پایگاههای نظامی آمریکا که در محدوده برد موشکهای ایران واقع شدهاند، هر لحظه با خطر حمله موشکی از سوی ایران نیز روبرو هستند.
گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری تسنیم، رزمایش نظامی پیامبر اعظم-14 که به طور مشترک توسط نیروی دریایی و نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز برگزار شد، پنجشنبه 9 مرداد پایان یافت.
نکته چشمگیری که در این رزمایش دیده شد این بود که سپاه، ماکتی از ناو هواپیمابر «کلاس نیمیتز» آمریکا را به آبهای محل برگزاری این رزمایش منتقل و با شلیک موشک، آن را منهدم کرد.
اگرچه تهران همواره بر این نکته تاکید کرده است که امنیت خلیج فارس باید توسط کشورهای منطقه حفظ شود، اما آمریکا همیشه بر گشت زنی ناوگان خود در خلیج فارس اصرار داشته است؛ در حال حاضر، ماموریت گشت زنی ناو هواپیمابر «یو اس اس آیزنهاور» به اتمام رسیده و ماموریتش را به ناو هواپیمابر «کلاس نیمیتز» تحویل داده است که این ناو نیز اخیرا پس از به اتمام رسیدن رزمایش مشترکی که با هند در دریای جنوبی چین داشته، از اقیانوس هند وارد آب های خاورمیانه شده است.
بدنبال اقدام ایران در انتقال ماکتی از ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز به حوزه دریایی محل برگزاری رزمایش اخیر، بسیاری از رسانه های خارجی و مخصوصا رسانه های غربی، توجه خود را روی این قسمت از رزمایش پیامبر اعظم 14 متمرکز کردند.
این در حالیست که رسانه های ایران ضمن پوشش این قسمت از رزمایش پیامبر اعظم 14، بیشتر روی پوشش توانایی موشکی و قابلیت نقطه زنی موشکی سپاه ایران متمرکز شدند.
براساس گزارش های منتشر شده، ایران اولین بار موشک های بالستیک تاکتیکی خود را از نوعی پرتابگر غیر متعارف زیر زمینی به هوا پرتاب کرد؛ این پرتابگر زیرزمینی در وضعیت ثابت قرار ندارد و متحرک است و تشخیص و تفکیک آن از محیط به روش بصری کاری دشوار است؛ موشک های پرتاب شده از این پرتابگر هم از مدل های «فاتح»، «ذوالفقار» و یا «دزفول» بوده اند.
طبق گزارش متشر شده ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در این رزمایش برای اولین بار، موشک های بالستیک تاکتیکی را از محفظه پرتاب، شلیک کرده است؛ بر اساس این گزارش ها، محفظه پرتاب این قابلیت را دارد که حفاظت بهتری از موشک ها به عمل بیاورد و باعث تسهیل حمل و نقل و جابجایی موشک ها شود.
در این گزارش همچنین آمده است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در طول برگزاری رزمایش پیامبر اعظم 14، صحت عملکرد چندین موشک نقطه زن را نیز به اثبات رسانده است؛ سپاه در طول این رزمایش، موشک های نقطه زن خود را از طریق دو پهپاد تولید بومی خود به نام های «شاهد-181» و «شاهد-191» به سمت ماکت ناو هواپیمابر دشمن پرتاب و پل فرماندهی ناو که همان ماکت ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز بود را نابود کرد.
سپاه در این رزمایش، همچنین اقدام به شلیک موشک های نقطه زن «یاسین» از جنگنده های بهینه سازی شده «سوخو-22» کرد.
ایران با شلیک موشک به ماکت ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز، در حقیقت به ورود این کشتی جنگی آمریکایی به آب های خاورمیانه «خوشآمد» گفته است؛ تردیدی نیست که ایران با این اقدام درصدد است تا عزم راسخش در پاسداری از حقوق خود و ایستادگی اش در برابر دشمن را به تصویر بکشد.
در عین حال نباید از توجه به این نکته غافل شد که آنچه ایران در زمینه بازدارندگی ماجراجویی های نیروهای نظامی آمریکایی حاضر در منطقه به آن تکیه می کند، قابلیت غیر قابل انکار موشکی اش است.
ایران قدرتمندترین توان موشکی خاورمیانه را دارد و زرادخانه موشکی اش شامل انواع موشک های بالستیک کوتاه و میان برد است؛ از میان موشک های ایران می توان به موشک بالستیک میان برد «شهاب 3» اشاره کرد؛ این نوع موشک با برد حداکثری 2 هزار کیلومتری قابلیت این را دارد که کل شبه جزیره عربستان و اسرائیل و اکثر اراضی مصر و هند را هدف پوشش خود قرار دهد.
بنابراین، اکثر پایگاه های نظامی آمریکا در خاورمیانه نیز احتمالا در کانون حمله موشکی ایران قرار دارند.
تعداد زیادی از پایگاه های نظامی آمریکا در اطراف ایران قرار دارند؛ این پایگاه های نظامی در کشورهایی مانند عربستان سعودی، کویت، مصر، قطر و بحرین پراکنده هستند و از میان آنها می توان به ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در منامه بحرین و پایگاه هوایی «العدید» در دوحه قطر که بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه محسوب می شود، اشاره کرد.
پایگاه های نظامی مستقر آمریکا در اطراف ایران، حکم یک شمشیر دو لبه را دارند؛ این پایگاه های نظامی که در محدوده برد موشک های ایران واقع شده اند، هر لحظه با خطر حمله موشکی از سوی ایران نیز روبرو هستند.
ایران در ژانویه سال جاری میلادی، در اقدامی که با هدف تلافی ترور ژنرال «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه عنوان کرد، پایگاه هوایی «عین الاسد» واقع در استان «الانبار» عراق را از طریق موشک های بالستیک «فاتح 313» بمباران کرد.
با توجه به عدم موازنه قدرت نظامی بین آمریکا و ایران، ایران اولویت خود را در جهت تقویت قابلیت موشک های جنگی و قابلیت نقطه زنی موشک هایش تعریف کرده است؛ این دقیقا همان چیزی است که ایران از طریق برگزاری رزمایش نظامی پیامبر اعظم 14 به تصویر کشید.