وی با بیان اینکه در صورت تحقق این مهم، علاوه بر بهرهبرداری اصولی از تأسیسات آبی، حفظ منابع موجود و کاهش خسارت احتمالی، مشروط به همکاری روستائیان است، تصریح کرد: در موضوع پدافند غیرعامل، ایمنی تأسیسات آبی و حفاظت فیزیکی سدها مد نظر قرار گرفته تا مخاطرات را به حداقل برساند.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات آبی شرکت آب منطقهای گلستان یادآور شد: عمدهی اقدامات در راستای ایمنسازی انجام میشود که بخشی از آن شامل حفاظت فیزیکی، با پوششهایی مانند فنس و گاردریل است که مانع ورود افراد به مناطق خطرساز در مکانهایی مانند محدودهی سدها و دریچههای عمقی میشود.
مهندس لطفی افزود: بخشی دیگر از این اقدامات در راستای کاهش حوادث شامل اطلاعرسانی از طریق اطلاعیهی فوری در بخشهای مختلف خبری رادیو و تلویزیون همچنین زیرنویسهای خبری به حاشیهنشینان در خصوص نزدیک نشدن به بستر رودخانهها، 48 ساعت پیش از رهاسازی آب از پایاب سدها است.
وی ادامه داد: همچنین بتازگی در سد بوستان و گلستان نیز سیستم صوتی ایجاد شده است که علاوه بر اطلاعرسانیها، از طریق صدا و سیما، در هنگام رهاسازی آب، با ایجاد آژیر روستائیان حاشیهی سدها را تا مسافتی با خبر میکند.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات آبی شرکت آب منطقهای گلستان خاطر نشان کرد: هر سال در محدودهی سدهای مخزنی بزرگ و کوچک تابلوهای نصب شده برای هشدار و ممنوعیت شنا کنترل میشود که در این خصوص همکاری دهیاری و شورای اسلامی روستاها در حفظ و حراست تابلوها همراه با توجیه روستائیان مورد تأکید است.
مهندس لطفی خاطرنشان کرد: در طرحهای جدید شرکت آب منطقهای گلستان نیز موضوع ایمنسازی تأسیسات آبی و پدافند غیرعامل لحاظ شده است تا بروز حوادث و مخاطرات بعدی را به حداقل برساند.