دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بیش از ۸۰ درصد اخبار جعلی مرتبط با کرونا متعلق به منافقان، سلطنت طلبها و جریانات برانداز است .
به گزارش پایداری ملی به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ جلسه ششم کمیسیون سلامت و پزشکی ستاد علم و فناوری به منظور مدیریت یکپارچه کرونا و راهکارهای هم افزایی دانش و توان تولید واکسن داخلی با حضور سید سعیدرضا عاملی؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
ترس از کرونا، اضطراب اجتماعی را بالا میبرد
در این جلسه سعید رضا عاملی؛ ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهید رجایی و باهنر گفت: با گذشت ۱۸ ماه از کرونا، این موضوع تبدیل به یک مسئله عمومی و جهانی شده است چون بسیاری از کشورها از جمله ۱۰ کشور اول جهان، چه به لحاظ مرگ و میر و چه به لحاظ ابتلاء به کرونا آمار وسیعی را شاهد هستیم. کشور ایران هم در بعضی از شاخصها جزو ۱۰ کشور اول محسوب میشود؛ اگرچه نسبت مرگ و میر به یک میلیون جمیت، رتبه مرگ و میر ایران ۴۸ است.
وی ادامه داد: البته از ترس از کرونا خصوصاً در میان خانوادههایی که عزیزانشان گرفتار مرگ کرونایی شدهاند رو به افزایش است. به عنوان یک جامعه شناس ارتباطات عقیده دارم ترس خود منشأ حوادث بزرگتر است، اضطراب اجتماعی را بالا میبرد؛ زمانی که این موضوع بر فضای کلی جامعه تأثیر گذار میشود؛ تأثیر و تأثر عمیقتری بر جامعه حاکم میشود.
استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: در حال حاضر در موضوع حکمرانی کرونا، بحث سلامت مردم در پیشگیری کرونا و درمان آن و هم مسئله اقتصادی کشور، پیامدهای زیادی داشته است که مستلزم توجه به همه مؤلفههای مرتبط هستیم. اگر در بعضی از مسائل کشوری نیازمند مدیریت یکپارچه نبودهایم، قطعاً کرونا جزو مسائلی است که ضرورت مدیریت یکپارچه در آن محسوس و ملموس است.
مدیریت یکپارچه در موضوع کرونا
عاملی تصریح کرد: با نگاهی به مدیریت یکپارچه با دقت علمی لازم باید گفت؛ تقریباً از دهه ۸۰ به بعد به دوره دانش یکپارچه قدم گذاشتهایم و معنای مدیریت یکپارچه این است که تمامی عوامل مداخله کننده، در تصمیمسازیها، تصمیمگیریها و برنامهریزیها سهم پیدا کنند. بنابراین یک مدیریت کاریکاتوری مبنای کار نشود. مدیریت کاریکاتوری بمانند وجود غیرمتناسب در بدن است مثل یک دست لاغر در بدن چاق یا یک سر گُنده در بدن لاغر که نمایشگر یک نوع عدم تناسب است. عدم وجود اجزا کامل کننده کارها نیز مصداق عدم یکپارچگی مدیریتی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در بحث حکمرانی کرونا به بحث سیاستهای رسانهای، فرهنگی، سیاستهای اقتصادی و دانشی مرتبط با شرایط و… باید توجه شود. یکی از بحثهای مربوط به شرایط کرونا، واکسن است که هم کیفیت آن مهم است و هم هم افزایی و همکاری بین پلتفرمها هفتگانه واکسن در ایران، اهمیت راهبردی دارد. خوشبختانه واکسن برکت آغازگر و محور بزرگ این اقدام بود و این جرأت و جسارت "واکسن برکت" منجر به تولید و ظرفیت بزرگ علمی در نیل به خودکفایی کشور محسوب شده است.
آزمون و خطا در حوزه سلامت جایز نیست
وی اضافه کرد: درحقیقت در حوزه سلامت نمیتوان به صورت آزمون و خطا جلو برویم و نیازمند یک قطعیت و ترجیح نسبی در کیفیت واکسن هم در واردات و هم در تولید هستیم. به نظر میرسد در این مسئله اعوجاج و پیچیدگی داریم و با متخصصین که صحبت میکنیم باید در این قاعده به نکات خاصی توجه کرد.
وی تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت راهبری علمی کشور با ظرفیت تصویب ۷۰ درصدی مصوبات حوزه علم و فناوری را دارا است و بنابراین امور دانش بنیان به شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط میشود و اینگونه نباشد فردا روزی به خاطر عدم اقدامات لازم شرمنده مردم شریف ایران شویم.
عاملی افزود: واقعیت این است که دو واکسن ساز در کشور با قدمت ۱۰۰ ساله با زیر ساختهای مالی و علمی داریم و مشکلاتی داشتهاند و با تأخیر وارد تولید واکسن شدهاند.
وی ادامه داد: در زمینه واکسن برکت کار بزرگی صورت گرفته است و در یک بازه زمانی کوتاه تولید واکسن را با بسیاری از پیچ و خمها محقق کردند، این کار باارزشی است و جریانات معاند بسیاری در خارج از کشور علیه واکسن برکت فعالیت دارند. متأسفانه در ایران، هر جایی حاکمیت ورود میکند، هدف نقد خارج از کشور میشود! مجموعه برکت بصورت شبانه روزی در جبهه علمی و پزشکی پای کار بوده است و دست مریزاد باید گفت و ان شاء خداوند متعال یاری کننده همه عزیزان و تلاش گران واکسن کرونا باشد.
استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: موضوعاتی که در این جلسه مطرح میشود درباره واکسن خاصی نیست اما از دوستان برکت برای پیشقراولی در این مسیر کمال تشکر را داریم. اشخاصی که در این مسیر گام بر میدارند را باید با جدیت، تقویت کنیم و همزمان دانش خود را در زمینه کرونا افزایش دهیم. باید مواظبت کنیم که گرفتار عصبیت علمی و سازمانی نشویم و روحیه باز برای دریافت تجربه و دانش جدید داشته باشیم.
مرجع تولید اخبار کذب در خارج از کشور
عاملی تصریح کرد: دوستان اذعان دارند که منافقین و اپوزسیون خارج از کشور از طریق اخبار جعلی، اعتماد مردم را هدف گیری میکنند و دائماً بدنبال ایجاد تشویش و تردید اجتماعی هستند. به عنوان مثال با جوی که درباره مقام معظم رهبری در خصوص عدم واردات واکسن فایزر آمریکا، ایجاد شد؛ در تلگرام، اینستاگرام و توئیتر یک رصد داخلی انجام دادیم که ببینم مرجع تولید خبر کجاست.
وی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد اخبار جعلی مرتبط با کرونا متعلق به منافقان، سلطنت طلبها و جریانات برانداز است که دنبال تیره و تار کردن شرایط و تحمیل ارزشهای منفی نسبت به نظام جمهوری اسلامی و ملت شریف ایران هستند. اعتماد ملی ارزش بزرگی است و اگر خدشهای به آن وارد شود منشأ ضعیف شدن رابطه دولت و ملت و حتی رابطه مردم با مردم میشود که خواسته جبهه خوار و ضعیف منافقین است.