۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
کد خبر: ۶۲۱۴۱
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: میزان ورودی بیماران کرونایی به بیمارستانها به کمتر از یک چهارم و میزان مرگ و میر حداقل به یک سوم کاهش داشته است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از فارس، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست خبری مجازی با خبرنگاران، با تشکر از مردم به دلیل رعایت دستورالعمل های بهداشتی، گفت:میزان ورودی به بیمارستانها به کمتر از یک چهارم و میزان مرگ و میر حداقل به یک سوم کاهش داشته است.

وی ادامه داد: تجربیات ۱۱ ماهه اخیر نشان داده است هرگاه رعایت نکات لازم را نداشتیم با خیز بیماری روبرو بوده ایم؛ ضمن اینکه بعد از رعایت نکات بهداشتی،تجمعات زیر یک سقف فضای فاقد تهویه مناسب مهمترین عامل انتقال و سرایت کروناست.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه اکنون ۴۰۰ شهر کشور در وضعیت زرد و ۴۳ شهر وضعیت نارنجی دارند، افزود: ۱۸ شهر نارنجی در استان مازنداران قرار دارند و این نشان می‌دهد که پیک سوم در این استان آغاز شده است.

رئیسی افزود:در خصوص واکسنی که  وارد کشور خواهد شد بحث قیمت نیست بلکه زیر ۱۰ دلار خواهد بود,۱۵ میلیون ۸۰۰ هزار دوز واکسن را پیگیریی‌می‌کنیم و امیدواریم تا پایان سال و آغاز سال جدید واکسن وارد کنیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت بیان داشت: محدودیت به خاطر این ایجاد می شود تا از شاخص های افزایش بیماری جلوگیری کنیم. برآوردی که همه روسای دانشگاه‌ها کردند مهمترین و کم هزینه ترین راه محدودیت های شبانه بوده بوده است.

وی اضافه کرد: محدودیت‌ها تا زمانی ادامه دارد که موثر باشد و با توجه به ویژگی فصل زمستان معمولا در و پنچره بسته است و مردم دور هم جمع می‌شوند و باعث افزایش بیماری می‌شود.

محدودیت شبانه تا پایان سال در کل کشور وجود دارد

رئیسی ابراز داشت: قبلا این محدودیت‌های شبانه در شهرهای قرمز بود و الان در کل کشور ساعت ۲۱ محدودیت اجرا می‌شود تا پایان امسال محدودیت شبانه ادامه خواهد داشت.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت اصلاح سبک زندگی در دروان کرونا، گفت: برخی این تغییر سبکها موقت است و برخی هم بعد از کرونا ادامه خواهد داشت. ۶ هفته پیش روزانه بیش از ۲۵۰۰ بستری مثبت داشتیم اما اکنون این عدد به  ۶۰۰ رسیده و نتیجه کاهش میزان بستری را دو هفته دیگر می‌بینیم

وی با اشاره به اینکه حدود ۸۶۰ بیمار بسیار بدحال در مراقبت ویژه داریم و  ۱۰ روز آینده نیز باید عدد مرگ و میر به زیر ۹۰ مرگ  در روز برسد، تاکید کرد:هیچ عاملی به تنهایی در کاهش میزان ابتلا و بستری و مرگ و میر موثر نیست.

رئیسی با اشاره به انجام تست کرونا در کشور، افزود:در مهرماه میزان تست را از ۲۲ هزار به بیش از ۴۰ هزار تست رساندیم و ۱۴ آبان ۶۴ شهر قرمز و در یک آذر ۱۶۰ شهر را قرمز اعلام کردیم، در نیمه دوم آذر شاهد افت بیماری بودیم و بعد طرح شهید سلیمانی  آغاز و ادامه دارد.

رعایت ۸۶ درصدی پروتکل های بهداشتی/ نگران پیک کرونا در بهمن و اسفند هستیم

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه میزان رعایت پروتکل ها به بیش از ۸۶ درصد رسیده است، ابراز داشت:کشور بسیار مستعد است در اواخر بهمن و اوائل اسفند  شاهد پیک کرونا باشد.

وی در خصوص فعالیت مدارس، افزود: چند پیشنهاد وجود داشت؛ در خصوص آزمون ها این را به ستاد مقابله با کرونای استانها واگذار شد؛مبنی بر اینکه آزمون‌های نهایی را با رعایت شیوه نامه‌ها برگزار کنند.

امتحان دانشگاه‌ها فقط  مجازی است/ امتحان نهایی دانش‌آموزان با نظر ستاد استانی کرونا

رئیسی یاداور شد: در دانشگاه‌ها اجازه امتحان حضوری نمی‌دهیم چون خوابگاه وجود دارد و عامل انتقال است. اما در خصوص مدارس ستاد استانی مقابله با کرونا تصمیم می‌گیرد و بحث امتحان نهایی به صورت حضوری با رعایت شیوه نامه ها فکر کنم خیلی موردی ندارد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص اولویت افراد برای تزریق واکسن کرونا، گفت: اولویتها مشخص شده و باید در ستاد ملی مصوب کنیم. همه دنیا بر اساس اولویت‌ها موجود، تقریبا این موضوع مشترک است.

وی ادامه داد: افراد در معرض اسیب افرادی مانند کادر بهداشت و درمان هستند، افراد سالمند و سالمند بالای ۷۵ سال و افراد سالمندی که تنها زندگی می‌کنند، بیماری صعب العلاج دارند و شیمی درمانی می‌شوند و افراد دارای چندین بیماری زمینه‌ای هستند.

رئیسی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه تفکر ایمنی جمعی با ابتلای همه افراد به کرونا را اخلاقی نمی‌دانیم و تایید نمی‌کنیم، متذکر شد: اینکه بگوییم همه درگیر بیماری شوند کاملا غیر اخلاقی است و دنبال چنین سیاستی نیستیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به دیگر گروه های در اولویت تزریق واکسن کرونا،افزود: ۸میلیون سالمند در کشور داریم و حدود یک میلیون افراد پر خطر داریم و افراد دارای بیماری سرطان، جانبازان و .. ۲ میلیون نفر می شوند و برخی مشاغل نیز پر ریسک هستند.

وی معلمان، نیروی انتظامی، زندانها را از جمله اولویتهای دیگر برای واکسن کرونا عنوان کرد و گفت: حداقل ۲۱ میلیون نفر در کشور  باید واکسن تزریق کنیم که باید به هر فرد ۲ دوز واکسن بزنیم که در نتیجه باید ۴۲ میلیون واکسن داشته باشیم.

رئیسی با بیان اینکه فرمول لازم برای ارائه واکسن کاملا آمده است و نرم افزاری تهیه شده، افزود: این نرم افزار به ما نشان می‌دهد که هر شهرستان چه تعداد واکسن باید استفاده کند.

وی اضافه کرد: واکسن نوترکیبی که در رازی در حال ساخت است، امیدواریم در چند هفته آینده مجوز فاز انسانی را بگیرد و شانس تولید انبوه واکسن‌های نوترکیب بسیار بالاست.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه واکسن ایرانی پلتفرم ویروس غیر فعال است و در فاز یک به سه نفر تزریق شده است، متذکر شد:هدف اصلی فاز یک انسانی اثر بخشی واکسن نیست بلکه اطمینان از ایمن بودن واکسن است؛بنابراین ارزیابی در فاز یک ایمنی واکسن است.

آخرین وضعیت تست واکسن ایرانی کرونا

وی با بیان اینکه خوشبختانه این سه نفر هیج عارضه‌ای نداشتند و دوز بعدی ۱۴ روز دیگر تزریق می کنند، بیان داشت: ۲۸ روز دیگر ارزیابی می‌شود و در نهایت به ۵۶ نفر خواهد رسید و تاکنون واکنش خاصی نشان نداده است.

رئیسی اضافه کرد:‌فاز بعدی باید روی چند صد نفر امتحان شود و در فاز سوم بالای چند صد هزار نفر و در نهایت به تولید انبوه برسد. هیچ واکسنی در دنیا نداشتیم که کمتر از یکسال تولید شود اما به خاطر وضعیت اضطرار  برخی کشورها واکسن می‌سازنند و برخی فاز یک و دو را با هم مخلوط کردند یا فاز دو سه را با هم مخلوط کردند.

وی  افزود: فاز مراقبت بعد از تزریق واکسن در یکسال، دو یا سه سال بررسی می‌شود هنوز کسی انجام نداده است و امیدواریم تا در اواخر بهار به تولید واکسن داخلی برسیم.

رئیسی با بیان اینکه ویروس انگلیسی خیلی ویروس بدی است و جهش آن در قسمتی رخ داده که میزان چسبندگی به سلول را بسیار بالا برده است، افزود: قدرت سرایت ۷۰ درصد بالاتر رفته است.

استخدام ۳۰ هزار نیرو در وزارت بهداشت

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مجوز استخدام ۳۰ هزار نیرو گرفته شده و به دنبال تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی هستیم، گفت: فاز یک و دو انسانی واکسن مشترک با کوبا کرونا انجام شده است.

وی با اشاره به قوانین ممنوعیت پروازها، خاطرنشان کرد: پرواز به کشور انگلیس کاملا ممنوع است و پرواز غیر مستقیم از استانبول هم ممنوع است و از مسافران پروازها از هر کشور اروپایی باید دوبار تست بگیرند و تا زمان اعلام تست باید در قرنطینه خانگی بمانند.

رئیسی ابراز داشت: از چند شرکت وارد مذاکره شدیم و واکسن روسی هم چون جزو کوواکس است می‌تواند در سبد خرید ما قرار گیرد.البته مهمترین واکسن پیشگیری است.

وی ادامه داد: احتمال بسیار ضعیفی وجود دارد تا واکسن فایزر را وارد کنیم؛ چون شرایط نگهداری سختی دارد  و واکسن خارق العاده‌ای نیست.اگر مسولان جزو گروه سالمندان بودند تزریق می کنیم و اگر کرونا گرفته و خوب شده باشند واکسن تزریق نمی کنیم.

آلودگی هوا عامل تشدید کرونا

وی گفت: آلودگی هوا در تشدید بیماری تنفسی تاثیر گذار است و می تواند کرونا را هم تشدید کند.شرکت سینو فار چین مجوز دارد و مشکلی برای خرید نداریم. واکسن فایزر تاییدیه گرفته اما اعلام کرد قصد بازنگری دارد؛ همه واکسنها تاییدیه اورژانسی گرفته‌اند و البته موثر هستند و بالاترین اثر بخشی را فایزر داشته است. آمریکا ۳ میلیارد دوز خریداری کرده و این کشور از مجموعه واکسن ها استفاده می کند.تقاضای تهیه واکسن بسیار بالات. اما تاکید می کنم هیچ دانشمندی در دنیا وجود دارد که بگوید واکسن فایزر از واکس نهای دیگر بهتر است.

معاون وزیر بهداشت  در خصوص فعالیت تالارهای پذیرایی ، گفت: تالار ها جزو مشاغل ۴ هستند و قرار است در روز سه شنبه در کمیته امنیت و اجتماعی تصمیم بگیریم که آیا امکان این است که با رعایت پروتکل ها ی جدید فعالیت را آغاز کنند.

وی ادامه داد: تصمیم گرفته می شود که آیا در شهرهای نارنجی با یک تعداد مشخص و زمان کوتاه امکان فعالیت تالار ها وجود دارد؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر