به گزارش پایداری ملی و به نقل از خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر پیش از ظهر امروز در دیدار مدیرعامل پایانه نفتی ایران اظهار داشت: مردم و مظاهر صنعت در یک طرف قرار دارند و صادرات در طرف دیگر، تمام ستادهای موجود باید به این مسائل توجه کنند، صنایع بالا، زحمت بسیاری برای توسعه نفت و صادرات بر عهده دارند و در نهایت، همه این مسئولیتها به عهده شماست و کار شما بسیار بزرگ و حیاتی است.
امام جمعه بوشهر افزود: مدیریت در این حوزه، برای مملکت بسیار اهمیت دارد، نهتنها از نظر اقتصادی، بلکه از نظر سیاسی نیز حائز اهمیت است، حتی در حوزه علم و فناوری هم همینطور است و فناوری که در اینجا مورد استفاده قرار میگیرد، یک منطقه استراتژیک و راهبردی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با تاکید بر توجه به پدافند عامل و پدافند غیرعامل در خارگ ابراز کرد: کار شما در منطقه خارگ در حوزه پدافند غیر عامل سنگینتر از کار در عسلویه است، چون یکی از موارد مهم بحث جابجایی است.
وی ادامه داد: خارگ برای ما حیاتی است، بنابراین حفظ امنیت در برابر تهدیدات خارجی، یک کار مهم و حیاتی در حوزه امنیت و دفاع به شمار میآید.
حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری با بیان اینکه خارگ منطقه نفتی تمام عیار برای صادرات است و باید تدابیری اندیشیده شود، خاطرنشان کرد: نفت منطقه، از طریق پتروشیمیها در حال بهرهبرداری است، به هر صورت جزیره خارگ تک پایه اقتصادی انرژی فسیلی(نفت) محسوب میشود و در این رابطه ما موظفیم عمدتاً به صادرات به شکل دانشبنیان بپردازیم.
امام جمعه بوشهر تصریح کرد: سرعت و امنیت باید در طراحی، اجرا و نظارت بر کارها مورد توجه قرار گیرد، در خصوص میتینگ و بارگیری، مشکلات جدی وجود دارد.
وی اظهار کرد: افق الکترونیک ما هنوز بهطور قابل توجهی عقب مانده است، باید به این نکته نیز توجه کرد که حوزه دریایی در برابر خوردگی و اشتباهاتی که در فرآیند پهلوگیری ممکن است به وجود آید، آسیبپذیر است، بنابراین استفاده از فناوریهای جدید مانند فناوری نانو باعث میشود که به شکل بهتری از منابع بهرهبرداری کنیم و در نهایت صادرات با سرعت و امنیت بیشتری انجام شود.
حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری بیان کرد: مهم است که این فرآیند در جامعه بینالمللی به عنوان یک ترمینال الکترونیک پرامنیت و با سرعت بالا شناسایی و الگو قرار گیرد.
وی بیان کرد: خارگ ترمینال مجزا از منابع است، به عبارتی باید نفت را بهصورت متمرکز بیاوریم و استخراج آن از طریق لولهگذاریهای خاص انجام شود، اما در این زمینه ریسکهایی نظیر خرابی و فرسودگی لولهها وجود دارد که عمر مفید یک لوله استاندارد حدود ۳۵ سال است، اما در حال حاضر با لولههایی مواجه هستیم که عمرشان بیش از ۵۰ سال است و این خطرناک است.
امام جمعه بوشهر ابراز کرد: مشکل دیگری که وجود دارد این است که ممکن است اقدامات لازم انجام نشود و این باعث ایجاد مشکلاتی خواهد شد، اعتبارات مصوبی که باید از فروش نفت به پروژهها بازگردد، باید مورد توجه قرار گیرد، لازم است که بخشی از بودجه فروش نفت برای نگهداری، احداث و خرید تجهیزات روز، لحاظ شود.
حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری با تاکید بر ایجاد سلسله منابع انسانی، تصریح کرد: شناوری بودن منابع انسانی در وزارت نفت حفظ شود، باید مراتب حفظ شود تا رشد نیروها دچار تأخیر نشود، نباید نیروهای با تجربه را از دست بدهیم، در عین حال، نیروی جوان نیز باید در این سلسله پیشرفت کند.
وی با تاکید بر استفاده از افراد باتجربه در حوزه نفت یادآور شد: باید از افرادی که در این دوران زحمت کشیدهاند، استفاده کنیم، این افراد میتوانند بهعنوان مشاوران ارشد یا در موسسات مدیریت پروژهها فعال باشند، اگر از این قابلیتها بهرهبرداری نکنیم، در واقع سرمایهگذاری که برای پرورش این افراد انجام شده، به هدر خواهد رفت.