۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲
کد خبر: ۷۰۷۳
نشست کمیته مدیریت بحران و پدافند غیر عامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با حضور مدیر کل دفتر بحران و پدافند غیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و هیأت همراه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان همدان، مدیر عامل شرکت در ابتدای این نشست گفت: در سال آبی گذشته بیشترین میزان کاهش بارندگی کشور در استان همدان اتفاق افتاد و از نظر بارش، همدان آخرین استان کشور بود.
مرتضی عزالدین افزود: تقریبا نیمی از آب شرب شهر همدان از سد اکباتان تأمین می شود؛ ولی میزان ورود آب به دریاچه سد اکباتان به دلیل خشکسالی از 14 میلیون و 800 هزار متر مکعب فراتر نرفت.
رئیس کارگروه آب و انرژی پدافند غیر عامل استان همدان افزود: خشکسالی سال جاری از ابتدای زمستان سال گذشته پیش بینی شد که نشست های متعددی با حضور استاندار و دستگاه های زیربط تشکیل شد و توانستیم با کمترین تنش، شرایط را به خوبی مدیریت کنیم.
در ادامه نشست، دبیر کمیته بحران و پدافند غیر عامل شرکت آب منطقه ای استان همدان گزارش مختصری از اقدامات این کمیته از سال 1386 تاکنون را ارائه داد.
وی گفت: سیستم حفاظت هوشمند در ستاد و سد اکباتان نصب شده است و در صورت تامین منابع مالی، سدهای سرابی تویسرکان و کلان ملایر نیز به این سیستم مجهز خواهند شد .
مسئول کمیته مدیریت بحران و پدافند غیر عامل شرکت آب منطقه ای استان همدان نیز گزارشی از سیمای منابع آب استان و مدیریت بحران در خشکسالی سال آبی 92-91 را ارائه داد.
منصور ستوده گفت: در تابستان امسال، بیشترین میزان افت سطح آب در دشت های استان، مربوط به دشت همدان - بهار بود که بیشتر چاه های آب شرب شهر همدان هم در این محدوده قرار دارند.
وی افزود: راهکارهای مختلف تأمین آب شرب بررسی و بسیاری از آنها اجرا شد تا در زمان بحران بتوان این میزان آب را نیز وارد شبکه کرد .
ستوده تعادل بخشی را نماد کاملی از پدافند غیر عامل دانست و افزود: با اجرای این طرح، با اطلاع رسانی های مختلف به مردم و مسئولان، روند رو به افت سطح آب زیرزمینی در بسیاری از دشت های استان بهبود پیدا کرده است؛ ولی خشکسالی های حادث شده در چند دهه اخیر، باعث تشدید افت سطح آب های زیر زمینی شده است.
این گزارش می افزاید: مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز در این نشست گفت: پدافند غیر عامل یعنی قبل از به وجود آمدن مشکل، راهکاری های رفع آن بررسی و اجرا شود تا اصلا آن مشکل یا بحران اتفاق نیفتد.
مهدی دانشگر افزود: امنیت ممکن است 100 درصد شود؛ اما تهدید هیچ وقت به صفر نمی رسد.
وی گفت: پدافند غیر عامل یعنی تهدیدها را به فرصت تبدیل کردن؛ که این موضوع در خشکسالی سال آبی 92-91 انجام شد و در حالی که بیشترین کاهش بارندگی در این استان اتفاق افتاد، با کمترین تنش ممکن، بحران مدیریت شد .
دانشگر افزود: خشکسالی سال جاری باعث شد تا بسیاری از منابع تأمین آب شرب که در زمان ترسالی مهم دیده نشده بودند، پتانسیل بسیار خوبی برای برون رفت از بحران های موجود باشند.
وی گفت: برداشت از منابع آب زیر زمینی باید محدود شود و با استفاده از روش های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، گام های مهم و موثری در جهت کاهش مصرف منابع آب زیر زمینی در بخش کشاورزی برداشته شود .
دانشگر در زمینه پدافند زیستی، موضوع آب را بسیار مهم دانست و گفت: باید از منابع آب خیلی مراقبت شود.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه گفت: باید در حوزه منابع آب و دفاع سایبری اقدامات خوبی انجام شود و استان های همجوار با مرکزیت یک استان، اطلاعات تاسیسات آبی خود را به اشتراک بگذارند تا در مواقع بحران بتوانند خدمات بهتر و مناسب تری به همدیگر ارائه دهند.
دانشگر از عملکرد شرکت آب منطقه ای استان همدان در بخش حفاظت و بهره برداری از منابع آب، طرح و توسعه و دفتر حراست در زمینه مدیریت بحران و پدافند غیر عامل با توجه به شرایط موجود، تقدیر کرد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر