یک تحلیلگر مسائل یمن با اشاره به آغاز مذاکرات عربستان با نیروهای یمنی میگوید این مذاکرات ناشی از ترسهای امنیتی سعودیها است.
به گزارش پایداری ملی، «خالد الکریمی»، سردبیر پیشین یمن تایمز در یادداشتی به بررسی تغییر پارادیم عربستان سعودی در مقابل نیروهای مقاومت یمنی پرداخته و تاکید میکند این تغییر پارادایم ناشی از هراس امنیتی سعودیها است.
در یادداشت خالد الکریمی که در پایگاه آمریکایی «لوبلاگ» منتشر شد، آمده است: عربستان سعودی اخیرا رویکرد جدیدی را در مواجهه با گروههای مقاومت یمنی در دستور کار خود قرار داده است. اتخاذ این رویکرد در پی جمع بندی ائتلاف تحت هدایت عربستان از ناممکن بودن پیروزی نظامی در جنگ هوایی و زمینی علیه یمن براساس روند حدودا پنج ساله اخیر انجام شد؛ واقعیتی که تغییر و تحول در رویکرد عربستان را ضروری و اجتناب ناپذیر کرد.
اکنون عربستان سعودی با گروههای مقاومتی که تا چندی پیش آنها را سازمانهایی باصطلاح تروریستی میدانست، پای میز مذاکره نشسته تا از عملیات ویرانگر تلافی جویانه و نیز رشته عملیات مداوم مرزی آنها جلوگیری به عمل آورد.
به اعتقاد الکریمی، مذاکرات عربستان و گروههای مقاومت یمنی اگرچه دلگرم کننده است، اما قادر به خاموش کردن شعلههای جنگی که یمن را به عرصه وخیمترین بحران بشردوستانه تبدیل کرده، نخواهد بود.
این مذاکرات که با میانجیگری عمان – کشوری که از آغاز جنگ عربستان علیه یمن در سال ۲۰۱۵ اعلام بی طرفی کرد- در حال انجام است، عمدتا بر ایجاد یک منطقه حائل مرزی در امتداد مرز یمن و عربستان و بازگشایی فرودگاه بین المللی صنعا که از سال ۲۰۱۶ تاکنون به دلیل حمله عربستان تنها پروازهای بشردوستانه و سازمان ملل را میزبانی میکرد، استوار است.
سردبیر پیشین یمن تایمز میگوید، سعودیها از زمان عملیات پهپادی یمنیها علیه تاسیسات نفتی آرامکو و ناتوانی سیستم دفاعی پیشرفته سعودیها از جمله پدافند هوایی پاتریوت در دفاع از این اماکن استراتژیک، به مذاکره با نیروهای یمنی علاقهمند شدهاند. این عملیات سبب از دست رفتن ۵۰ درصد ظرفیت تولید آرامکو شد. اهمیت این عملیات از آنجا بیشتر میشود که نیروهای یمنی اعلام کردند اگر عربستان به عملیات نظامی خود در یمن به ویژه حملات هوایی علیه مناطق مختلف این کشور ادامه دهد، آنها حملات خود را تشدید خواهند کرد.
در حالی که برنامه اصلی ائتلاف سعودی در جنگ علیه یمن، از بین بردن گروههای مقاومت یمنی بود، «انور قرقاش»، وزیر خارجه امارات که کشورش یکی از ۲ عضو اصلی ائتلاف مذکور است، اخیرا به نقش این گروهها در آینده یمن اشاره کرد.
نویسنده در پایان به مخالفت دولت مستعفی یمن با این مذاکرات اشاره کرده و نوشت جنگ یمن که از سال ۲۰۱۵ تاکنون شاهد راه حلی سیاسی و حتی نظامی نبوده و با بحران انسانی پیچیدهتر شده، تنها از طریق صلح گسترده پایان میپذیرد و تلاش عربستان برای حفظ امنیت این کشور همزمان با جریانهای جدایی طلبانه در جنوب یمن که تحت حمایت کشورهای خارجی انجام میشود، به صلحی پایدار منجر نمیشود.