۰۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۴
کد خبر: ۵۵۶۵۶
یک کارشناس مسائل منطقه گفت: حرکت به سمت سیاست تنش‌زدایی به این معنی که از مواضع بنیادین خود عقب‌نشینی کنیم، تمام قدرت ما در منطقه را به باد خواهد داد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر جعفر قنادباشی تحلیل‌گر مسائل منطقه درباره سیاست خارجی ایران در منطقه غرب آسیا گفت: سیاست خارجی ما باید مبتنی بر منافع ملی، امنیت منطقه‌ای و متناسب با شرایط منطقه باشد. ما باید به خواست غربی‌ها دقت کرده و برخلاف آن عمل کنیم. قاعدتا عدول کردن از مواضع خود تا حدی که با دیکتاتوری‌های منطقه دوست شویم به معنی استحاله بوده و دقیقا خواست غربی‌ها است.

وی اضافه کرد: ایران تلاش کرده است از طریق اقدامات درست، قانونی و اصولی در منطقه پیش برود و حضور درست و منطقه‌ای ما باعث توفیق کشور و شکست عربستان شده است.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه خاطرنشان کرد: دوستی با کشورهای منطقه نباید به این موضوع تعبیر شود که از مواضع خودمان عدول خواهیم کرد. ما کشوری مبتنی بر مردم سالاری هستیم و نمی‌توانیم با دیکتاتورها دوست باشیم.

قنادباشی با تاکید بر خصومت کشورهای غربی علیه ایران اظهار داشت: غربی‌ها دو گزینه در قبال ما دارند، یا تلاش می‌کنند به دنبال استحاله نظام اسلامی و تبدیل آن به رژیمی مانند شاه بروند و یا با ایجاد جنگ میان ما و کشورهای منطقه، ایران را تضعیف کرده و بیت‌المال مسلمین را غارت کنند.

وی افزود: حتی حرکت به سمت سیاست تنش زدایی به این معنی که از مواضع بنیادین خود عقب‌نشینی کنیم، غلط‌ترین کار بوده و تمامی پتانسیل‌ها و قدرت ما در منطقه را به باد خواهد داد.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه درباره چرایی سکوت سعودی‌ها درباره طرح رئیس جمهور درباره امنیت خلیج فارس موسوم به «امید» نیز گفت: برای پاسخ دادن به این سوال باید در سه محور جلو برویم.

قنادباشی ادامه داد: محور اول این است که سیاست خارجی عربستان سعودی بر اساس منافع ملی تنظیم نشده و رد آمریکا و انگلیس در تصمیمات ریاض دیده می‌شود و از همین رو است که اگر قرار باشد یک سیستم امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا شکل بگیرد، واشنگتن و لندن باید به سعودی‌ها چراغ سبز نشان دهند.

وی تصریح کرد: طبیعتا تشکیل یک سیستم امنیت منطقه‌ای توسط ایران به این دلیل که از لحاظ نظامی قوی‌ترین کشور منطقه بوده و دارای نیروی انسانی بیشتری نیز نسبت به همسایگان است، خوشایند غربی‌ها نخواهد بود.

تحلیل‌گر مسائل منطقه افزود: در محور دوم باید به مسائل داخلی ریاض اشاره کرد. در درون خود عربستان سعودی نیز مقاومت‌هایی نسبت به طرح ایران وجود دارد. خصومت‌هایی که ریاض به خصوص بعد از به قدرت رسیدن ملک سلمان در قبال ایران انجام داده دیگر بر کسی پوشیده نیست.

قنادباشی تاکید کرد: سعودی‌ها در این مدت در مجموع ۱۴ اقدام انجام داده‌اند که هر کدام از آنها می‌توانست منجر به جنگ شود. بمباران دو سفارت ایران، کمک به گروهک‌های تروریستی قومی، کمک به منافقین، حادثه منا و همچنین دعوت از ۳۷ کشور جهان برای قطع رابطه با کشورمان ازجمله کارهای خصمانه ریاض علیه ایران است.

وی خاطرنشان کرد: البته باید این نکته را اضافه کنم که خصومت سعودی‌ها فقط منحصر به دوران ملک سلمان نبوده و این کشور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی علیه ایران توطئه کرده است. با کمک دلارهای سعودی بود که صدام جنگ علیه کشورمان را ادامه داد.

تحلیل‌گر مسائل منطقه افزود: همچنین در سطح جهانی هر کجا سفارت ایران بوده، در کنارش دفاتر تبلیغ وهابیت به اخلال در روند کاری سفارت می‌پرداختند.

قنادباشی گفت: محور سوم در این بحث نیز به این برمی‎‌گردد که اگر سعودی‌ها به خصومت در قبال ایران ادامه ندهند، نمی‌توانند از غرب طلب امنیت کنند.

وی در پایان افزود: با بررسی این سه محور می‌توان به این نکته پی برد که چرا ریاض در قبال طرح ایران برای امنیت خلیج فارس سکوت کرده و به آن نپیوسته است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر