۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۳
کد خبر: ۵۸۶۹۲
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی گرمسیری گفت: با شروع زمستان آنفلوآنزای فصلی هم شیوع پیدا می‌کند و تفکیک بیماران کرونایی از آنفلوآنزا برای پزشکان و بیماران سخت تر و یک مساله جدی خواهد شد.
به گزارش پایداری ملی، داود یادگاری رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی گرمسیری درباره فاز دوم و سوم اپیدمی‌ کرونا و جهش ویروس در اروپا و آمریکا و نگرانی‌ها درباره جهش آن در ایران، افزود: در حال حاضر ابتلا به کرونا در برخی از شهرها روندی رو به کاهش دارد و پیش بینی می‌کنیم بخش عمده‌ای از جامعه ایمنی نسبی پیدا کرده‌ باشند و با رعایت مسائل بهداشتی این روند ادامه یابد، از طرفی هوا هم رو به گرم شدن است.

وی ادامه داد: ممکن است روندی رو به کاهش داشته باشیم ولی هنوز نمی‌توان پیش بینی کرد که با باز شدن دوباره مراکز مذهبی، مدارس و دانشگاه‌ها آیا با پیک بیماری در آینده روبرو خواهیم شد یا نه، برای همین بازگشایی‌ها باید با احتیاط انجام شود. ممکن است افزایش مجدد موارد بیماری را شاهد باشیم و از این جهت باید به این موضوع توجه کرد.

یادگاری با بیان اینکه ایمنی نسبی در جامعه ایجاد شده، تصریح کرد: همه گیری بیماری مانند اوایل شیوع، نیست، اما حتما در آینده پیک‌های مختصری خواهیم داشت و تا زمان ساخت واکسن که معمولا چند سالی زمان می‌برد با این بیماری مواجه هستیم. باید برنامه ریزی صحیحی برای مقابله با این بیماری داشته باشیم و نباید گمان کنیم این بیماری تمام شده چراکه با فرارسیدن فصل زمستان احتمال افزایش بیماری نه به شدت مراحل اول، اما وجود دارد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی گرمسیری ادامه داد: البته در زمستان مشکل دیگری که ایجاد می‌شود شیوع بیماری‌های فصلی مانند آنفلوآنزا است که تفکیک بیماران کووید از آنفلوآنزا را برای پزشکان و بیماران سخت تر می‌کند و این موضوع در آینده یک مساله جدی خواهد بود و کشور باید برای واکسیناسیون مردم در برابر آنفلوآنزا برنامه ریزی کند.

وی در پاسخ به این سوال که لغو بسیاری از محدودیت‌ها در کشور چه گروه‌هایی را نگران می‌کند، تاکید کرد: طبیعتا نگرانی افراد سالمند بیشتر از افراد جوان خواهد بود، افراد مسن و در معرض خطر باید بیشتر از دیگران پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. تمرکز ما بر این است که افراد مسن آموزش بیشتری بگیرند.

یادگاری افزود: درصورتیکه افراد خانواده به کووید-19 مبتلا شدند باید از افراد مسن و گروه‌هایی که ریسک ابتلا دارند فاصله بگیرند و نکات بهداشتی و ایمنی را به خوبی رعایت کنند چون مرگ و میر در بین افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر است و این موضوع اهمیت توجه به این مسائل را بیشتر می‌کند.
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر