به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری تسنیم، امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در برنامه تلویزیونی صف اول طی سخنانی ضمن تشریح دستاوردهای دفاعی کشور اظهار داشت: وزارت دفاع مسئولیت پشتیبانی تجهیزاتی و تسلیحاتی از نیروهای مسلح را به عهده دارد. من در صحبتی که قبل از خطبههای نماز جمعه انجام شد به این نکته اشاره کردم که جمهوری اسلامی دارای قدرت واقعی و متکی به خداوند تبارک و تعالی است.
وی افزود: هر کشوری که صاحب تجهیزات و ادوات نظامی باشد هم ممکن است دارای قدرت باشد هم دارای قدرت نباشد. علت این است که اگر کشوری تجهیزات داشته باشد، اما شهامت به کارگیری آن را نداشته باشد یا آموزش لازم برای استفاده از تجهیزات یا تجربه جنگ را نداشته باشد در قدرت او اثر میگذارد. در واقع وقتی یک کشور قدرت استفاده از تجهیزات و ادوات جنگی را نداشته باشد صاحب اقتدار نیست.
وزیر دفاع با اشاره به تفاوت قدرت و اقتدار عنوان کرد: قدرت جنبه سختافزاری است در حالی که اقتدار جنبه نرم افزاری دارد. فرض کنید فردی دارای سلاح گرم یا سرد باشد، اما مولفههایی که عرض شد را نداشته باشد بنابراین آن فرد صاحب اقتدار نیست، اما فردی ممکن است این تجهیزات را نیز نداشته باشد، اما همه روی قدرت او حساب کنند، چون صاحب اقتدار است.
امیر آشتیانی خاطرنشان کرد: در ماجرای شاهچراغ دیدیم که فرد داعشی مسلح بود و در مقابل او افراد غیرمسلح قرار داشتند. اما فردی بدون داشتن هیچگونه تجهیزات دفاعی او را خلع سلاح کرد، یا شما میبینید که نیرو دریایی سپاه پاسداران در مواجههای که با ناوهای بیگانه دارد به گونهای عمل میکند که صاحب اقتدار است یا حتی در مواجهه با ملوانان دستگیر شده دیدید که چه رعب و وحشتی در دل آنها از رزمندگان ما وجود دارد.
وی افزود: از طرف مقابل دشمنان ما در اوج ضعف قرار دارند و با وجود این که تسلیحات و ادوات زیادی دارند، اما در همه صحنهها از جمله عراق و سوریه و افغانستان با شکست روبرو شدند؛ بنابراین نیروهای مسلح با پشتیانی تجهیزاتی وزارت دفاع صاحب اقتدار هستند و شهامت بکارگیری تسلیحات نظامی را دارند.
وزیر دفاع گفت: ایران امروز در اوج قدرت و اقتدار قرار داریم و برای همین است که دشمن فکر اینکه بخواهد حرکت جاهلانهای انجام بدهد را از سر خود بیرون کرده و امروز در دیگر مولفههای قدرت ملی در حال تهدید ما است. در بحث موشکی و مباحث دیگر که در وزارت دفاع دنبال میشود ما موشکها در انواع مختلف را تولید میکنیم. ما موشکهای راهبردی داریم که برد بلند هستند و قدرت زیادی دارند. همچنین موشک کروز با مانورپذیری بالا را در اختیار داریم که دارای انواع زمین پایه، دریا پایه هستند و متناسب با نیاز نیروهای مسلح تولید میشوند.
امیر آشتیانی گفت: ما در وزارت دفاع بر روی قدرت انفجار سر جنگی موشکها، رادار گریزی آنها، ناوبری و نقطه زنی این ادوات کار میکنیم. ما موشک خرمشهر که ۲ هزار کلیومتر برد دارد را در اختیار داریم. همچنین موشک حاج قاسم با برد بلند و سوخت جامد را در اختیار داریم. علاوه بر این یکی دیگر از نکات موثر در موشکها مدت زمان آماده سازی برای پرتاب است که هرچه کوتاهتر باشد قابلیت بهتری به بهره برداران آن میدهد که بر روی این مسئله نیز کارهای بسیاری خوبی صورت گرفته است.
وی افزود: ما همچنین در ارتفاع بالا موشک باور ۳۷۳ را داریم که برد ۳۰۰ کیلومتر را میتواند هدف قرار دهد. در ارتفاع پست سامانه موشکی نواب، دزفول و مجید را داریم و در حوزه موشکی فراتر از آنچیز که گفته بودیم توفیقات بزرگی را داشتیم. ما اخیرا در حوزه موشک کروز موشک ابومهدی را رونمایی کردیم که هزار کیلومتر برد دارد که کار بزرگی است.
وزیر دفاع با اشاره به دستاوردهای این وزارتخانه در حوزه تولید پهپاد عنوان کرد: پهپاد در رزم نقش بسیار مهمی دارد و ما در چنگهای اخیر نقش پهپادها را مشاهده میکنیم. ما صاحب قدرت پهپادی هستیم که حتی آمریکاییها هم به آن اذعان دارند. ما پهپادهای مختلفی داریم از جمله مهاجر ۶ که توانمندی بسیاری بالایی دارد از جمله مداومت پروازی و تعدد مهمات قابل حمل و شعاع پروازی و عملیاتی و قدرت مانور بسیار بالا.
وی گفت: با توجه به این کارهایی که صورت گرفته مهاجر ۶ میتواند ۱۲ ساعت مداومت پروازی داشته باشد و مهمات نقطه زن همراه خود داشته باشد و اینکه هم میتواند شناسایی، رهگیری و اصابت اهداف را داشته باشد. بین پهپاد مهاجر ۶ و مهاجر ۱۰ که اخیرا رونمایی شد پهپاد ابابیل را داریم که توانمندیهای مشابهی را دارد. همچنین پهپادهای انتحاری و پرسه زن نیز در اختیار داریم که میتوانند اهدافی را مورد اصابت قرار دهند و کشورهایی زیادی به سراغ این سلاحها آمدهاند. به طوری که کشورهای بزرگ نیز شیفته این توانمندیها شده اند و خواستار بازدید از این توانمندیهای پهپادی هستند.
امیر آشتیانی با اشاره به دستاوردهای کشور در حوزه فضایی خاطرنشان کرد:در این حوزه به جهت کوتاهیهایی که قبلا صورت گرفته بود مقداری این بحث متوقف بود، اما با همت و علاقهمندی شخص رئیس جمهور و پیگیری مستمر ایشان و اختصاص بودجه خاص و برگزاری جلسات شورای عالی فضایی کار آغاز شد و تلاش داریم که این عقبماندگیها جبران شود.
وی افزود: وزارت ارتباطات، صمت و هوافضای سپاه همکاری مشترکی با ما دارند تا با همافزایی کارهای بسیاری خوبی در ساخت ماهواره و ماهوارهبر دنبال شود. ماهوارهبر سیمرغ بهینه میتواند تا ۲۵۰ کیلومتر و تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری، یک ماهواره را در مدار لئو قرار دهد.
وزیر دفاع گفت: با کارهایی که اخیرا صورت گرفته و ارتباطاتی که با مجموعههای دانشی و شرکتهای دانش بنیان و همکاری با سایر بخشهای کشور هم در ساخت ماهواره و هم در پرتاپ ماهواره و هم در ایستگاه زمینی ماهواره داشتیم پیش بینی میشود که ما تا آخر سال دو تا سه پرتاب ماهواره را داشته باشیم. ما یک زنجیره کامل در پرتاب ماهواره داریم و جزو معدود کشورهایی هستیم که میتوانیم یک ماهواره را در مدار قرار دهیم.
امیر آشتیانی خاطرنشان کرد: ما در همه مجموعهها و حوزههایی که فعالیت میکنیم هدفگذاری جهشی داریم. به طوری که با وجود آنکه هنوز به نیمه سال هم نرسیدیم برنامههای تدوین شده برای سال جاری به ۱۲۶ درصد پیشرفت رسیده است.
وی با اشاره به برخی ویژگیهای پهپاد مهاجر ۱۰ که امروز با حضور رئیسجمهور رونمایی شد، عنوان کرد: مهاجر ۱۰ میتواند ۲۴ ساعت تداوم کار داشته باشد و موشکهای الماس و آرمان و بمب قائم را حمل کند همچنین اگر روی آن رادار بگذاریم میتواند کار هواپیماهای جاسوسی را انجام دهد. علاوه بر این شعاع عملیاتی ۲۰۰ کیلومتری دارد و میتواند تا ۲ هزار کیلومتر برود. دستیابی به چنین محصولی کار بسیار بزرگی است و عزیزان ما در وزارت دفاع شبانه روز تلاش میکنند تا این خلاقیتها به وجود بیاید و دنیا هم متعجب است که چگونه جمهوری اسلامی میتواند با این قدرت در حوزه ساخت تسلیحات پیش برود.
وزیر دفاع تاکید کرد: البته ما تولیدات دیگری در این حوزه داریم که قابلیتهای فراتری نسبت به مهاجر ۱۰ دارند که به مرور رونمایی خواهند شد.
وی با اشاره به سایر اقدامات و دستاوردهای صنایع دفاع یادآور شد: ما در حوزههای پزشکی کارهای بسیار بزرگی داشتیم از جمله در ساخت پروتزها که با مشکل مواجه بودیم. همچنین الکتروشوکها و دستگاههای نشاندهنده را تولید کردیم. در دارو و مواد اولیه نیز تلاشهای خوبی داشتیم. در حوزه تولید واکسن کرونا نیز اقدامات جدی و قابل توجهی صورت گرفت.
وزیر دفاع گفت: ما جلسات متعددی را با وزارتخانههای مختلف برگزار میکنیم و متولی این کار هم بر اساس مصوبه دولت وزارت دفاع است تا بتوانیم همه فناوریها در سایر بخشهای کشوری و خصوصی سرریز کنیم. ما بدون هیچگونه رقابتی با بخش خصوصی تمامی اقدامات خود را سازمان دهی میکنیم و صرفا هرجا که احساس نیاز از بخش خصوصی بوده، ما به کمک آنها رفتهایم.
امیر آشتیانی با بیان اینکه ما در همه حوزههای چه حوزههای مدیریتی و چه حوزههای فناوری در حال سرریز فناوریها هستیم، عنوان کرد: ما با ۶۵۰۰ شرکت کار میکنیم که هزار تای این شرکتها دانش بنیان هستند. همچنین با غالب دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در حال کار هستیم. در این تعاملات حتما مسائل مدیریتی و فرهنگ سازمانی نیروهای مسلح نیز منتقل میشود.
وزیر دفاع، تولید بُردهای الکترونیکی برای همه بخشهای کشوری را از دستاوردهای وزارت دفاع عنوان کرد و افزود: بیشتر کارتهای هوشمند در سراسر کشور را ما تولید میکنیم.
وی گفت: در حوزه انرژی، نفت و گاز و شبیهسازها و حفاری اقدامات خوبی را انجام میدهیم و قراردادهای میلیون و حتی میلیارد دلاری با وزارت نفت داریم.
امیر آشتیانی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی بحث بذرها و امنیت غذایی را داریم، در بحث تجهیزات کشاورزی و بهره گیری از پهپادها در این زمینه کارهای خوبی انجام دادهایم.
وی ادامه داد: در بحث حمل و نقل کارهای خوبی انجام شده، در بحث معدن و بخشهای مختلف دیگر هم به این ترتیب، در واقع شما ببیند وقتی وزارت دفاع این توانمندی را دارد که در پیچیدهترین بحثها مثل پهپادها میتواند اینگونه پیشرفت کند، بخشها و بحثهای دیگر را راحتتر میتواند پیش ببرد، اما این موضوع را به نحوی انجام میدهیم که با بخش خصوصی تداخلی نداشته باشد.
وزیر دفاع با اشاره به اینکه نمایشگاه توانمندی دفاعی به گونهای طراحی شده که همه بخشها بتوانند از آن بازدید کنند، خاطرنشان کرد: یکی از نکات مورد توجه آقای رئیس جمهور در این نمایشگاه موضوع خودرو بود، به هرحال اگر از ما خواسته شود میتوانیم در این حوزه هم وارد شویم. اما ملاحظات و دستورالعملهایی هست که باید نوشته شود که چگونه در این خصوص باید کار کرد تا این موضوع انجام شود، اما به هرحال وزارت دفاع این آمادگی را دارد که در صنعت خودرو هم وارد شود.
امیر آشتیانی گفت: از سالهای گذشته بحث به کارگیری نخبگان را شروع کردیم، همه نسلهای کنونی را میتوانید نخبه فرض کنید و امروز خیلی از دستاوردهای ما به دست جوانانی در شرکتهای دانش بنیان خلق شده که سنهای کمی هم دارند. برای طرحهای تحقیقاتی دانشگاهها و موسسات پژوهشی تلاش کردیم که سازماندهی خوبی برای نخبگان داشته باشیم و باید در نگاهداشت آنها هم تلاش کنیم که این مرحله سختتری است.
وی ادامه داد: اگر یک نخبه ببیند که ابزارهای مورد نیازش فراهم نیست، مایوس میشود چرا که او میخواهد دیدگاههای خود را ارائه و آنها را به محصول تبدیل کند و وزارت دفاع تلاش کرده که این فضا را فراهم کند.
وزیر دفاع درباره پاکسازی اراضی آلوده به مین هم گفت: در مسئولیت گذشتهای که داشتم با این موضوع مواجه بودم، از سالهای گذشته وزارت کشور و استانداران به دنبال این بودند که بخشهای مرزی پاکسازی شوند تا کشاورزهای ما هم به کارهای خود برسند و کسب و کارها رونق داشته باشد در واقع از گذشته این موضوع دنبال شده و به مرور هم دنبال میشود.
امیر آشتیانی تصریح کرد: ما هر سال ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی را پاکسازی میکنیم، قبلا بودجه پایینی به این موضوع اختصاص میگرفت. اکنون ۱۲۰ میلیارد تومان بودجه داریم که میتوانیم اهداف خود را در این زمینه با سرعت دنبال کنیم. در واقع اعتباراتی که تخصیص مییابد بر سرعت تحقق اهداف تاثیرگذار است. اگر با این روند پیش برویم در دو برنامه ۵ ساله میتوانیم کار خود را در این حوزه کامل کنیم، اما اگر به این کار سرعت بدهیم میتوانیم در یک برنامه ۵ ساله به نتایج نهایی برسیم.
وزیر دفاع درباره مناسبات با سایر کشورها، بیان کرد: ما با حدود ۲۰ مقام از کشورهای مختلف در سطح وزرا و معاونین وزرای دفاع آنها ملاقات داشتیم و چند اقدام اساسی را با آنها دنبال میکنیم؛ یکی بازدید از دستاوردهای دفاعی ما در نمایشگاههای ثابت است که غالبا متعجب میشوند که با این همه تحریم چگونه این میزان توفیقات راهبردی و بزرگ را بدست آوردهایم و این موضوع از سوی همه آنها مطرح میشود.
وی افزود: ما بحثهای دیگری را هم با آنها مطرح میکنیم، تغییر روند در روابط بینالملل، جلوگیری از یکجانبه گرایی و مباحث مرتبط با نظام سلطه و فشارهایی که به کشورها وارد میشود و لزوم مقاومت و ایستادگی در برابر تجاوزگریها را مطرح میکنیم.
امیر آشتیانی تاکید کرد: ما کشورها را به سمت صلح و امنیت پایدار در منطقهای که حضور دارند، دعوت میکنیم و هر کمک که بخواهند به آنها میدهیم تا بتوانند با دفاع از خود دفاع، امنیت مردمِشان را فراهم کنند.
وزیر دفاع با اشاره به مباحث مطرحشده در ملاقات با مقامات دفاعی سایر کشورها، افزود: در این ملاقاتها زمینه سازی صادرات محصولات خود را که طی یک سال گذشته در آن رشد ۵ برابر رشد داشتهایم را انجام میدهیم.
وی در پایان شرکت در اجلاسها و حضور در نمایشگاههای بینالمللی را از سایر فعالیتهای وزارت دفاع در حوزه بین الملل و دیپلماسی دفاعی عنوان کرد.