یک شرکت دانش بنیان با طراحی سامانه ای پدیده های طبیعی را پایش می کند.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر ، آشکارسازی پدیدههای طبیعی بومی و مستند انجام میشود. این کار با کمک محصولی دانشبنیان مبتنی بر فناوریهای ژئوماتیک امکانپذیر شد.
ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از تولید سامانهای مبتنی بر فناوریهای ژئوماتیک (سنجش از دور و GIS)، در تلاش است تا شناسایی و پایش پدیدههای طبیعی با سرعت و دقت بیشتری انجام شود و در اختیار کاربران قرار گیرد.
منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره این محصول فناورانه، گفت: سامانه هوشمند پایش ماهوارهای، محصول یک شرکت دانشبنیان است که با حمایت گروه ژئوماتیک ستاد تکامل یافته است.
وی افزود: در حال حاضر این سامانه در قالب نرمافزار وب و موبایل با امکانات ویژه آماده بهرهبرداری است. این سامانه با دریافت و پردازش تصاویر ماهوارهای از طریق فناوری سنجش از دور با روشهایی کاملاً بومی، آشکارسازی پدیدهها را میسر کرده است.
به گفته منطقی، این محصول، با تبدیل دادههای دریافتی از ماهوارهها به اطلاعات مکانمحور، امکان ارائه خدمات از طریق یک پلتفرم GIS را برای کاربران دولتی، سازمانها و عموم مردم فراهم میکند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه بیان کرد: «شناسایی و گزارش مناطق با احتمال بروز سیلاب»، «شناسایی مناطق در معرض آتشسوزی مراتع و جنگلها»، «پهنهبندی مناطق محصور در سیلاب»، «برآورد خسارت سیلاب به زمینهای کشاورزی» و «شناسایی نقاط آتش فعال کل کشور» از جمله مزایای استفاده از این محصول فناورانه است.
وی همچنین گفت: «تخمین پتانسیل مواد معدنی سطحی در اکتشافات معادن»، «پایش آلایندههای هوا (آئروسل، متان، منوکسید کربن، فرمالدئید، نیتروژن دیاکسید، ازون و گوگرد دیاکسید)»، «کشاورزی دقیق (پایش سلامت گیاه و الگوی مصرف کود و آب)»، «پایش تالاب و منابع آبی»، «کنترل و نظارت بر جنگلها و منابع طبیعی و شناسایی دقیق تغییر کاربریها» و «شناسایی آلودگیهای نفتی دریای خلیج فارس و خزر» از دیگر مزایای آن است.
انطباق روشهای به کار رفته این سیستم با استانداردهای جهانی
یاسر ابراهیمیان قاجاری، رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز درباره این محصول، گفت: برخی از روشهای به کار رفته در این سامانه تحت کدهای برنامهنویسی شده سفارشی در مخزن اطلاعاتی آژانس فضایی اروپا ثبت و مورد تأیید قرار گرفته است.
وی همچنین بیان کرد: این شرکت رتبه ۵ جهانی در مسابقه برگزار شده توسط سنتینل هاب را در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص داده است. محصول تولیدی این شرکت در آینده به امکانات بیشتری مجهز میشود.