به گزارش پایداری ملی و به نقل از ایرنا، سردار محمدعلی قمی روز چهارشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی استان گلستان با رییس و کارکنان این خبرگزاری دیدار و در آستانه نودمین سالروز تاسیس ایرنا از فعالیتها و اقدامات این رسانه در اطلاعرسانی و مطالبهگری قدردانی کرد.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور در این دیدار، ۹۰ سالگی خبرگزاری جمهوری اسلامی را گرامی داشت و اظهار کرد: ایرنا یک رسانه مرجع در راستای اطلاعرسانی، پوشش خبری و پیگیری مطالبات است و بخشی از وظیفه رسانهها از جمله ایرنا انتشار اطلاعات درست و صحیح و به موقع است و در کنار این مهم، مطالبات مردم را پیگیری میکند که در بسیاری از مواقع کارگشا است.
سردار محمدعلی قمی به نقش رسانهها در افزایش اعتماد مردم اشاره کرد و توضیح داد: بزرگترین سرمایه نظام اعتماد مردم است که اگر این اعتماد حفظ شود بسیاری از مشکلات حل میشود. در دوران دفاع مقدس شرایط سختی در کشور حاکم بود اما مردم به سبب اعتماد به نظام مقدس جمهوری اسلامی پای کار بودند.
وی در ادامه به اجرای طرح تداوم کارکرد در دستگاههای اجرایی در شرایط ناترازی انرژی اشاره کرد و توضیح داد: تحقق این مهم یکی از اهداف سازمان پدافند غیرعامل است که در شرایط ناترازی انرژی و هنگام قطعی برق یا گاز، ارائه خدمات ضروری به مردم تحت هیچ شرایطی نباید قطع شود که در همین راستا تجهیز همه دستگاههای اجرایی به مولدهای اضطراری در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل، دستگاههای اجرایی باید با تجهیز اداره خود به مولد اضطراری در شرایط قطعی برق، خدمترسانی به مردم را ادامه دهند و رسانهها به عنوان ناظر اجرای این طرحها، باید وضعیت دستگاههای اجرایی را برای تامین مولد و تداوم خدمترسانی در شرایط قطعی برق رصد کنند.
قمی افزود: طرح تداوم کارکرد در شرایط ناترازی انرژی به ویژه قطعی برق برای همه دستگاههای اجرایی که خدمات ضروری به مردم ارائه میکنند لازمالاجرا است و جزو مصوبه دائمی سازمان پدافند غیرعامل است.
وی اجرای مصوبات کمیته دائمی این سازمان را برای همه دستگاههای اجرایی لازم دانست و یادآور شد: دستگاههای اجرایی که از اجرای این مصوبه خودداری کنند بر علیه آنها جرمانگاری شده و در صورت بروز خسارت از لحاظ تخلف اداری و وقوع جرم در دستگاه قضایی مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه دستورالعمل تامین مولدهای اضطراری در دستگاههای اجرایی به ویژه دستگاههای خدماترسان به طور رسمی منتشر شده است، گفت: همه دستگاههای اجرایی به ویژه خدماترسان موظف به تهیه مولد اضطراری هستند تا روند خدماتدهی به مردم تحت هیچ شرایطی تعطیل نشود.
قمی با اشاره به اینکه امسال ۳۰ درصد نانواییهای کشور دوگانهسوز میشوند تا در صورت قطعی برق و گاز، تامین نان مردم دچار مشکل نشود، افزود: تاکنون حدود ۱۰ درصد نانواییهای کشور دوگانهسوز شدند. در استان گلستان نیز از ۲ هزار و ۸۰۳ واحد نانوایی تاکنون حدود ۳۰۰ نانوایی از مولد اضطراری و سوخت جایگزین برخوردار شدند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیمارستانهای اصلی مولد اضطراری دارند و اتاق عمل و مجموعههای آن به مولد برق مجهز شدند، تصریح کرد: در سازمان پدافند غیرعامل با تهدیدات انسانساخت مقابله میکنیم. برای بیاثر کردن تهدیدهای دشمن باید آسیبها را برطرف کنیم چراکه فرودگاه تهدید، آسیب است.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: در سازمان پدافند غیرعامل دستورالعملها برای کاهش آسیبپذیری و مصونپذیری زیرساختها در دستور کار قرار گرفته و همه پیگیریها و تلاشهای ما شناسایی آسیبهای هر مجموعه است.
قمی با تاکید بر اینکه طرح «پاسخ، حفظ تداوم کارکردهای ضروری و برگشتپذیری» به طور جدی در سازمان پدافند غیرعامل دنبال میشود، افزود: طرح پاسخ به معنای پاسخ به تهدید دشمن در کوتاهترین زمان است و برنامه حفظ تداوم کارکردهای ضروری به معنای آن است که مسیر خدمت تحت هیچ شرایطی نباید قطع شود.
وی گفت: دشمن آستانه تحمل مردم را هدف قرار داده و سازمان پدافند غیرعامل با اجرای این طرحها درصدد است نقشههای دشمن برای بر هم زدن آرامش مردم خنثی شود.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه دشمن به دنبال اعمال «اصل غافلگیری» است، تصریح کرد: تلاش ما این است که با هوشیاری و برنامهریزی، حضور در صحنه، اقدامات مقابلهای و مصونسازی زیرساختها نقشه دشمنان را نقش بر آب کنیم.
قمی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به دستورالعمل ابلاغی اقدامات خوبی در دستگاههای اجرایی انجام شده و نظارت و ارزیابی لازم وجود دارد تا آمادگی کامل برای خدماترسانی مستمر به مردم و زمینه استمرار فعالیت زیرساختهای دارای امنیت بالا در کشور فراهم شود.
وی متذکر شد: دشمن به دنبال تزریق ناامیدی در جامعه است که در این شرایط رسانهها باید با اطلاعرسانی، نقاط قوت و توانمندیهای کشورمان را برجسته کنند تا از این طریق باورها و امید در قلب مردم زنده شود.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه بعد از عملیات وعده صادق ۲ نزدیک به ۹ دستورالعمل به دستگاهها ابلاغ شد تا اقدامات لازم انجام شود که یکی از دستورالعملها در قالب طرح شهید حجازی، صیانت از مردم در شرایط اضطرار بوده است، تصریح کرد: در این طرح همچنین تکلیفی برای صدا و سیما و رسانهها در نظر گرفته شده و بایدها و نبایدهای لازم در شرایط اضطرار ویژه رسانهها تدوین شده تا آرامش مردم آسیب نبیند.
قمی به فعالیت قرارگاه مردممحور در سازمان پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: این قرارگاه، موضوعات مردم را پیگیری میکند و مردمیاری، مردمداری و مردمبانی سه اصلی است که در دستور کار پدافند غیرعامل قرار دارد.