به گزارش پایداری ملی به نقل از مهر، سید مجتبی موسوی نائینی اظهار داشت: ذخیره سد زایندهرود تا ۳۱ شهریور ماه و پایان سال آبی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲، به ۲۹۲ میلیون مترمکعب رسید.
وی اضافه کرد: میزان آب ورودی به سد در حال حاضر ۱۰ متر مکعب بر ثانیه و خروجی ۲۶ مترمکعب بر ثانیه است.
سال آبی، از یکم مهر هر سال شروع میشود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه دارد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات سد و نیروگاههای زاینده رود با بیان اینکه ذخیره سد زاینده رود در پایان سال آبی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲، حدود ۴۴۰ میلیون مترمکعب بود، اضافه کرد: این سد مخزنی در بلند مدت تا این تاریخ، ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب داشت.
۷۶ درصد ظرفیت سد زایندهرود خالی است
به گفته موسوی، ذخیره کنونی سد زاینده رود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۴ درصد و نسبت به بلند مدت ۵۸ درصد کاهش نشان میدهد.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۲۴ درصد از ظرفیت سد زاینده رود پُرشدگی دارد، خاطرنشان کرد: ۷۶ درصد مخزن این سد در آغاز سال آبی جدید خالی است.
ورود یک میلیارد و سه میلیون مترمکعب آب به سد در سال آبی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود با توضیح درباره وضعیت آبگیری این سد طی یک سال آبی که گذشت، اظهار داشت: از یکم مهرماه ۱۴۰۲ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳، میزان ورودی آب به سد زایندهرود در مجموع یک میلیارد و سه میلیون مترمکعب بوده در حالی که این سد در مدت مشابه سال آبی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲، یک میلیارد و ۳۶۹ میلیون مترمکعب ورودی داشت.
به گفته وی بنا بر آمار موجود، میزان ورودی آب به سد زایندهرود در بازه مشابه بلندمدت (۵۴ ساله) نیز یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون مترمکعب بوده است.
موسوی خاطرنشان کرد: مجموع ورودی آب به سد زاینده رود طی یک سال آبی که گذشت نسبت به مدت مشابه سال قبل آن ۲۷ درصد و در مقایسه با بلند مدت مشابه ۲۶ درصد کاهش نشان میدهد.
رهاسازی یک میلیارد و ۱۵۱ میلیون مترمکعب آب از سد
به گفته مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود، همچنین حجم خروجی آب از این سد مخزنی نیز با در نظر گرفتن میزان تبخیر، از ابتدای سال آبی تا پایان شهریور ماه، یک میلیارد و ۱۵۱ میلیون مترمکعب برآورد میشود در حالی که در مدت زمان مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۱۰۲ میلیون مترمکعب و در بلندمدت تا این تاریخ، یک میلیارد و ۴۱۲ میلیون مترمکعب حجم خروجی آب از این سد بود.
موسوی ادامه داد: خروجی از سد زاینده رود در سال آبی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه یک سال پیش چهار درصد افزایش و در مقایسه با حجم خروجی در بلند مدت ۱۸ درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار مهر، میانگین بارشی ایستگاه کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه آبریز زاینده رود، از ابتدای سال آبی ۱۴۰۲ (یکم مهرماه) تا (۳۱ شهریورماه) ۱۴۰۳، یکهزار و ۱۷۲ میلیمتر اعلام شده است در حالی که آمارها نشان میدهد میزان بارندگی سال آبی (۱۴۰۱- ۱۴۰۲)، یکهزار و ۴۹۵ میلیمتر و میانگین بلند مدت یکهزار و ۳۵۴ میلیمتر بود.
بارشهای سال آبی که گذشت در ایستگاه کوهرنگ در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته ۲۲ درصد و نسبت به بلندمدت این منطقه ۱۳ درصد کاهش یافته است.
سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دار