به گزارش پایداری ملی و به نقل از ایرنا؛ محمدعلی قمی روز یکشنبه در نشست شورای پدافند غیرعامل خراسان جنوبی اظهار کرد: برای امنسازی زیرساختهای سایبری راهکارهای مختلف ارایه شده زیرا مدخل ورودی برخی تهدیدات از همین حوزه است.
وی با اشاره به اینکه مقابله با تهدیدات دشمن جزو وظایف پدافند غیرعامل است افزود: در قانون پدافند غیرعامل که یک ماده واحد است اشاره شده که به منظور سیاست گذاری، افزایش بازدارندگی، ارتقای آموزش، تسهیل مدیریت بحران در برابر انواع تهدیدات، مدیریت پیشگیرانه در مقابله با تهدیدات جدید و حصول اطمینان همه دستگاههای اجرایی باید تلاش کنند.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: اعضای کمیته پدافند غیرعامل نسبت به قبل تغییر کرده طوری که اکنون پنج وزیر عضو این کمیته دائمی هستند و رئیس آن رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است.
وی افزود: لذا کمیته دائمی هم میتواند مصوبه داشته باشد که برای همه دستگاههای اجرایی لازم الاجرا است و اگر اجرا نشود جرمانگاری محسوب میشود.
قمی یادآور شد: اینکه دستگاهها وظایف خود را به موقع انجام ندهند و خسارت مادی و معنوی یا بی اعتمادی مردم را شاهد باشیم جرم بوده و ترک فعل است.
وی با اشاره به ضرورت راهاندازی آزمایشگاه دامپزشکی شرق کشور در خراسان جنوبی گفت: پیگیریهایی در این خصوص انجام شده و اقداماتی هم در دست اجرا است تا در کمترین زمان این آزمایشگاه به بهرهبرداری برسد.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: دستگاههای اجرایی برای انجام پروژههای لازم در حوزه پدافند غیرعامل باید اعتباراتی را پیشبینی کنند لذا با قول مساعد رییس مجلس در بودجه سال آینده هم به صورت ملی صندوقی در حوزه پدافند غیرعامل تشکیل خواهد شد.
وی یادآور شد: در دولت چهاردهم هم رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص اجرای تبصره ۳ قانون پدافند غیرعامل ابلاغی داشته که دستگاههای اجرایی در موافقت نامههای استانی و ملی اعتبار لازم را برای پدافند غیرعامل باید لحاظ کنند.
قمی همچنین بر احصای نظام مسائل استان به عنوان راهکار از سوی دستکاههای اجرایی تاکید کرد و گفت: این نظام مسائل و بعد از تصویب برای مقابله با تهدیدات احتمالی باید اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه هشت دستور العمل بعد از عملیات وعده صادق ۲ تنظیم شده است افزود: طرح شهید نیلفروشان در مقابله با تهدیدات احتمالی یکی از ابلاغهایی است که به وزارت خانهها ارسال ودستگاه های استانی هم مجری آن هستند.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: بر اساس ارزیابیهای گذشته خراسان جنوبی در حوزه اقدامات پدافند غیرعامل جزو استانهای نمونه بوده است که جای قدردانی دارد.
وی ۹ دی ماه را روز بصیرت و میثاق با ولایت عنوان کرد و گفت: نقشی که مردم ایفا کردند به طور خودش در شرایطی که تمام برنامه ریزی به سمتی میرفت تا انقلاب مخملی رقم بخورد اما به عنایت الهی، رهبری داهیانه و حضور مردم نقشههای دشمن نقش بر آب شد.
قمی با اشاره به اینکه کشور در شرایط تهدیدات مستقیم قرار دارد و برخی رجزخوانیها علنی و آشکار از سوی دشمن اعلام میشود ادامه داد: ترور اسماعیل هنیه بر خلاف قوانین بین الملی آشکارا از سوی اسرائیل اعلام شد که اوج گستاخی دشمنان را نشان میدهد چون نسبت به انقلاب اسلامی کینه دیرینه دارند.
وی بیان کرد: یک سال و اندی از عملیات طوفان الاقصی میگذرد اما هدف رژیم اسرائیل در این جنگ محقق نشد زیرا با وجود ترور شخصیتهای برجسته، اراده جبهه مقاومت همچنان پابرجا است.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: بعد از عملیات وعده صادق ۲ برای مقابله با تهدیدات دشمن تلاش حاکمیت بر این شد تا اقداماتی را دستگاههای اجرایی انجام دهند که در قالب دستورالعملهای مختلف پدافند غیرعامل ابلاغ شده است.
وی یادآور شد: دستور العمل شهید باکری در حوزه حفاظت از زیرساختهای با اهمیت بالا است که باید دستگاههای اجرایی آنرا عملیاتی کنند و چنانچه اتفاقی رخ داد مسئول هر دستگاه اجرایی باید پاسخگو باشد.
قمی همچنین با اشاره به دستور العمل دو گانه سوز شدن ۲۵ درصد نانواییهای کشور تا پایان سال گفت: در خراسان جنوبی که ۹۵ درصد وابستگی به گاز وجود دارد این موضوع اهمیت بیشتری داشته چون با هر افت فشار ممکن است مردم دچار مشکل شوند.
وی با تاکید بر اینکه رفع آسیب پذیری از جمله کارهایی است که باید برای تاب آوری زیر ساختها انجام گیرد ادامه داد: اگر آسیبها را بتوانیم برطرف کنیم میتوان با تهدیدات مقابله کرد اما لازمه آن هم شناخت زیرساخت و تهدیدات دشمن است.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ضرورت طرح پاسخ اضطراری و برنامه حفظ کارکرد گفت: ضرورت برنامه برگشت پذیری نیز با در دستور کار قرار گیرد و موضوع مدیریت ناترازی انرژی برای همه دستگاههای اجرایی الزامی است.
وی بیان کرد: امن سازی سایبری دستگاههای اجرایی با توان شرکتهای بومی در خراسان جنوبی باید پیگیری میشود اما از دانش بنیانها هم در این زمینه میتوان استفاده کرد.