به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی به نقل از ایرنا، اسپوتنیک نوشت؛ جیل هروبی، رئیس اداره امنیت ملی هستهای آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که بمبهای گرانشی B-۶۱ جدید بهطور کامل مستقر شدهاند و دید پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نسبت به قابلیتهای هستهای واشنگتن در بازدید از شرکتها و سایر تعاملات افزایش یافته است.
اگرچه تا به امروز اعلامیههای رسمی منتشر نشده، اما گزارشهایی در سالهای اخیر در ارتباط با برنامههای ایالات متحده برای استقرار مجدد سلاحهای هستهای تاکتیکی در انگلیس وجود داشته است.
هروبی در همین ارتباط خاطرنشان کرد که شراکت راهبردی واشنگتن با لندن و تعهد آنها به بازدارندگی هستهای بسیار قوی است.
بمب B-۶۱-۱۲، آخرین نسخه از طراحی بمب گرانشی هستهای با بازده متغیر ایالات متحده است که برای اولین بار در اواخر دهه ۱۹۶۰ عرضه شد.
آزمایش این بمبها در سال ۲۰۲۰ تکمیل و تولید آن در اواخر سال ۲۰۲۱ آغاز شد. نسخههای قدیمی این بمب در حال حاضر در بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه مستقر هستند.
مایکل مالوف، تحلیلگر سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در واکنش به استقرار این بمبها در خاک اروپا گفت که اعلام استقرار این بمبها در اروپا به این منظور است که به مسکو نشان دهند که ناتو و به ویژه انگلیس آماده دفاع در برابر هرگونه «حمله» به کشورهای عضو ناتو هستند.
مالوف خاطرنشان کرد که در بیشتر پایگاههای نظامی انگلیس مهمات و تسلیحات نظامی آمریکا قرار دارند.
این تحلیلگر ارشد پنتاگون تصریح کرد که استقرار این بمبها بار دیگر نشان داد که ناتو از یک اتحاد دفاعی، به یک اتحاد تهاجمی تبدیل شده است.
مالوف در همین ارتباط ابراز امیدواری کرد که در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ یک ارزیابی مجدد از استقرار پایگاههای ایالات متحده در کشورهای عضو ناتو، به ویژه در آلمان و انگلیس نیز صورت گیرد.
وی با اشاره به این که این اقدام نگرانیهایی را درباره تشدید تنش ناتو با روسیه ایجاد کرده اذعان داشت که گسترش ناتو به سمت شرق فاجعهای برای امنیت اروپا است.