۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۳
کد خبر: ۶۲۲۷۶
ابررایانه ایرانی سیمرغ با ظرفیت ۱۶۰ تریلیون عملیات پردازش در یک ثانیه، بهمن ماه به بهره برداری می رسد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از مهر، وزارت ارتباطات اعلام کرد: ابرکامپیوترها از نشانه‌های اصلی تولید دانش و پیشرفت در علوم و صنایع مختلف محسوب می‌شوند که فناوری ساخت آنها در انحصار چند کشور پیشرفته قرار دارد.

هم اکنون با همکاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پروژه ساخت «ابررایانه سیمرغ» در کشور در حال انجامم است.

این پروژه با تعریف نیازهای پردازشی فوق سریع در کشور کلید خورده تا به صورت کاربردی در حوزه‌هایی چون هوش مصنوعی، کلان داده‌ها، اینترنت اشیا و بلاکچین مورد استفاده قرار گیرد.

ابر رایانه سیمرغ علاوه بر جنبه تحقیقاتی، پیش بینی سریع آب و هوا، تحلیل‌های زمین شناسی و زلزله شناسی و تحلیل‌های داده‌های ژنتیکی را بر بستر شبکه ملی اطاعات امکان پذیر می‌کند.

در این طرح در ابتدا مدل مهندسی و پیش نمونه ابررایانه با ظرفیت پردازشی حدود ۱۶۰ ترافلاپس (۱۶۰ تریلیون عملیات پردازش در یک ثانیه) به بهره برداری می‌رسد و عملیات توسعه آن تا مقیاس پتافلاپس یا ۱۰ به توان ۱۵ (یک میلیون میلیارد محاسبه در یک ثانیه) هم خواهد رسید.

مطالعه برای توسعه سرعت پردازش در مقیاس اگزافلاپس یا ۱۰ به توان ۱۸ (یک میلیارد میلیارد محاسبه در یک ثانیه) نیز ادامه پیدا می‌کند.

قرار است ابررایانه سیمرغ که در رده ۵۰۰ ابررایانه برتر دنیا است در بهمن ماه به بهره برداری برسد.

با به کارگیری این ابررایانه و هوش مصنوعی و تکمیل الگوریتم پیچیده حرکت گسل‌ها، می‌توان به پیش بینی نسبتاً خوبی از تحلیل وقوع زلزله در کشور رسید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر