۲۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
کد خبر: ۵۲۰۳۸
وابستگی شدید برخی والدین به تک فرزندی آسیب‌هایی از قبیل کاهش انسجام خانواده، تضعیف شبکه ارتباطی خویشاوندی، عدم جامعه‌پذیری و روی آوردن فرزند به شبکه مجازی را در پی دارد.
به گزارش پایداری ملی، 20 تا 27 تیر ماه به هفته جهانی جمعیت نامگذاری شده است و با شعاری که هر سال برای این روز انتخاب می‌شود کشورهای دنیا برنامه‌هایی را برای گرامیداشت این مناسبت و در جهت پاسداشت موضوع جمعیت اجرا می‌کنند.

تمایل به تک فرزندی در بین برخی از زوج‌ها وجود دارد غافل از اینکه تک فرزندی با پیامدهای منفی همه دوران زندگی فرزند را تحت تاثیر قرار داده و موجب آسیب‌هایی می‌شود.

تنهایی همنشین کودکان تک فرزند است، در خانواده برای افراد تک فرزند الگویی برای کسب تجربه وجود ندارد، نبود همبازی معضل این کودکان است و در حسرت نبود یک حامی و پشتیبانی که با وجود آن به احساس اطمینان برسند همواره تک فرزندان را آزار می‌دهد.

متخصصان بر این باورند که وابستگی شدید والدین به تک فرزندی آسیب‌هایی از قبیل کاهش انسجام خانواده، تضعیف شبکه ارتباطی خویشاوندی، کم شدن روابط اجتماعی و عدم جامعه‌پذیری و روی آوردن فرزند به شبکه مجازی را در پی دارد.

این در حالی است که به گفته کارشناسان خانواده ارتباط با خواهر و برادر نقش مهمی در رشد و شکوفایی کودک ایفا می‌کند این ارتباط در کودک میل به بازی و سرگرمی ایجاد می‌کند و میزان خلاقیت و خودجوشی را در کودک افزایش می‌دهد.

لاله طیبی کارشناس مسایل خانواده می‌گوید: بچه‌های تک فرزند به دلیل اینکه خواهر یا برادری ندارند که رقابت کردن سالم را با او تجربه کنند با مشکلاتی در زمینه پذیرش واقعیت‌های زندگی روبرو می‌شوند.

کارشناس واحد بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه ادامه داد: داشتن خواهر و برادر کمک می‌کند تا فرزند بتواند در موقعیت‌های مختلف خود را جای دیگران بگذارد و از منظر او به اتفاقات نگاه کند.

طیبی گفت: احساس تنهایی، لجبازی، کم تحملی، پرتوقعی، اعتماد به نفس کاذب و بسیاری از آسیب‌های رفتاری دیگر از جمله پیامدهای روحی و روانی تک فرزندی است.

وی ادامه داد: بچه‌هایی که تک فرزند هستند در مرکز توجه والدین قرار دارند و هر رفتار آنها توسط والدین پایش می‌شود بنابراین زندگی آنها همیشه با حالت اضطراب همراه است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر