بر اساس گزارش رویترز، این سخنان در حالی مطرح میشود که هم اکنون ایران تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی را متوقف کرده است.
واردات بنزین برای کشور نفتخیزی مانند ایران مسئله حساسی به شمار میآید زیرا واردات بنزین ایران یکی از اهداف تحریمهای واشنگتن بوده است.
این مقام ارشد نفتی ایران که خواست نامش فاش نشود، گفت: واردات بنزین بی تردید در سال ١٣٩٣ شمسی افزایش می یابد.
وی به حجم واردات و عرضه کنندگان احتمالی اشارهای نکرد اما گزارش رسانههای ایرانی نشان می دهد که بنزین وارداتی حدود ١١ میلیون لیتر خواهد بود.
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) در ماه سپتامبر سال ٢٠١٣ به نقل از بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران اعلام کرد: ایران روزانه چند میلیون لیتر بنزین وارد می کند تا شکاف میان عرضه داخلی و مصرف را پر کند.
ایران تلاش کرده است با خودکفایی در تولید بنزین از تحریمهای علیه صنعت نفت دور بماند، اما تنها ٦٠ درصد از بنزین مورد نیاز خود را در داخل تولید می کند و ٤٠ درصد باقیمانده را از کشورهای همپیمانش وارد می کند.
در این گزارش ادعا شده کمبود ظرفیت پالایشگاهی ایران، که بخشی از آن به دلیل نبود سرمایه گذاری خارجی است، این کشور را وادار به واردات ٤٠ درصد از تقاضای داخلی بنزین کرده است.
بر اساس این گزارش، علی اصغرعرشی، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، در سال ٢٠١٠ اعلام کرده بود که ایران به خود کفایی در تولید بنزین رسیده است و مقام های ارشد وزارت نفت نیز از رسانههای ایرانی عنوان کردند که ایران دیگر به واردات وابسته نیست.
رویترز مدعی است که بسیاری از تحلیلگران در آن زمان مشکوک بودند و این گفته ها را تبلیغات "سیاسی و روانی" ایران برای مقابله با تحریم ها خواندند.
همسو با توافق هستهای ژنو که به دنبال آن بعضی از تحریمها تسهیل شدند، ایران قصد دارد واردات بنزین خود را افزایش دهد؛ این توافقنامه موقت از ٢٠ ژانویه سال ٢٠١٤ اجرایی شد.
با افزایش هشدارهای سطح آلودگی هوا، دولت حسن روحانی بارها اعلام کرد که قصد دارد تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی را که از سال ٢٠١٠ آغاز شده بود، متوقف کند.