«عبدالله باعبود» کارشناس عمانی بر روابط حسنه و دوستانه میان عمان و ایران تاکید کرد و افزود که این روابط با وجود بحران های منطقه رو به جلو است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، کشور عمان که از دیرباز نقش طرف سوم و کشور بی طرف را در بسیاری از مناقشات منطقهای ایفا کرده، همواره با ایران روابط دوستانه و ریشه داری داشته و دو طرف برای تقویت این روابط تلاش میکنند.
این روزها اخباری در خصوص وخامت حال قابوس بن سعید پادشاه عمان منتشر میشود. قابوس بن سعید همواره روابط خود و دوستانهای با ایران داشته است. سیاست کشور عمان در تقویت روابط خود با کشورهای منطقه به ویژه ایران از دیرباز در اولویتهای سیاستمداران این کشور قرار گرفته است اما به نظر میرسد این اولویت جدای از اشخاص و افرادی که در عمان در مسند قدرت مینشینند همواره مد نظر رهبران این کشور بوده و خواهد بود.
عبدالله باعبود تحلیل گر سیاسی عمانی و کارشناس امور خاورمیانه در خصوص روابط عمان و ایران تاکید کرد: روابط دو کشور برجسته، مستحکم و پایدار است چرا که این روابط بر اساس اصول مستحکم از جمله اصول جغرافیایی، همجواری، تاریخ مشترک، دین، جامعه، فرهنگ، منافع و دیدگاههای مشترک پایه ریزی شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: با وجود تمام تغییر و تحولات و درگیریها و بحرانهای موجود در منطقه، روابط میان عمان و ایران در راستای خدمت به ملتهای دو کشور و هم چنین خدمت به تمام کشورهای منطقه و امنیت و صلح جهانی رو به جلو است. با توجه به تمام نکات گفته شده، این روابط در آینده نیز مانند شرایط کنونی ادامه خواهد یافت.
این تحلیل گر عمانی در خصوص سیاست خارجی عمان تصریح کرد: کشور عمان سیاست خارجه خود را بر اساس اصل احترام و بی طرفی مثبت و دوری گزیدن از اختلافات و درگیریها و حسن همجواری و همکاری با همگان و عدم مداخله در امور داخلی دیگران و هم چنین حل اختلافات از طریق گفتگو تدوین کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: این مبانی، در واقع در سیاست خارجه عمان ثابت بوده و هرگز تغییر نخواهد کرد. این مبانی در تاریخ، تفکر و فرهنگ جامعه عمانی در جریان است.
این کارشناس امور خاورمیانه در ادامه در خصوص روابط میان عمان و ایران تاکید کرد: روابط دو کشور در تمام سطوح تاریخی و ریشه دار بوده و ما شاهد احترام متقابل و همکاری مشترک میان آنها برای تحقق امنیت در منطقه در سایه چالشهای پیش رو هستیم.
وی افزود: ایران و عمان میتوانند سطح همکاریهای خود را در زمینههای مختلف از جمله زمینههای سیاسی و دیپلماتیک از طریق تقویت گفتگوهای رسمی و مردمی و به دست آوردن دیدگاه مشترک در چارچوب خدمت به امنیت و صلح منطقهای افزایش دهند.
عبدالله باعبود هم چنین در خصوص موانع احتمالی در مسیر تقویت روابط دو جانبه تصریح کرد: ممکن است برخی مسائل مانند خروج آمریکا از توافق هستهای و یا اختلافات میان ایران و آمریکا و برخی کشورهای منطقه در این مسیر سنگ اندازی کند اما میتوان این مسائل را با تفاهم و گفتگو حل و فصل کرد.