آمار نشان میدهد شمار کسانی که در جهان از عدمدسترسی به تغذیه مناسب رنج میبرند به دو میلیارد نفر رسیده است.
دویچهوله در گزارشی در این زمینه آورده است: در حالی که تولید مواد خوراکی افزایش چشمگیری داشته اما سالانه میلیونها نفر در اثر گرسنگی جان خود را از دست میدهند.
در آستانه روز جهانی غذا در تاریخ ۱۶ اکتبر، گزارش جدیدی از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) منتشر شده است. همچنین آمار مطرح شده در این گزارش توسط سازمان امدادی FIAN در اختیار رسانهها قرار گرفته است.
یک رسانه ملی آلمان روز گذشته (پنجشنبه) با انتشار گزارشی آمار سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد درباره شمار کسانی که از گرسنگی و سوءتغذیه در دنیا رنج میبرند را بازنشر کرده است.
بر اساس گزارشی که از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد منتشر شده تعداد کسانی که از دسترسی به خوراک مناسب و تغذیه مرتب محروم هستند ۳۱۷ میلیون نفر افزایش یافته و به دو میلیارد نفر در جهان رسیده است.
به این ترتیب، حدود یکچهارم کل جمعیت جهان به خوراک مناسب دسترسی ندارند. همین آمار حکایت از آن دارند که سالانه بین ۹ تا ۳۶ میلیون نفر در دنیا بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه جان خود را از دست میدهند.
فیلیپ میمکز، سرپرست شعبه آلمان سازمان امدادی FIAN عدم دسترسی مردم جهان به خوراک مناسب را اعلام ورشکستگی سیاسی شماری از دولتها دانسته است.
به باور او با توجه به افزایش و انباشت مواد خوراکی در جهان، رنج بردن مردم از عدم دسترسی به خوراک مناسب به هیچ روی پذیرفتنی نیست. افزون بر آن در این گزارش تبعیض و ساختار ناعادلانه از عوامل مهم بحران گرسنگی در دنیا معرفی شدند.
فیلیپ میمکز به افزایش تولید فرآوردههای کشاورزی در آمریکای جنوبی اشاره کرده و میگوید که از سال ۲۰۱۴ به این سو، شمار کسانی که از سوءتغذیه و گرسنگی در آن منطقه رنج میبرند، ۶۷ درصد افزایش یافته و به ۱۳۱ میلیون نفر رسیده است.
او از اختصاص زمینهای کشاورزی در آمریکای جنوبی به تولید سویا و نیشکر انتفاد کرده و معتقد است که چنین امری به بحران تغذیه در آن قاره دامن زده است.
بنابر گزارش دویچهوله، گرمایش زمین و همچنین درگیریهای محلی نیز از جمله عواملی هستند که دسترسی یکچهارم جمعیت جهان به مواد خوراکی را دشوار ساخته و به بحران گرسنگی دامن میزنند.