۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۵۲۸۳۷
شرکت های بزرگ فناوری هم اکنون یک مهره حیاتی و غیرقابل دورانداختن در تشکیلات امنیت ملی آمریکا به حساب می آیند. این فرایند یک نظارت بی سابقه و نابود کننده حریم خصوصی است.
به گزارش پایداری ملی، چه کسی فیس بوک را خلق کرده است؟ خیلی ها فکر می کنند که خاستگاه اصلی این غول شبکه های اجتماعی به یک استارت آپ در دانشگاه هاروارد بازمی گردد که توانسته است به تقریبا بیشترین تعداد کاربر در جهان دست یابد (یعنی حدود 2 میلیارد و 380 میلیون نفر در چهارماهه اول سال 2019). این تعداد رقم حیرت انگیزی است که یک سوم کل جمعیت جهان را در برمی گیرد. آیا ما قرار است گزارش اصلی صفحه اول رسانه ها با عنوان «خوره نابغه» را باور کنیم که معمولا برای توصیف خاستگاه های شرکت های بزرگ فناوری و سیلیکون ولی مورد استفاده قرار می گیرند یا این داستان تکه گمشده دیگری هم دارد؟
نامه جدید فردی که مدعی است از نزدیکان فیس بوک و معشوقه سابق زاکربرگ است
چند هفته پیش روز 13 ژوئن 2019 امریکن اینتلیجنس مدیا نامه ای را منتشر کرد که به طور دستی به یکی از اعضای «مجمع میهن پرستان گمنام» تحویل داده شده بود. آنها به سرعت توانستند بسیاری از اطلاعات مندرج در نامه که آن را «دوسیه زاکربرگ» می نامند تایید کنند. هر چند هنوز نمی توانند بگویند که تمام مطالب این نامه حقیقت دارد، ولی «با اطمینان کامل می توانند تایید کنند که منبع آنها واقعی است.» این نامه ادعاهای انفجاری زیادی را مطرح می کند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود. شما را تشویق می کنم که خودتان اصل نامه را مطالعه کنید. از جمله مطالب اصلی این نامه عبارتند از:
- مارک زاکربرگ فیس بوک را خلق نکرده بلکه تشکیلات اطلاعات نظامی او را به عنوان مرد جلو صحنه انتخاب کرده تا استفاده از این شبکه اجتماعی نظارتی را عمومی کند.
- زاکربرگ در بچگی در یکی از برنامه های کنترل ذهن سیا شرکت داشته است.
- زاکربرگ مربی های زیادی از مجموعه نظامی امنیتی را پشت سرخود دارد که او را کنترل می کنند و به او خط می دهند که دقیقا چه کند.
- زاکربرگ با هک کردن حساب کاربری ایمیل پسر مایکل مک کیبن مالک «لیدر تکنولوژیز» و مبدع اصلی شبکه های اجتماعی قابل اندازه گیری، کدهای مربوطه را به سرقت برده است. مایکل طرح اولیه خود را که در آن ابداع جدید خود را توضیح داده بود، برای پسرش مکس ایمیل کرده بود.
- زاکربرگ یا اصلا فاقد توانایی کدنویسی است یا توانایی اندکی در این کار دارد، در نتیجه این حرف که او کدهای ابتکاری و منحصر به فردی را برای فیس بوک نوشته دروغی شاخدار و پوچ است.
در ادامه فرازهایی از نامه مذکور را می خوانید:
- مارک در بچگی برای حضور در یک برنامه آموزشی سیا انتخاب شده بود، به این دلیل که یکی از اقوامش از جمله کسانی بود که در تهیه این برنامه نقش داشتند.
نمی خواهم برای کارهای مارک بهانه بیاورم، ولی انتخاب های او به دست خودش صورت نگرفته اند. بله او به یک جامعه ستیز شیطانی تبدیل شده که زمانی از اعماق قلبش باور داشته که اگر روزی تصمیم بگیرد می خواهد رئیس جمهور شود، تنها کاری که باید بکند این است که بگوید او این شغل را می خواهد و «فیس بوک» کاری می کند که او به این سمت انتخاب شود. مارک تا این حد شستشوی مغزی شده است؛ ارتباط او با واقعیت قطع شده است.
- او از طریق شستشوی مغزی پا به این راه گذاشته است که در سال های تحصیل در دبیرستان از طریق یکی از برنامه های دارپا موسوم به تی آی آی روی او انجام شده، برنامه ای که به یک «پسربچه نابغه» به عنوان مرد جلو صحنه خود نیاز داشت. این نقشه مارک را به یک مدل جهانی از یک نابغه رایانه ای جوان، با حال و بی تربیت تبدیل کرد که «برجهان حکومت می کند» و همه را به سمت یک خدای سایبری هوش مصنوعی رهنمون می شود. مارک بی آنکه خود بداند عروسکی بیش نیست...
- مارک گرینزبرگ (زاکربرگ) حتی یک سطر برنامه نویسی کد منبع برای فیس بوک ننوشته است. این ها دروغ ها و تبلیغاتی است که دولت و مربیان نظامی او به خورد جامعه داده اند.
-همه می دانند که دوقلوهای وینکلووس (آرون و کامرون) در یک پرونده 65 میلیون دلاری علیه مارک از طریق سازش پیروز شدند، به این دلیل که آنها می دانستند که متن مختصر «رابط هاروارد» آنها فقط یک کد الحاقی به کد منبع دزدیده شده اصلی است  که پرفسور جیمز چندلر و آی بی ام به مارک داده بودند.
- دوست قدیمی ام شون پارکر یکی از اعضای اولیه فیس بوک همه چیز را برای رسانه ها اعتراف کرده و به خصوص از این حقیقت سخن گفته که هدف از ساخت فیس بوک این بوده که به عنوان یک ماده مخدر سایبری برای خلق و کنترل معتادان – معتادان دیجیتالی- عمل کند. آنطور که شون گفته "ما از همان اول می دانستیم که این رسانه به تمام کاربران زیان می رساند و می دانستیم که به همین دلیل است که ما هرگز نباید به دوستان یا فرزندانمان اجازه استفاده از این سیستم ها را بدهیم؛ این سیستم ها به شدت مضر هستند و نیت اصلی از ابداع آنها همین بوده. من و مارک به نمایندگان دارپا گفتیم که هدف فیس بوک از همان ابتدا این بوده."
شون پارکر مدیر اجرایی پیشین فیس بوک پیشتر اعتراف کرده بود که فیس بوک از روان انسان بهره برداری می کند
شون پارکر مدیر اجرایی پیشین فیس بوک علنا تایید کرده بود که هنگام طراحی فیس بوک، بهره برداری از نقاط ضعف روان انسان یکی از اهداف تعیین شده بوده است. به خصوص او اشاره می کند که آنها فیس بوک را به گونه ای ساخته اند که  هر بار مقداری دوپامین در مغز کاربران آزاد کند تا بتواند آنها را به خود معتاد کند و همچنین احساس عدم امنیت و نیاز کاربران به تایید اجتماعی را به بازی بگیرد. او گفته: 
«من نمی دانم که آیا واقعا پیامدهای چیزی را که می گویند درک می کنم یا نه، چون یک شبکه زمانی که تعداد کاربرانش به یک یا دو میلیارد افزایش پیدا می کند... این عواقب ناخواسته را به دنبال دارد که به معنای واقعی کلمه روابط شما را با جامعه و با یکدیگر دستخوش تغییر می کند... این شبکه احتمالا به طرقی عجیب و غریب در باروری و زاد و ولد نیز مداخله می کند. خدا می داند که فیس بوک دارد با مغز کودکانمان چه می کند.
هنگام ساخت این اپلیکیشن ها که فیس بوک اولین آنها بود، تنها فکری که در سر سازندگان آنها می گذشت این بود که چگونه کاری کنیم که تا جای ممکن وقت شما و توجه آگاهانه شما را مصروف خودمان کنیم.
و این یعنی ما باید به شکلی هر از گاهی مقدار کمی دوپامین را در بدن شما آزاد کنیم، مثل وقتی که یک نفر پای یک عکس یا پست یا هر چیز دیگری لایک می گذارد یا اظهار نظری می نویسد. و این روند شما را وامی دارد که در محتوای بیشتری مشارکت کنید و این به جای خود شما را وامی دارد که لایک ها و اظهارنظرهای بیشتری را بگذارید.
این یک چرخه بازخورد تایید اجتماعی است، دقیقا از همان نوعی که یک هکر مثل خود من به کار می گیرم، چون شما در این کار از یک نقطه ضعف در درون روان انسان بهره برداری می کنید.
مبتکران، مخترعانی  مثل خود من، مثل مارک زاکربرگ، مثل کوین سیستروم از اینستاگرام، مثل همه افراد این چنینی، آگاهانه این را درک می کنند. و ما به هر حال این کار را انجام دادیم.»
فیس بوک آفریده دست کیست؟
فیس بوک کاملا تصادفی برای خود صاحب یک تاریخ آفرینش شده است (چهارم فوریه 2004) یعنی همان روزی که پنتاگون پروژه لایف لاگ خود را متوقف کرد. لایف لاگ یک عملیات نظارتی بود که محصول فکر ابرشیطانی دارپا (آژانس پروژه های تحقیقات پیشرفته دفاعی) بود. فیس بوک ابزار نهایی این آژانس برای «خودنظارتی» است که از طریق آن یک شخص داده ها و حریم خصوصی خود را بی آنکه متوجه شود چه می کند، آگاهانه تسلیم می کند.
تاملات نهایی: چه کسی خالق فیس بوک است؟ اول باید پرسید چه کسی گوگل، یوتیوپ و بقیه سیلیکون ولی را آفریده است؟
 نکته ای که باقی می ماند این است که آیا اطلاعات مندرج در این نامه یا «دوسیه زاکربرگ» تایید خواهد شد یا نه. در پاسخ به این معما که چه کسی فیس بوک را آفریده، ما حتما باید این نکته را به رسمیت بشناسیم که چه گوگل و آلفابت و چه یوتیوپ یا فیس بوک، این غول های فناوری در ابتدا از دل پروژه ها و بودجه های نظامی بیرون آمده اند. مثل آمازون با قرارداد هنگفت 600 میلیون دلاری اش با سیا، شرکت های بزرگ فناوری با مجموعه نظامی امنیتی به مثابه یک جان در دو کالبد و گوش به فرمان آن هستند. شرکت های بزرگ فناوری هم اکنون یک مهره حیاتی و غیرقابل دورانداختن در تشکیلات امنیت ملی آمریکا به حساب می آیند. این فرایند یک نظارت بی سابقه و نابود کننده حریم خصوصی است، اما در ازای آن شما حساب های کاربری رایگان ایمیل و قابلیت های ارسال شکلک ها و ایموجی ها را به دست می آورید و درست همانطور که خود مارک گفته این خیلی با حال است، اینطور نیست؟
نویسنده: ماکیا فریمن (Makia Freeman) سردبیر سایت آلترنیتیو مدیا

منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر