۰۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۵
کد خبر: ۶۹۱۷۹
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به معیشت آتش نشانان توضیحاتی ارائه کرد و گفت: ۷۰ مخزن اضطراری آب در سال جاری احداث می شود.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری فارس، قرار است عدالت محوری در شهر تهران ایجاد و اقداماتی در شهرداری با اولویت مناطق محروم صورت گیرد.

بودجه شهرداری تهران بسته شده و  مدیریت شهری برنامه های برای مناطق کم برخوردار شهر دارد.

در خصوص مناطق جنوبی شهر، مخازن اضطراری آب،  وضعیت  آتش نشانان، نقشه مدیریت بحران و ....با مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران به گفت‌وگو نشستیم.

قرار بود که عدالت محوری سرلوحه کارها در شورای شهر باشد، چه برنامه‌ای در سال جدید برای توسعه خدمات در مناطق کم‌برخوردار دارید در اینباره توضیح دهید.

توجه به مسایل محیط زیستی/موضوعاتی که برای شهروندان از اهمیت خاصی برخوردار بود را جز اولویت‌ها قرار دادیم

رویکرد ما در چند ماهه شورای ششم شهر تهران این بود که عدالت‌محوری را سرلوحه کارها قرار دهیم و خدمات مناسب با تمرکز به مناطق کم‌برخوردار جامعه در دستور کار قرار گیرد. به مسائل محیط زیستی و بهداشتی توجه کرده‌ایم و موضوعاتی که برای شهروندان از اهمیت خاصی برخوردار بود را جز اولویت‌ها قرار دادیم.

22 منطقه در تهران داریم که در این مناطق اولویت ما مناطق جنوبی با تأکید بر محرومیت‌زدایی است تا بتوانیم مشکلات را در این مناطق برطرف کنیم مشکلاتی از قبیل فاضلاب، سرویس‌های بهداشتی، تأمین روشنایی در برخی معابر و ... از جمله درخواست‌های شهروندان برای رفع این موارد بوده است و تلاش می‌کنیم این اقدامات را انجام دهیم هر چند که از ابتدای حضور در شورا در پی رفع مشکلات بوده‌ایم.

یکی از مشکلات اساسی شهروندان در برخی از مناطق تهران فاضلاب است چه برنامه‌ای برای رفع این مشکل دارید؟

در حوزه آب و فاضلاب در مناطق 21، 22 و 19 به صورت ویژه برنامه داریم در منطقه 22 شهرداری تهران عملیات عمرانی تصفیه‌خانه در محل آبشار را کلنگ زدیم تصفیه‌خانه‌ای که بیش از چند دهه معطل مانده بود شهرداری تهران 6 هزار و 800 متر زمین در اختیار آب و فاضلاب قرار داد. یکی دیگر از موضوعات مهم بحث تصفیه‌خانه محدوده خرگوش‌دره است.

تفاهم‌نامه‌ای به امضاء‌ رسید و قرار است در ماه‌های ابتدایی سال جاری کلنگ احداث تصفیه‌خانه محدوده خرگوش‌دره به زمین زده شود و 60 هزار مترمربع زمین در اختیار آب و فاضلاب قرار می‌دهیم. این تصفیه‌خانه بزرگ است و مشکل 150 هزار شهروند را مرتفع می‌کند.با آب تصفیه هم می‌توانیم آبیاری درختان چیتگر و فضای سبز را انجام دهیم. البته این امر در صرفه‌جویی آب و بازچرخانی آب نقش بسزایی دارد، البته تصفیه‌خانه آبشار هم نقش بسیار مهمی دارد و امیدواریم با ایجاد این تصفیه‌خانه‌ها مشکلات شهروندان در این محدوده برطرف شود.

قرار بود تعدادی مخازن اضطراری آب در مناطق مختلف شهر تهران برای مواقع بحران ایجاد شود تا کنون چند مخزن اضطراری ایجاد شده است؟

70مخزن اضطراری آب در مناطق مختلف ایجاد شده است تا شهروندان در مواقع بحران با مشکل آب آشامیدنی روبه‌رو نشوند باید 370 مخزن آب اضطراری داشته باشیم و در سال جاری 70 مخزن آب اضطراری دیگر ایجاد می‌شود و تلاش می‌کنیم در این دوره مدیریت شهری مخازن آب اضطراری تکمیل شود تا اگر مشکلی پیش آمد از قبل پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده باشیم تا شهروندان در مواقع بحران دچار مشکل نشوند.

چه برنامه‌ای برای حذف دلال‌ها در میادین میوه‌ و تره‌بار دارید و چطور می‌خواهید قیمت‌ها را کاهش دهید؟

یکی از موضوعات مهم بودجه برای سال 1401 در شهرداری تهران بحث میادین میوه‌ و تره‌بار بود. شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داد تا در برخی از مناطق کم‌برخوردار شهر قیمت‌ها 15 درصد پایین‌تر شود. همچنین تأکید بر حذف واسطه‌ها شده و قرار است که از این پس خریدها از طریق باغداران و بدون حضور دلالان صورت گیرد و این موضوع یکی از مطالبات اساسی ما از شهرداری تهران است.  باید زیرساخت‌ها فراهم شود و سامانه‌ای در این زمینه طراحی شود جلسات منظمی در این زمینه داشته‌ایم ما هم پیگیر هستیم و مدیران شهرداری تهران هم به جد پیگیر هستند تا این امر رخ دهد.

در خصوص بازپیرایی معابر شهر تهران چه برنامه‌ای دارید، یکی از معضلات معلولان در شهر این است که موانعی در پیاده‌راه‌ها برای تردد آنها وجود دارد چه برنامه‌ای برای رفع این مشکلات دارید؟

در حوزه سازمان زیباسازی شهر تهران نسبت به فضاسازی شهری توجه شده است و همچنین نسبت به تکریم افرادی که در سطح شهر کارهای ویژه‌ای انجام داده‌اند هم اقداماتی صورت گرفته و قدردانی ویژه‌ای از پرستاران،‌کارگران، معلمان و ... صورت گرفته است نکته حائز اهمیت این است که برای سال آینده میادین شهری که فاقد المان هستند، با هدف ترویج هویت ایرانی ـ اسلامی قرار است در آنجا اقداماتی انجام شود  که البته اولویت در مناطق جنوبی شهر است.

اصلاح و بازپیرایی برخی معابر و فضاسازی‌ها هم از دیگر اقدامات انجام شده است. در خصوص حوزه معلولان هم برای پیاده‌راه‌سازی اقداماتی در دستور کار است البته مناطق شهرداری هم در این زمینه کارهایی انجام می‌دهد.

البته در حوزه درآمد زیباسازی هم باید بگویم که استفاده از فضاهای تبلیغاتی باید افزایش پیدا کند و همچنین هویت ایرانی ـ اسلامی باید در شهر تهران پررنگ‌تر شود. یک به هم‌ریختگی هویتی در شهر وجود دارد و ما تأکید داریم که باید نظمی به هویت شهری داده شود.

کمک به مجموعه‌های هنری هم در دستور کار است و برای بازپیرایی خانه‌های تاریخی هم بودجه‌‌ای در نظر گرفته شده است البته در این مدت که ما در شورا بوده‌ایم افتتاح‌هایی در این زمینه داشته‌ایم. برای تئاترها هم اقداماتی در نظر گرفته‌ایم و در نتیجه بهسازی و نوسازی در دستور کار است.

در برخی از مناطق شهر تهران فقر فضای سبز وجود دارد چه برنامه‌ای برای رفع مشکل سرانه فضای سبز دارید؟

در حوزه بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران برنامه داریم که حداقل 5 باغ را تملک کنیم و این باغ‌ها در محدوده منطقه 14، 10، 16 و ... است، همچنین برخی از این باغ‌ها هم معارضینی دارد که باید آنها را برطرف کنیم.

در منطقه 17 شهرداری تهران بنا به درخواست اهالی منطقه زمینی در حدود 20 هزار مترمربع را قرار است تجهیز کنیم و تبدیل به بوستان شود طی بازدیدی که از این منطقه داشتم اهالی تقاضای تبدیل این مکان به بوستان را داشتند و حتی از ما قول گرفتند که اسم آن را بگذاریم سردار سلیمانی. این بوستان اردیبهشت یا خرداد سال جاری به اتمام می‌رسد.

یکی از موضوعات مهم منطقه 17 و برخی از مناطق کم برخوردار مانند 9، 16، 10 و ... این است که فقر فضای سبز دارند به عنوان مثال در منطقه 10 زیر یک متر سرانه فضای سبز به ازای هر نفر وجود دارد و این موضوع از عدالت به دور است.

چه تعداد ایستگاه میانی زباله در تهران راه‌اندازی می‌شود؟ ماجرای انتقال آرادکوه به کجا رسید؟ آیا قرار است دستگاه زباله‌سوزی در سال جاری خریداری شود؟

در حوزه پسماند راه اندازی ایستگاه‌های میانی را شروع کرده‌ایم که اولین ایستگاه آن به زودی راه‌اندازی می‌شود اما نکته حائز اهمیت این است که می‌خواهیم بحث پسماند را از حالت سنتی خارج کنیم که کمتر زباله‌ها به سمت آرادکوه برود و دچار بحران زیست‌محیطی نشویم.

در 8 نقطه تهران ایستگاه‌های میانی طراحی شده است و قرار است زباله‌ها در این نقطه باز یافت شود اما اولین ایستگاه باید افتتاح شود تا نقاط قوت و ضعف احصا شود تا نسبت به تکمیل سایر ایستگاه‌ها اقدام شود

نوسازی ناوگان رفت و روب شهری هم باید انجام شود ناوگان خدمات شهری فرسودگی خاصی دارد که باید آن را مرتفع کنیم.

در خصوص انتقال آرادکوه هم باید بگویم که ما باید ابتدا میزان کمتری زباله را به سمت آرادکوه ببریم قرار است طبق برنامه 60 درصد زباله‌ها دیگر به آرادکوه منتقل نشوند و در ایستگاه‌های میانی بازیافت شود و شیرابه آن گرفته شود و این امر در محیط زیست نقش بسزایی دارد.

البته در خصوص خرید دستگاه زباله‌سوز هم باید بگویم که خرید دستگاه‌ زباله‌سوز هزینه زیادی دارد و اگر دولت کمک کند می‌توانیم آن را خریداری کنیم.

چه برنامه‌ای برای ساماندهی کیوسک‌های مطبوعاتی دارید سال‌ها است که معضل ساماندهی کیوسک‌های مطبوعاتی به قوت خود باقی مانده است.

در خصوص حوزه صنایع و مشاغل شهر تهران باید بگویم که در چند سال گذشته بحث آرای بند 20 به کندی انجام شده است.

ساماندهی خوبی در خلازیر داشته‌ایم سال‌ها در این محدوده ساماندهی صورت نگرفته اسیت.

البته در خصوص بحث کیوسک‌های مطبوعاتی هم مشکلاتی وجود داشته و چندین سال این مشکل لاینحل باقی مانده است اما در بودجه سال جاری برای رفع مشکل کیوسک‌های مطبوعاتی و ساماندهی آنها بودجه در نظر گرفته‌ایم.

به دنبال هوشمندسازی هستیم و امیدواریم بتوانیم در سال جاری اقدامات اساسی انجام دهیم.

چه برنامه‌ای برای توسعه همراه‌سرای بیماران در تهران دارید؟

بازدیدی از برخی از بیمارستان‌های  تهران داشتم و در برخی از بیمارستان‌ها شاهد بودیم که همراهان بیماران در خیابان‌ها چادر زده‌اند به دنبال رفع این مشکل هستیم و برنامه‌ای برای توسعه همراه‌سراها داریم تا همراه بیماران بتوانند در آنجا اسکان پیدا کنند. قرار است در اردیبهشت و یا خرداد یک همراه‌سرا در منطقه 6 افتتاح شود.

چندی پیش پرسنل آتش‌نشانی در خصوص وضعیت معیشتی خود گله‌هایی مطرح کرده‌اند چه برنامه‌ای برای رفع این مشکلات در سال جاری دارید؟

در موضوع آتش‌نشانی باید بگویم که رویکرد ما در خصوص تجهیزات  طبق برنامه پنج‌ساله سوم است البته اقداماتی در این زمینه انجام شده است.

در خصوص رفع مشکل پرسنل آتش‌نشانی هم اقداماتی صورت گرفته است. البته در بودجه هم به این موضوع توجه کرده‌ایم. چندین سال است که نسبت به موضوع پرسنل آتش‌نشانی اهتمام نشده است و حقوق آنها پایین است اما در سال جاری تلاش داریم که این مشکلات را برطرف کنیم و همین جا بگویم که بیش از 200 میلیارد تومان به بودجه آتش‌نشانی در بحث کارکنان اضافه کرده‌ایم هر چند که این رقم هم جوابگوی عقب‌ماندگی‌های سال‌های گذشته نیست.

طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران به کجا رسید؟

تدوین طرح جامع مدیریت بحران باید ایجاد شود شروع و تدوین این طرح چند سال زمان می‌برد نقشه خطرپذیری شهر تهران باید کامل شود البته بگویم که این کار فقط وظیفه شهرداری نیست باید تاب‌آوری شهری را افزایش دهیم و این کار با تعامل با سایر دستگاه‌ها صورت می‌گیرد.

همچنین باید در بخش حوزه سلامت و آموزش هم اقدامات اساسی صورت گیرد.

البته در خصوص بحث‌های مردم‌نهاد هم اقداماتی صورت گرفته و طرحی هم در شورا در خصوص گروه‌های مردم‌نهاد هم تصویب شد.

بر اساس این گزارش، چندی پیش تعدادی از آتش نشانان در خصوص وضعیت معیشتی خود گله مند بوده ‌ و کمپینی در خصوص رسیدگی به مشکلات در سامانه فارس من ایجاد کردند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر