
به گزارش پایداری ملی به نقل از فارس، پژوهشگران ادعا کردند که وقتی این مدلها بهصورت گروهی با هم ارتباط برقرار میکنند، فقط از اسکریپتها پیروی نمیکنند یا الگوهای قبلی را تکرار نمیکنند، بلکه خود را سازماندهی میکنند و مانند جوامع انسانی، در مورد هنجارهای زبانی به اجماع میرسند و حتی ممکن است یک زبان جدید برای برقراری ارتباط ابداع کنند.
مدل های بزرگ زبانی هوش مصنوعی الگوریتمهای یادگیری عمیق و قدرتمندی هستند که میتوانند زبان انسان را درک و بازتولید کنند و معروفترین آنها تا به امروز چت جیپیتی است.
یک گروه تحقیقاتی انگلیسی و دانمارکی تأکید کردند: در بیشتر تحقیقات مدلهای بزرگ زبانی بهصورت جداگانه بررسی شدهاند. اما سیستمهای هوش مصنوعی در دنیای واقعی به طور فزایندهای شامل بسیاری از عاملهای تعاملی خواهند بود. ما میخواستیم بدانیم آیا این مدلها میتوانند رفتار خود را با تشکیل قراردادها و بلوکهای سازنده یک جامعه، با یکدیگر هماهنگ کنند؟ پاسخ مثبت است، و کاری که آنها با هم انجام میدهند را نمیتوان به کاری که به تنهایی انجام میدهند، تقلیل داد.
در نهایت یک چارچوب کلاسیک برای مطالعه قراردادهای اجتماعی انسانها، بر اساس مدل بازی نامگذاری تشکیل قرارداد، مورد اقتباس قرار گرفت تا بر اساس آن عملکرد هوش مصنوعی بررسی شود.
مطالعه تجربی محققان که نتایج آن در مجله Science Advances منتشر شده، ظهور خودجوش قراردادهای اجتماعی پذیرفتهشده جهانی را در جمعیتهای غیرمتمرکز متشکل از عوامل مدلهای زبانی بزرگ نشان میدهد.
محققان این مطالعه گفتند: ما نشان دادیم که چگونه تعصبات جمعی قوی در طول این فرآیند پدیدار میشوند، حتی زمانی که عوامل هیچ تعصبی را به صورت جداگانه نشان نمیدهند. در نهایت، بررسی کردیم که چگونه گروههای اقلیت متعهد و متشکل از عوامل برگرفته از مدلهای بزرگ زبانی متخاصم میتوانند با تحمیل قراردادهای اجتماعی جایگزین بر جمعیت بزرگتر، تغییر اجتماعی را هدایت کنند.
آنها تأکید کردند که سیستمهای هوش مصنوعی میتوانند به طور مستقل قراردادهای اجتماعی را بدون برنامهریزی صریح توسعه دهند و این امر پیامدهایی برای طراحی سیستمهای هوش مصنوعی خواهد داشت که میتواند با ارزشهای انسانی و اهداف اجتماعی همسو باشد و همسو باقی بماند.