۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
کد خبر: ۶۶۷۳۶
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه در روزهای اخیر شاهد کاهش تدریجی موارد ابتلا، بستری و فوت ناشی از بیماری کووید ۱۹ در کشور هستیم.
به گزارش پایداری ملی به نقل از فارس، محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، گفت:خوشبختانه در روزهای اخیر، شاهد کاهش تدریجی موارد ابتلا، بستری و فوت ناشی از بیماری کووید ۱۹ در کشور هستیم. هرچند که این توزیع در همه استانها یکسان نیست، اما اکثر استانها به مرحله‌ای از آرامش دست پیدا می‌کنند.

وی افزود:هم‌اکنون استان‌‌های غربی کشور با بیشترین چالش بیماری مواجهند که لازم است با دقت و مراقبت بیشتری روند بیماری کنترل شود. 
 
وزارت بهداشت موضوع واکسیناسیون را با جدیت دنبال می کند
 
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر با بیان اینکه وزارت بهداشت موضوع واکسیناسیون را با جدیت دنبال می‌کند، تاکید کرد: واکسیناسیون تنها راه کنترل بیماری نیست، بلکه در کنار واکسیناسیون، مردم، صاحبان مشاغل و گروه‌ هایی که با این بیماری به نوعی سروکار دارند، باید رعایت شیوه‎ نامه‌‌های بهداشتی را مورد توجه جدی قرار دهند. اگر همه موارد با هم رعایت نشود، نمی توانیم شاهد کاهش جدی آمار ابتلا باشیم. 
 
 کووید 19 و فرهنگ سازی و افزایش آگاهی
 
 گویا گفت: میانگین رعایت پروتکل‌ها به تدریج افزایش می یابد؛ چراکه کووید 19 همراه خود فرهنگ سازی می‌آورد، مثلا مواردی که اکنون رعایت می‌شود شاید در یک سال اخیر رعایت نمی‌شد، لذا با فرهنگ سازی که صورت گرفته و افزایش آگاهی مردم، آمارها رو به کاهش بوده و چنانچه به همین منوال سپری شود، ظرف ماه های آینده میزان رعایت ها بیشتر خواهد شد.
 
واکسیناسیون یک توقع عمومی است
 
وی با بیان اینکه واکسیناسیون یک توقع عمومی است، خاطرنشان کرد: مردم و همه مسئولین از ما انتظار دارند که هرچه زودتر این اقدام به سرانجام رسد، اما در مورد واکسیناسیون طبقه ‌بندی صورت گرفته که مشتمل بر دو گروه است، یکی گروه سنی و دیگری مشاغل خاص پر خطرتر. 
 
واکسیناسیون گروه سنی زیر 30 سال در دستور کار قرار دارد
 
گویا بیان کرد: ظرف ماه‌های گذشته واکسیناسیون گروه های سنی بالاتر به تدریج آغاز شده و اکنون به گروه سنی 30 سال رسیده‌ایم. واکسیناسیون گروه سنی زیر 30 سال در دستور کار قرار دارد.
 
وی در خصوص واکسیناسیون گروه های سنی زیر 18 سال عنوان کرد: از آنجا که دانش آموزان پایه دوازدهم باید خود را به تحصیل حضوری رسانده و آماده شرکت در آزمون کنکور شوند، از نظر ما در اولویت قرار دارند، بنابراین، امیدواریم که واکسیناسیون را از پایه دوازدهم آغاز کرده و به پایه های بعدی برسیم.
 
واکسیناسیون رکن اساسی کنترل این همه گیری است
 
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه در خصوص اثربخشی واکسن ها، گفت: واکسیناسیون رکن اساسی کنترل این همه گیری است، اما تمام ابعاد را در بر نمی‌گیرد، چنانچه فقط بر واکسن تمرکز کنیم به بیراهه خواهیم کرد. رعایت پروتکل های بهداشتی نباید فراموش شود.

وی ادامه داد: یا وقتی مسئولین ذی ربط سیاستی را اعلام می‌کنند، مردم و سایر مسئولین باید رعایت کنند. برای مثال زمانی که تعطیلی و اعمال محدودیت‌های تردد اعلام می‌شود، اگر مردم همراهی نکنند این سیاست شکست می‌خورد و ما را به هدفی که داریم نمی‌رساند.
 
وی اظهار کرد: کادر درمانی کشور خسته هستند، چراکه دو سال مداوم به صورت شبانه روزی کار می‌کنند، تلاش ما این است که وضعیت را به ساحل آرامش برسانیم که بدون همکاری مردم و سایر ارگان ها امکان پذیر نیست. 
 
 گویا تصریح کرد: اینکه از یک پیک عبور می کنیم و تصور می‌کنیم همه خطرات رفع شده، تفکر گمراه کننده و اشتباهی است. اگر ما از قله پنجم عبور کنیم به این معنی نیست که از کنترل همه گیری عبور کرده ایم. 
 
وی در خصوص سویه‌های جدید کرونا، گفت: کووید 19 ویروسی است که مدام درحال تغییر است، برخی سویه‌ها قدرت کمتر و برخی قدرت سرایت بیشتری دارند مانند دلتا که نگرانی بسیاری ایجاد کرد و قدرت سرایتش 9 برابر ویروس ووهان و قدرت مرگ آوری‌اش نیز 4 برابر نوع اولیه ویروس است.
 
وی عنوان کرد: نباید خوش خیال باشیم؛ زیرا ممکن است سویه‌هایی به وجود بیایند که به واکسن و داروها پاسخ نمی دهند که در آن صورت قدرت سرایت بالایی نیز خواهد داشت.
 
گویا یادآور شد: سویه لامبدا جزو سویه هایی است که مراقب آن هستیم، اما به سمت و سوی نگران کننده‌ای پیش می‌رود. متاسفانه در چند کشور همسایه ما، رد این سویه پیدا شده است، اما در کشور ما براساس سیستمی که طراحی کردیم و مطابق آن تمام موارد مشکوک ویروس بررسی دقیق ژنومی می‌شوند، هنوز این سویه دیده نشده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر