۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۲
کد خبر: ۶۶۲۵
از اهم پیامدهای افزایش تراکم در سطح شهر تهران:
در متن درخواست 10 عضو کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری از وزیر سابق آمده است:ملاحظات و ضوابط مدیریت بحران و پدافند غیرعامل به شدت مخدوش می‌گردد.
عباس آخوندی در برنامه نگاه یک با بیان این‌که در یک جلسه یک طبقه روی شهر تهران گذاشته شد به نامه‌ای اشاره کرد و گفت:‌ 9 اردیبهشت سال گذشته در یک جلسه شهرداری یک طبقه روی شهر تهران گذاشته شد. سوم اردیبهشت کارشناسان آن زمان یک نامه خواندنی نوشتند و التماس کردند که این کار را نکنند چراکه تهران با مشکل مواجه می شود.

روز گذشته آخوندی در نشست خبری به نامه مذکور اشاره کرد که در آن تعدادی از اعضای کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری از علی نیکزاد رئیس وقت شورایعالی شهرسازی و معماری درخواست کرده بودند که با توجه به تبعات افزایش تراکم در سطح شهر تهران موضوع جهت بررسی کارشناسی به کمیته مذکور ارجاع شود.

اما به گفته آخوندی با این وجود فردای روز التماس کارشناسان مصوبه ای صادر شد که 17 درصد تراکم روی شهر تهران اضافه کرد.

*متن درخواست 10 عضو کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری از وزیر سابق

احتراما اعضای کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری ضمن جلب‌نظر حضرتعالی به گوشه‌ای از اهم پیامدهای افزایش تراکم در سطح شهر تهران، بدینوسیله تقاضا می‌نماید با توجه به اهمیت موضوع و جبران‌ناپذیری بخشی از تبعات ناشی از هرگونه تصمیم‌گیری عجولانه، موضوع جهت بررسی کارشناسی بیشتر به این کمیته ارجاع شود:

1- زیرساخت‌های برنامه‌ریزی شده برای شهر تهران بر اساس جمعیت ثابت 9.2 میلیون نفر بوده که هر گونه بارگذاری جمعیتی افزون بر رقم فوق و بدون تجدیدنظر در زیرساخت‌های شهر، غیرکارشناسی بوده و مشکلات و چالش‌های موجود در زمینه تامین خدمات، ترافیکی، آلودگی هوا، تأمین آب و ... را تشدید خواهد کرد.

2- شهر تهران در حال حاضر با چالش تامین آب شرب با کیفیت مواجه بوده و پیشنهاد افزایش تراکم بدون توجه به چالش‌های موجود در این بخش، شهر را با مشکلات حادی درگیر خواهد کرد.

3- کلیه سیاست‌های کلان مجلس و دولت در زمینه لزوم تمرکززدایی از شهر تهران با تصویب پیشنهاد مطروحه مخدوش و به چالش کشیده خواهد شد.

4- پیشنهاد مطروحه عملا با برنامه‌ها و سیاست‌های تشویقی برای مشارکت شهروندان در بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده متناقض‌ بوده و فرصت مذکور را برای همیشه از شهر تهران خواهد گرفت.

5- ملاحظات و ضوابط مدیریت بحران و پدافند غیرعامل به شدت مخدوش می‌گردد.

6- فضاهای سبز موجود تهران به عنوان ریه تنفسی کلان‌شهر آلوده شدیدا در معرض تخریب و ساخت و ساز قرار خواهد گرفت.

*متن مصوبه‌ای که منجر به افزایش تراکم تهران شد

دیروز روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی متن مصوبه‌ای را در اختیار خبرنگاران گذاشت که در انتهای صفحه دوم نام میرمحمد غراوی، معاون سابق وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران به چشم می‌خورد که متن آن در ادامه می‌آید:

جناب آقای قالیباف
شهردار محترم شهر تهران

موضوع: اعلام مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در زمینه بررسی طرح تفصیلی جدید شهر تهران

احتراما به آگاهی می‌رساند شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در سومین جلسه سال جاری خود به تاریخ 4/2/91 ، طرح تفصیلی تهران را پیرو جلسه‌ قبلی مورخ 8/12/90 و همچنین جلسه مورخ 15/12/90  کمیسیون ماده 5 شهر تهران مورد بررسی مجدد قرار داد و به شرح زیر اتخاذ تصمیم نمود:

1-- زیر پهنه R111 (پهنه تراکم کم دو طبقه) در نقشه‌های طرح تفصیلی جدید شهر تهران به R112 (پهنه تراکم سه طبقه) تبدیل گردد و احداث بنا در چارچوب ضوابط و مقررات زیر پهنه R112  (پهنه تراکم سه طبقه) بلامانع خواهد بود.

2-زیر پهنه R112  (سه طبقه) و R121 (چهار طبقه) در نقشه‌های طرح تفصیلی جدید به R122 (پنج طبقه) تبدیل و احداث بنا در چارچوب ضوابط و مقررات زیر پهنه R122 (پنج طبقه) بلامانع خواهد بود.

3- ساخت و ساز در قطعات با مساحت بیشتر از 50 متر تا 150 مترمربع (با رعایت حداقل عرض معبر 6 متر و رعایت برهای اصلاحی) عمدتا در اراضی و املاک ریز دانه واقع در پهنه R (مسکونی) حداقل سه طبقه روی پیلوت مجاز است.

4- در اراضی و املاک دارای مساحت کمتر از 50 مترمربع (طبق سند مالکیت) واقع در پهنه (R) شهرداری با اولویت تملک اقدام و در صورت عدم تملک، به شرط رعایت بر اصلاحی احداث صرفا یک واحد مسکونی (زیرزمین و همکف) با حداکثر 80 درصد سطح اشغال مجاز خواهد بود.

5- در زیر پهنه R241 (ارزشمند سبز (باغات)) تراکم ساختمانی 120 % (یکصد و بیست درصد) سطح اشغال حداکثر 30 % و حداکثر 4 طبقه تعیین می‌گردد.

6- کلیه اراضی دولتی متعلق به وزارت راه و شهرسازی، در پهنه‌بندی‌های طرح تفصیلی جدید شهر تهران جهت تامین سیاستهای وزارت مذکور به کاربری‌های R (مسکونی) و M (کاربری مختلف) تبدیل می‌گردد، شهرداری تهران با همکاری دبیر شواریعالی و معماری ایران ظرف مدت 2 ماه نسبت به تدقیق و لحاظ آن در نقشه‌های طرح تفصیلی جدید شهر تهران اقدام نمایند.

7- به منظور ایجاد تعادل در توسعه شهر، تراکم پایه مالی در کلیه پهنه‌های مسکونی (R) واقع در شمال محور انقلاب معادل 120 % (یکصد و بیست درصد) وسعت ملک برابر سند مالکیت تعیین می‌گردد.

8- شهرداری تهران مکلف است ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ این مصوبه با همکاری دبیرخانه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در پهنه‌های سکونت (R) بندهای فوق محدوده‌های فوق‌الذکر که دارای شرایط خاص هستند را شناسایی و در حد تراکم مصوب طرح جامع و یا در حد تراکم وضع موجود ملاک عمل و یا در حد تراکم وضع موجود غالب محدوده‌های مورد نظر پس از تأیید نهایی در شورایعالی شهرسازی و معماری ایران تثبیت و در نقشه‌های طرح تفصیلی جدید شهر اعمال نمایند (از جمله اراضی باغات کن و شهرک آزاد شهر در منطقه 22، شهرک گلستان در منطقه 4، حریم امنیتی کاخ سعدآباد).

*مدیر سابق: نظریه کمیته فنی قرائت شد، اما با آن موافقت نشد

در عین حال یکی از مدیران سابق وزارت راه و شهرسازی با بیان این‌که مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری را که ابلاغ شده تایید می‌کنم به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت: اما جرئیات و این‌که مثلا در پهنه R111یا R122 قبلا چقدر تراکم داشته و الان چقدر تراکم به آن اضافه شده و مساحت آن چقدر است نیازمند یک کار کارشناسی است.

وی که نخواست نامش فاش شود، تصریح کرد:‌ بنده الان حضور ذهن ندارم ببینیم در هر پهنه مساحت چقدر بوده و بعد چقدر  تراکم ناشی از این مصوبه اعمال شده است.

وی با بیان این‌که اینها مواردی است که دوستان حتما آنرا مشخص کرده‌اند، اظهار کرد: مصوبات شورایعالی شهرسازی و معماری کشور که به امضای 11 معاون وزیر می‌رسد و ابلاغ می‌شود از لحاظ مرجع سیاستگذاری لازم‌الاجراست مگر این‌که شورایعالی شهرسازی و معماری به این نتیجه برسد که مصوبه اشکالی دارد و باید اصلاح شود.

این مدیر سابق وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: ظاهرا شورایعالی شهرسازی و معماری این را اشکال دیده است، حالا باید مصوبه بررسی و اشکالات را برطرف کند. بالاخره در یک جمع تخصصی این مسائل سیاستگذاری و بررسی می‌شود و تنها شهر تهران نیست و طرح تمام شهرهای کشور در شورایعالی شهرسازی و معماری تصویب می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی هم تصویب می‌شود بلافاصله طبق قانون دبیر جلسه موظف است که مصوبه را در روزنامه رسمی برای عموم منتشر کند و این چیزی نیست امروز عنوان کنند که پنهان بوده است. همه ملت همان موقع هم از این مصوبه اطلاع داشته‌اند.

وی یادآور شد:‌ طبق قانون دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری که معاون وزیر هم محسوب می‌شود موظف است ظرف یک هفته مصوبه را در روزنامه رسمی کشور منتشر کند.

مدیر سابق وزارت راه، تاکید کرد: باید زوایا مشخص شود که افزایش یک طبقه به بافت‌هادر طرح تفصیلی چقدر به تراکم اضافه کرده است، ضمن آن‌که در طرح جامع شهر تهران در بدو تاسیس (سال 86) 20 درصد به جمعیت پذیری شهر تهران اضافه شده است.

وی همچنین در خصوص جریان نامه چند تن از اعضای کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری گفت:‌ این کمیته موظف است که نظر فنی خود را به شورایعالی شهرسازی و معماری بدهد اما به هیچ وقت حق رای ندارد. رای را شورایعالی شهرسازی و معماری می‌دهد که اگر بر خلاف نظر کمیته فنی رای بدهد کاملا قانونی است.

وی ادامه داد: اعضای کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری مرجع صلاحیت دار برای صدور رای و تعیین تکلیف نیستند و تعیین تکلیف نهایی به عهده شورایعالی شهرسازی و معماری است.

وی تصریح کرد:‌ موارد عدیده‌ای داشتیم که کمیته فنی آنرا رد کرده اما شورایعالی شهرسازی و معماری قانع نشده‌اند و رای دیگری داده‌اند. این مسئله دلیل نمی‌شود که عده‌ای آن موقع نامه را نوشتند حتما باید نظر آنها شورایعالی شهرسازی و معماری می‌پذیرفت. شورایعالی شهرسازی و معماری باید اغنا شود تا تصمیم درست را اتخاذ کند.

وی یادآور شد: همین نظریه کمیته فنی در شورایعالی شهرسازی و معماری قرائت شد و اعضا شورایعالی آنرا خواندندد و تصمیم‌گیری کردند.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر