۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۰
کد خبر: ۶۸۵۴۲
به تازگی یک شرکت دانش‌بنیان موفق شده برای اولین بار در ایران و غرب آسیا، انسولین‌های قلمی را در داخل کشور بومی‌سازی کند تا ایران به جمع 5 کشور تولیدکننده انسولین آنالوگ در جهان بپیوندد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از فارس؛ حدود یک سال و نیم پیش بود که کمبود انسولین‌های قلمی در بازار، هشتگ «انسولین نیست» را در فضای مجازی داغ کرده بود. مسئله‌ای که به تیتر اول خبری آن روزها تبدیل شده بود و برای پنج میلیون مبتلا به دیابت در کشور موجی از نگرانی را ایجاد کرده بود. کمبود این دارو در داروخانه‌ها به مشکلات ناشی از تأمین ارز و انتقال آن به شرکت‌های خارجی طرف قرارداد به‌دلیل تحریم‌های ضد انسانی دشمنان ملت ایران برمی‌گشت.مشکلی که باعث شده بود برخی ازبیماران دیابتی برای تأمین انسولین مورد نیاز خود مجبور به بازار سیاه و قیمت‌های نجومی روی بیاورند و برخی دیگر نیز از انسولین‌های تاریخ مصرف گذشته استفاده کنند.

وقتی دانش‌بنیان‌ها برای تامین انسولین دست بکار می‌شوند 

اما به تازگی یک شرکت دانش بنیان موفق شده است این انسولین‌های قلمی را در داخل کشور بومی‌سازی کند و به زودی نیاز۶۰۰ هزار بیمار دیابتی را به این دارو را تامین کند.این شرکت دانش بنیان با آگاهی از ارزبری واردات انسولین و نیز روند روبه رشد آمار دیابت در کشور، تولید ماده اولیه انسولین را برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه از سل لاین تا محصول نهایی به منظور تامین نیاز بازار داخلی  و خودکفایی ملی در دستور کار خود قرار داده است. 



فاز یک این پروژه شامل محصولاتی مانند انسولین آنالوگ(قلمی) و انسانی و سایر محصولات بایوسیمیلار (فرآورده هایی که از لحاظ ساختار و عملکرد، بسیار شبیه به فرآورده بیولوژیک مرجع هستند) است که علاوه بر اینکه برای بیماران مبتلا به دیابت استفاده می‌شود، برای درمان سرطان و بیماری‌های خاص نیز کاربرد دارد. ماده اولیه محصول انسولین برای اولین بار در ایران و خاورمیانه در این شرکت تولید خواهد شد که این امر در نوع خود منحصربه‌فرد است و با تولید این محصول ایران به جمع پنج کشور تولیدکننده انسولین آنالوگ در جهان می‌پیوندد.از این رو برای آشنایی بیشتر با جزئیات تولید اولین انسولین‌ قلمی در یک شرکت دانش بنیان با «زهره افسرطلا» قائم‌ مقام مدیرعامل شرکت دانش بنیان ویتان فارمد گفت‌وگو کرده ایم. در ادامه متن کامل این گفتگو را می‌خوانید: 

* انسولین‌های قلمی تولید شده توسط شرکت شما چه ویژگی‌هایی دارد؟ این انسولین ‌ها چگونه تولید می‌شوند؟

دستیابی به تکنولوژی پیشرفته تولید انسولین نوترکیب

افسرطلا: انسولین گلارژین که با نام تجاری گلاین تولید می شود، برخلاف انسولین های انسانی که در بازار وجود دارند انالوگ می باشد و ایران را جز معدود کشورهای تولید کننده انسولین های انالوگ قرار می‌دهد. اغلب تولیدکنندگان این محصول اروپایی و امریکایی هستند و بسیار خرسندیم که توانستیم جزو تولیدکنندگان این محصول در دنیا قرار بگیریم. البته این محصول صرفا انسولین قلمی نیست چرا که هر محصولی حتی انسولین های انسانی که در ویال تولید می‌شوند را می‌توان در قالب قلم تولید کرد اما این محصول یک محصول نوترکیب است و تکنولوژی ساخت و تولید آن در اختیار تولیدکنندگان بسیاری محدودی در جهان قرار دارد که به لطف خدا و یاری محققان ایرانی این تکنولوژی تولید هم اکنون در اختیار شرکت ما قرار دارد.

*این محصول برای چه بیمارانی قابل استفاده است و در چه مواردی کاربرد دارد؟

افسرطلا: این محصول برای بیماران دیابتی نوع دو  بیشترین مصرف را دارد و جز محصول طولانی اثرLong Acting  طبقه بندی می‌شود که بیماران دیابتی با دریافت یکبار در روز می‌توانند قند خون خود را تنظیم نمایند. علاوه بر تکنولوژی تولید و دانش فنی تولید می‌توان به سهولت استفاده از آن برای بیماران عزیزمان نام برد.

*انسولین‌های قلمی تولید داخل نسبت به نمونه‌های خارجی چه ویژگی‌های کلیدی و منحصربفردی دارد؟

با راه‌اندازی خط تولید دیگر کمبود انسولین نخواهیم داشت

افسرطلا: با وجود مشکلات ارزی کشور و عدم تخصیص ارز و یا زمانبر بودن تخصیص، متاسفانه شاهد کاهش موجودی و یا فقدان این محصولات در ایران بودیم و بیماران درسال‌های گذشته برای دنبال تامین این محصول دچار سردرگمی شده و سختی بسیار زیادی کشیدند که برخی از بیمارن ناچار به تغییر انسولین و بازگشت به سوی انسولین های انسانی شدند که سه بار تزریق در روز را طلب می کند. از این رو ما با درک این مطلب اقدام به تولید این محصول در داخل کشور کردیم که با راه اندازی خط تولید از این به بعد این دارو همیشه در اختیار بیماران دیابتی نیازمند به انسولین خواهد بود.

ایران تنها تولیدکننده انسولین قلمی در خاورمیانه

افسرطلا: از سوی دیگر همه دستگاه‌ها و تجهیزات ما با استانداردهای اروپایی GMPمنطبق است،با این استاندارد‌ها  به راحتی می توانیم به کشورهای اروپایی صادرات داشته باشیم و از این طریق برای کشور ارز آوری داشته باشیم. همچنین تولید این محصول و ماده اولیه آن در داخل کشور، ایران را به تنها تولیدکننده این محصول بسیار خاص و استراتژیک در خاورمیانه تبدیل خواهد نمود.

* هزینه ساخت این انسولین‌ها نسبت به نمونه های وارداتی چقدر کمتر است و چه میزان صرفه جویی ارزی  را به دنبال دارد؟

تولید انسولین‌ قلمی با یک چهارم هزینه نمونه‌ وارداتی 

افسرطلا: تخصیص ارز بانکی برای واردات این محصولات در ایران عملا مزیت های تولید این محصول استراتژیک به خوبی احساس نمی‌شود. اما با توجه به افزایش سالانه میزان بیماری دیابت در کشور، سالانه حدودا ۳۰۰ میلیون یورو صرف واردات انسولین می شود که با راه‌اندازی فاز یک انسولین قلمی(گلارژین) در کشور، شاهد صرفه‌جویی ارزی حداقل به میزان ۳۰ درصد خواهیم بود.همچنین اگر بخواهیم قیمت این محصول در داخل و خارج از ایران(صادرات) را مورد بررسی قرار دهیم قیمت نمونه ایرانی در مقایسه با قیمت صادراتی آن حدود یک چهارم خواهد بود.

*چند نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این شرکت دانش بنیان مشغول به کار هستند؟

افسرطلا: هم‌اکنون حدود ۳۰۰ نفر در سایت تولیدی شرکت در نظرآباد مشغول به کار هستند که با افتتاح کامل فاز یک تولید انسولین قلمی، این تعداد به ۵۰۰ نفر می‌رسد و در آینده نزدیک با افتتاح فاز دوم و فازهای توسعه‌ای شرکت، امکان اشتغالزایی برای پنج هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم می‌شود.

*حجم تولید این محصول در کشور چقدر است؟ آیا این میزان می‌تواند جوابگوی نیازهای داخل کشور باشد؟

افسرطلا: این محصول حدودا ۱۰ میلیون قلم در سال تقاضا دارد و تاکنون بیش از ۹۰ درصد محصولات موجود وارداتی بوده است . لذا این شرکت سعی در تامین بازار داخل و صادرات مازاد عرضه را در دستور کارهای خود قرارداده است.

* این انسولین‌های قلمی هم اکنون در داروخانه‌ها در دسترس بیماران قرار دارد؟

افسرطلا:این محصول تولید شده و به زودی در سراسر کشور و داروخانه در دسترس بیماران عزیزمان قرار خواهد گرفت .

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر