۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۶
کد خبر: ۷۱۰۱۸
2 نهاد بین‌المللی هشدار دادند اقتصاد جهان بسیار کند حرکت می‌کند و امکان دارد سال آینده به رکود مبتلا شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پایداری ملی، به نقل از خبرگزاری فارس، راشاتودی نوشت؛ براساس اعلام رؤسای بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول که روز دوشنبه در نشست مجازی صحبت می‌کردند، اعلام کردند:‌اقتصاد جهان احتمالا سال آینده به سمت رکود برود.

آنها دلیل رکود جهانی را افزایش مکرر نرخ بهره از سوی بانک‌های مرکزی جهان اعلام کردند، بانک‌های جهان، افزایش نرخ تورم را به عنوان ابزاری برای مقابله با رشد تورم می‌دانند.

مالپاس اعلام کرد: خطر جدی برای ورود اقتصاد جهان به رکود در سال آینده وجود دارد.

وی همچنین اعلام کرد که کاهش رشد اقتصادی در اقتصادهای پیشرفته و تضعیف ارزش پول در بسیاری از کشورهای در حال توسعه نشانه‌ای از وخیم شدن اوضاع اقتصادی جهان است.

رئیس بانک جهانی همچنین اضافه کرد: تلاش‌ها برای مقابله با بحران در پی مشکلات گسترده‌ای که در جهان هست ادامه دارد.

رئیس صندوق بین‌المللی پول هم تأکید کرد که خطر رکود جهانی رو به افزایش است و کشورهایی که حساب مشترک آنها یک‌سوم تولید ناخالص داخلی آنها است، در خطر بیشتر ورود به رکود هستند و این کشورها احتمالاً رشد منفی را در سه ماهه پایانی سال 2022 و نیز سه‌ماهه نخست سال 2023 تجربه می کنند.

براساس برآوردهای صندوق بین‌المللی پول، میزان آسیبی که جهان از کاهش رشد اقتصادی می‌بیند، 4 تریلیون دلار تا سال 2026 خواهد بود که معادل تولید ناخالص داخلی آلمان، است.

رئیس صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که سیاستمداران نمی‌توانند مانع از افزایش تورم بدون در نظر گرفتن اقدامات پیشگیرانه مربوط به آن باشند.

بر اساس این گزارش، بسیاری از بانک‌های مرکزی، کاهش نرخ بهره را در سال جاری به عنوان ابزاری برای مقابله با تورمی که از افزایش هزینه‌های انرژی حادث شده در پیش گرفته‌اند.

بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را به رقم بی‌سابقه 75 واحد در ماه گذشته افزایش داد. پیش از این 50 واحد در ماه جولای افزایش داده بود که تقریبا در یک دهه اخیر بی‌سابقه است. همچنین فدرال رزرو آمریکا چندین بار نرخ بهره را افزایش داد. بانک انگلیس هم اعلام کرد که بیشترین نرخ بهره در 20 سال گذشته را اعمال کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر