۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۶
کد خبر: ۵۵۷۵۳
اعضای شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه به پیشنهاد چین و روسیه در جلسه‌ای حضور خواهند یافت که با هدف احیای مذاکرات اتمی کره شمالی و آمریکا، در آن، درباره رفع تحریم از پیونگ‌یانگ بحث خواهند کرد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری فارس، اعضای شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه در جلسه‌ای غیررسمی دور دوم مذاکرات خود برای رفع تحریم‌ها علیه کره شمالی را برگزار می‌کنند.

این اقدام به پیشنهاد روسیه و چین از هفته پیش شروع شده است اما برخی دیپلمات‌ها میگویند که حامیان کمی در شورای امنیت دارد. 

این مذاکرات که مورد حمایت پکن و مسکو است یک روز قبل از پایان مهلت کره شمالی به آمریکا برای از بن بست خارج کردن مذاکرات اتمی میان پیونگ یانگ انجام می‌شود. کره شمالی تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی به آمریکا مهلت داده است تا پیشنهاد جدیدی برای خروج از بن بست ارائه کند در غیر این صورت ممکن است با یک هدیه کریسمس از سوی پیونگ یانگ مواجه شود. 

«رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا روز یکشنبه گفت این کشور با نگرانی اقدامات کره شمالی را رصد می‌کند. 

یک مقام ارشد کاخ سفید نیز گفته اگر کره شمالی موشک بالستیک دور برد یا موشک اتمی آزمایش کند واشنگتن ناامید خواهد شد و اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد. 

کره شمالی از سال ۲۰۰۶ به خاطر آزمایشهای موشکی و اتمی تحت تحریمهای سازمان ملل قرار دارد. 

نماینده‌های روسیه و چین در سازمان ملل هفته گذشته، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای برداشتن تحریم‌های صادراتی کره شمالی در حوزه‌های غذای دریایی، منسوجات و مجسمه‌سازی ارائه کردند.

این پیش‌نویس قطعنامه، پیشنهاد می‌دهد که همکاری‌های بین کره‌ای درخصوص جاده و خطوط ریلی از تحریم‌ها معاف شوند و تمام تدابیر اعمالی پیشین که توسط شورای امنیت سازمان ملل که مستقیما معیشت مردم این کشور را هدف قرار می‌داد، لغو شوند.

یک دیپلمات سازمان ملل که نامش فاش نشده روسیه و چین را متهم کرده است که این قطعنامه با هماهنگی کره شمالی نوشته شده است و قبل از ارائه آن در جلسه شورای امنیت توسط پیونگ یانگ بازبینی شده است. 

وی گفته که شورای امنیت سازمان ملل نمی‌تواند از قطعنامه‌ای حمایت کند که منجر به توسعه سلاح‌های کشتار جمعی در کره شمالی می‌شود، این قطعنامه دارد این کار را می‌کند. 

روسیه و چین معتقدند که تصویب این قطعنامه به خروج از بن‌بست در مذاکرات اتمی میان کره شمالی و آمریکا کمک می‌کند اما فرانسه، انگلیس و آمریکا می‌گویند که اکنون زمان لغو تحریم‌ها نیست. 
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر