
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، با افزایش تنش تجاری میان آمریکا و چین و وضع تعرفه های وارداتی بر کالاهای هر دو کشور، صادرات عناصر کمیاب معدنی که چین تولید کننده مهم آنها است نیز با تعرفه های سنگین روبرو شده است. در همین راستا صنایع نظامی و فناوری با اختلال در زنجیره ذخایر روبرو شده اند.
چین چهارم آوریل ۲۰۲۵ میلادی محدودیت های صادراتی جدیدی بر هفت عنصر کمیاب وضع کرده که فروش آنها نیازمند مجوز دولتی است. همین امر ارسال محموله های چنین موادی را از چین با چالش روبرو کرده است. این اقدام در واکنش به افزایش تعرفه های واردات کالاهای چینی به آمریکا به ۱۴۵ درصد انجام شد و بازارهای متکی بر این مواد استراتژیک را متزلزل کرد. از آن زمان تاکنون تعرفه های وارداتی آمریکا بر محصولات چینی به ۲۴۵ درصد رسیده است.
در حال حاضر بیش از نصف ذخایر مواد معدنی حیاتی مورد نیاز آمریکا از چین تامین می شود. اکنون پروژه پایلوتی انجام شده که احتمالا با تبدیل سخت افزارهای های دور ریز دیتا سنترها به منابع حافظ محیط زیست و معتبر عناصر کمیاب زمینی و فلزات گرانبها، راه خلاصی برای آمریکا فراهم می کند.
مایکروسافت، وسترن دیجیتال، CMR و پدال پوینت رسایکلینگ در یک پروژه پایلوت بیش از ۵۰ هزار پوند هارددرایو و سخت افزارهای مخصوص سرور که از رده خارج شده بودند را فراوری کردند. گروهی از محققان با استفاده از یک روش شیمیایی عاری از اسید عناصر زمینی نادر مانند نئودیمیوم، پراسئودیمیوم و دیسپروسیوم را همراه طلا، مس، آلومینیوم و فولاد با درجه خلوص بالا استخراج کردند مواد بازیافتی هم اکنون به زنجیره ذخایر مربوط به وسایل نقلیه، انرژی بادی و نسل آینده محصولات الکترونیکی اضافه می شوند.
در پروژه پایلوت نرخ بازیافت عناصر نادر و فلزات پایه به ۹۰ درصد رسید.