایش مستمر شاخص‌های ایمنی، تقویت آموزش‌های عملی و تئوری و ارتقای فرهنگ گزارش‌دهی حوادث و شرایط ناایمن

در ادامه جلسه، جواد کیانی، رئیس ایمنی، بهداشت حرفه‌ای و آتش‌نشانی شرکت فولاد مبارکه، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد ایمنی شرکت در ماه گذشته و مقایسه آن با شاخص‌های اعلام‌شده از سوی انجمن جهانی تولیدکنندگان فولاد (worldsteel)، بر لزوم پایش مستمر شاخص‌های ایمنی، تقویت آموزش‌های عملی و تئوری و ارتقای فرهنگ گزارش‌دهی حوادث و شرایط ناایمن تأکید کرد و خواستار مشارکت همه واحدها در تحقق اهداف ایمنی شرکت شد.

در ادامه جلسه، حسین طاهری مدیر تعمیرات مرکزی، مزروعی رئیس مرکز نگهداری و تعمیرات برق، حمیدرضا بذار رئیس مرکز نگهداری و تعمیرات تجهیزات حمل مواد، مهدی‌پور رئیس مرکز نگهداری و تعمیرات ساختمانی و مجتبی میرزایی کارشناس ایمنی تعمیرات مرکزی، گزارش‌های جداگانه‌ای از عملکرد ایمنی حوزه‌های تخصصی خود ارائه کردند.

در خاتمه اعضای کمیته ضمن بررسی شاخص‌های ایمنی، وضعیت رویدادهای ثبت‌شده و اقدامات اصلاحی، بر ضرورت توسعه فرهنگ ایمنی، آموزش‌های هدفمند و مشارکت همه سطوح سازمانی در ارتقای ایمنی محیط کار تأکید کردند و همچنین تصمیماتی در خصوص بهبود فرایندهای نظارتی و پیشگیرانه اتخاذ شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر