۱۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۲
کد خبر: ۶۸۳
بزرگترین سرمایه‌گذاران انتخابات در آمریکا شرکت‌های «General Atomics» سازنده پهپاد شکارگر، «BEA Systems» تولیدکننده پهپادهای «منتیس» و «ترانیس»، بوئینگ سازنده فانتوم «Eye»، شرکت «Honeywell»، تولیدکننده «RQ-16T-Hwak»؛ «Lockheed Martin»، سازنده «RQ-170» بوده‌اند.
به گزارش پايداري ملي، پایگاه تحلیلی «سوسیالسیم جهانی» در مقاله‌ای پیرامون گسترش استفاده از فناوری‌های خودعامل به قلم «پاتریک مارتین» نوشت: بکارگیری جنگ‌افزارهای خودعامل، سیاست کلان نظامی امنیتی دولت اوباما را تشکیل می‌دهد و در کنگره هم از اقبال فراوانی برخوردار بوده است. اما براساس مطالعات پنتاگون، این رویکرد کم‌هزینه، متقابلاً برای کشورهای متخاصم هم سودمند بود.

* اقبال کنگره از ساخت و بکارگیری هواپیماهای بدون سرنشین

براساس گزارشی که در 25 نوامبر در «نشریه سان فرانسیسکو» و «مجله هوستون» منتشر شد تعداد زیادی از نمایندگان کنگره آمریکا از ساخت و بکارگیری هواپیماهای بدون سرنشین حمایت می‌کنند.

* آمار کشتگان حملات پهپادی در 4 سال اخیر به 2500 نفر می‌رسد

حمایت دولت اوباما از حملات پهپادی که آمار کشتگانش در دوران زمامداری وی، براساس گزارش روزنامه «نیویورک تایمز» به 2500 تن ‌رسید، گویای عزم جدی این دولت برای بکارگیری نظام‌مند و گسترده هواپیماهای بدون سرنشین توسط سی‌آی‌ای و پنتاگون جهت هدفگیری و حذف افراد و گروه‌های متهم به اقدامات تروریستی ا‌ست.

* نمایندگان کنگره و پیمانکاران نظامی از جمله حامیان انتخابات اخیر آمریکا

تحقیق دیگری نیز توسط مرکز «سیاست‌‌مداری پاسخگو» و مجموعه روزنامه‌های «هرست» از میزان مشارکت انتخاباتی شرکت‌های فعال در ساخت و تجهیز پهپادها تا نمایندگان و سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه کنگره، به عمل آمده است.

* پیمانکاران نظامی

بزرگترین سرمایه‌گذاران انتخابات اخیر در آمریکا شرکت‌های ذیل بوده‌اند: «General Atomics»، پیمانکار پروژه‌های دفاعی هسته‌ای و سازنده پهپاد «شکارگر»؛ بهترین پهپادی که «سی‌آی‌ای» و «پنتاگون» تاکنون بکار گرفته اند؛ «BEA Systems» شرکتی که در زمینه مسائل دفاعی، امنیتی و جوی کار کرده، پهپادهای «منتیس» و «ترانیس» را تولید می‌کند؛ شرکت بوئینگ که سازنده فانتوم «Eye» با سوخت مصرفی هیدروژن است؛ شرکت بین‌المللی «Honeywell»، تولیدکننده «RQ-16T-Hwak»؛ شرکت «Lockheed Martin»، سازنده «RQ-170» و نهایتاً شرکت «Raytheon»، مبدع سیستم راداری «کبرا».

* نمایندگان حامی

بیش از 8 میلیون دلار از جانب سازندگان پهپادها و کاربران آنها به صندوق انجمن حمایت از فناوری‌های خودعامل که متشکل از 60 نماینده کنگره بود، واریز شد. اکثریت نمایندگان فوق از کالیفرنیا، تگزاس، ویرجینیا و نیویورک بودند؛ از جمله نماینده جمهوریخواه کالیفرنیا و رئیس کمیسیون نیروهای مسلح، «هاوارد باک مکون» و همچنین «سیلوستر ریس» که نماینده دموکرات از تگزاس است و در انتهای سال جاری می‌بایست کنگره را ترک گوید، زیرا در انتخابات دور اول رأی نیاورد.

 

* مجلس سنا و حمایت آنها از حملات پهپادی

گروه سناتورهایی که از پروژه‌ پهپادها حمایت می‌کند، متشکل 8 عضو است؛ از جمله سناتور لیبرال دموکرات «کریستن گیلبرند» از نیویورک و سناتور دموکرات «جو منچین» از ایالت ویرجینیای غربی.

* همگرایی شوم

در صورت صحت گزارش مجموعه روزنامه‌های «هرست» و مرکز «سیاست‌مداری پاسخگو» ، این نشانه‌ای از انحطاط و تباهی دموکراسی در آمریکاست. همین دهه هفتاد بود که «هنری جکسون»، رهبر حزب دمکرات در کنگره، بدلیل حمایت‌های بی‌منطق‌اش از شرکت بوئینگ، با عنوان سناتور این شرکت هواپیماسازی در کنگره استهزا می‌شد. هم‌اکنون نیز همگرایی‌‌ بدشگونی حول سلاح‌های کشتار جمعی شکل گرفته است. حال اجتماع بعدی حول چه موضوعی خواهد بود؟ بمب‌های آتش‌زا یا گازهای شیمیایی؟

* تصویب قانون نوسازی و ارتقاء تجهیزات اداره هوانوردی آمریکا

براساس گزارش فوق، چنین اقبالی نسبت به پهپادها در آمریکا، متعاقباً بکارگیری این جنگ‌افزار هوشمند را افزایش داده است. چنانکه قانون نوسازی و ارتقاء تجهیزات اداره هوانوردی آمریکا در 14 نوامبر به امضای پرزیدنت اوباما رسید. به موجب این قانون، اداره هوانوردی آمریکا موظف است ادغام فناوری‌های خودعامل در نیروی هوایی ایالات متحده را تا سال 2015 تکمیل کند.

* بازار پر رونق فناوری‌های خودعامل در آمریکا

ساخت و فروش پهپاد، برای پیمانکاران تسلیحات نظامی، بازار پر رونقی در ایالات متحده بوجود آورده است. اخیراً وزارت امنیت داخلی، قراردادی به مبلغ 443 میلیون دلار با شرکت «جنرال اتمیکس» امضا کرد تا ناوگان پهپادهای شکارگر خود را که قادر به دیدبانی و پرتاب موشک هستند، از 10 به 24 عدد افزایش دهد.

* استراتژی اداره هوانوردی آمریکا در 20 سال آینده

اداره هوانوردی آمریکا، قصد دارد در 20 سال آینده، 30.000 پهپاد برای پرواز در آسمان ایالات متحده تولید کند که پلیس محلی، ایالتی و یا ملی و همچنین شرکت‌های خصوصی مجاز به استفاده از آنها خواهند بود.

* مدرنیزاسیون تشکیلات نظامی در آمریکا و شکل‌گیری یک رقابت جهانی

تمایل آمریکا به مدرنیزاسیون تشکیلات نظامی‌اش، در سطح جهان رقابتی فزاینده برای ساخت تجهیزات خودعامل از جمله پهپادها بوجود است. هم اکنون بیش از 50 کشور از هواپیماهای بدون سرنشین برای اهداف نظارتی استفاده می‌کنند و بسیاری در حال تجهیز این پهپادها به موشک و یا دیگر ادوات نظامی هستند.

* پنتاگون: پهپادها می‌توانند خطری جدی برای امنیت آمریکا نیز بشمار آیند

براساس تحقیقات پنتاگون، پهپادهای متجاوز می‌توانند برای حمل و نقل هوایی ایالات متحده، ترابری دریایی و زاغه‌های نگهداری مهمات در این کشور،خطری جدی به شمار آیند.

* سرمایه‌گذاری دولت اوباما در حوزه تکنولوژی‌های نوین نظامی

اگرچه آمریکا در حال حاضر 8.000 هواپیمای بدون سرنشین در اختیار داشته، قصد دارد در طول 8 سال آینده، 37 میلیون دلار در زمینه جنگاوری پهپادی هزینه کند، اما مطالعات انجام شده توسط هیئت علمی-پژوهشی پنتاگون بیانگر نگرانی عمیقی در خصوص مزیت مالی فناوری‌های نوین نظامی برای کشورهای متخاصم است. به عبارت دیگر، اگرچه جنگ‌افزارهای نوین از جمله پهپادها نسبت به ساخت موشک‌های زمین به هوا یا هواپیماهای جنگنده ارزان‌تر تمام می‌شود، اما این مزیت متقابلاً به نفع دشمنان آمریکا هم تمام می‌شود.

فی‌الواقع موفقیت آمریکا در حوزه سیستم‌های خودعامل، در سطح جهان منجر به یک بازاندیشی استراتژیک و حرکت به سمت تولید جنگ‌افزارهای نوین شده است.

* کم‌هزینگی فناوری‌های نوین تنها به نفع ایالات متحده نیست، بلکه سود آن نصیب کشورهای متخاصم هم می‌شود

در حال حاضر، صنعت نظامی آمریکا، در رقابت برای ساخت پهپادهای مسلح، از تمام کشورها جلوتر است، اما تحقیقات پنتاگون می‌گوید مزیت کم‌هزینگی فناوریهای نوین، از آن کشورهای متخاصم هم می‌شود؛ همانها که قادر به ساخت موشک‌های بین‌ قاره‌ای بالستیک و یا ناو هواپیمابر نیستند.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر