مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران مجموع سرمایهگذاری دولت تدبیر و امید از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۰ در حوزه گاز را ۱۳۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، حسن منتظرتربتی در آئین افتتاح گازرسانی به ۷۷ روستا و آغاز بهکار خط انتقال تقویتی جنوب مشهد که با حضور وزیر نفت و مسئولان استانی از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: خوشبختانه با تمامی مشکلاتی که بوده تاکنون بیش از ۹۰۰ روستا برای گازرسانی آماده شده که افتتاح آنها آغاز میشود و تا هفته دولت ادامه مییابد و به بهرهبرداری میرسند و تا پایان امسال هم پروژههای گازرسانی به ۲ هزار روستای دیگر در دو نوبت آماده بهرهبرداری میشود.
وی دامه داد: اما چه اتفاقی افتاد که گازرسانی به اینجا رسید؟ قانون خوب و اجرای خوب سبب این نهضت گازرسانی شد. با تصویب قانون بند «ق» تبصره یک در مجلس نهم به ما اجازه داده شد از منابع حاصل از صرفهجویی فرآوردههای نفتی بتوانیم سرمایهگذاریها را بازپرداخت کنیم و این مقدار تولید سبب شد برای توسعه گازرسانی به روستاها پشتوانه داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: تقریباً ۹ هزار و ۸۷۷ میلیون دلار صرفهجویی حاصل از طرحهای بند ق و ماده ۱۲ شرکت ملی گاز از ابتدا تاکنون بوده و طرحهای گازرسانی به روستاها، واحدهای صنعتی و تولیدی، گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و گازرسانی به نیروگاههای کهنوج و ماهشهر از همین منابع انجام شده است.
تربتی یادآور شد: تا سال ۹۱ و ۹۲ هر ساله به دلیل اینکه تولید گاز کم شده و مصرف زیاد بوده، بخش نیروگاهی سوخت مایع مصرف میکرد و تا ۲۷ میلیارد مترمکعب سوخت مایع در نیروگاهها مصرف میشد و ۲۶ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی بود، اما هماکنون این مصرف به ۲۸ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی و ۹ میلیارد مترمکعب سوخت مایع رسیده و این به مدد افزایش تولید در کشور بوده است.
وی همچنین با اشاره به پروژههای گازرسانی به استان خراسان رضوی اظهار کرد: گازرسانی روستایی در استان خراسان رضوی در سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته، بهطوری که از ۳ هزار و ۳۲۹ روستای این استان، در ابتدای سال ۹۲، ۹۴۹ روستا از گاز طبیعی برخوردار بودند که ۵۵ درصد بهرهمندی داشته، اما اکنون به ۹۲ درصد رسیده و گازرسانی به ۳۵۰ روستا هم در دست اجرا است که با اتمام کار آنها درصد بهرهمندی روستاهای خراسان رضوی از گاز طبیعی به ۹۸ درصد میرسد.
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به همراهی مجلس و استانداری در زمینه گازرسانی به روستاها، گفت: در خراسان رضوی حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای عملیات گازرسانی هزینه شده است که استانداریها معنای این رقم هزینه را خوب میدانند، زیرا مجموع اعتبار استانی در بسیاری از استانها کمتر از مقادیری است که شرکت ملی گاز هزینه میکند. از سویی مزیت این پروژهها استفاده از توان و کارگاهها و کالای داخلی است که همین سبب افزایش اشتغال هم شده است. به این ترتیب هماکنون طرح گازرسانی به ۳۹ روستا در خراسان رضوی نیز آماده کلنگزنی است و ۸۲ روستای دیگر باقی میماند.
تربتی با اشاره به روند گازرسانی در کشور، تصریح کرد: در مجموع از هزار و ۴۸ شهر در کشور به هزار و ۲۳۹ شهر گازرسانی خواهد شد و فقط هشت شهر میماند که قابلیت گازرسانی ندارند. عمده شهرهای باقیمانده در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان است که عملیات گازرسانی عظیمی هم در آن مناطق در حال انجام است.
وی افزود: تا پایان هفته دولت امسال ۳۲ هزار و ۱۹۷ روستا در کشور از گاز طبیعی بهرهمند خواهند بود و تعداد کل روستاهای باقیمانده قابل گازرسانی به ۹ هزار و ۵۲۷ روستا میرسد و بنا بر این است که تا پایان سال آینده گازرسانی به روستاها به پایان برسد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: مجموع سرمایهگذاری شرکت ملی گاز ایران از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، ۱۳۶ هزار میلیارد تومان بوده است. گاز طبیعی در سبد سوخت کشور از سهم ۷۵ درصدی برخوردار است و ۲۴ میلیون مشترک وجود دارد.