به گزارش پایداری ملی، به نقل از روابط عمومی ادارهکل هواشناسی سیستان و بلوچستان، دوست محمد کلیم اظهار داشت: هم اکنون این طوفان در فاصله حدود 1200 کیلومتری از سواحل گواتر قرار دارد و در حال حرکت به سمت شمال و شمال غرب است.
وی افزود: بر اساس خروجی مدلهای پیشیابی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه سرعت وزش باد در محل فعالیت این طوفان به 150 تا 170 کیلومتر بر ساعت میرسد. این طوفان به صورت مستقیم خطری برای سواحل ایران ندارد اما کشتیهای تجاری و شناورهای فراساحل استان که در اقیانوس هند فعالیت دارند تا زمان فروکش کردن آن از تردد در محدوده فعالیت طوفان خودداری کنند.
کلیم تصریح کرد: تا صبح امروز طوفان حارهای وایو در عرض حدود 18 درجه شمالی و طول 70 درجه شرقی قرار داشته است. این طوفان در محدوده طول جغرافیایی 71 تا 69 درجه شرقی به سمت عرضهای بالاتر در حرکت است و پیشبینی میشود تا اواخر وقت جمعه در محدوده عرض جغرافیایی 23 درجه شمالی و طول 69 درجه شرقی بتدریج تضعیف شود.
معاون توسعه و پیشبینی ادارهکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد: تا جمعه در سواحل شرقی استان ارتفاع موج بین 1.5 تا 2 متر گاهی 2.5 متر پیشبینی میشود.
گرد و غبار بادهای 120 روزه سیستان به سواحل پاکستان رسید
دوست محمد کلیم اظهار داشت: تحلیل و آشکارسازی تصاویر ماهواره(EUMETSAT) نشان میدهد که گرد و غبار ناشی از طوفان روز گذشته شمال سیستان و بلوچستان به سواحل جنوب پاکستان نفوذ کرده است. گرد و غبار ناشی از این طوفان، بخشهایی از پنج ولایت غربی و جنوبی افغانستان، چند منطقه در شمال، غرب و جنوب پاکستان و 9 شهرستان سیستان و بلوچستان را فرا گرفته است.
وی ادامه داد: گردوغبار ناشی از طوفان روز گذشته در شمال استان سیستان و بلوچستان با پیمایش بیش از 800 کیلومتر، به سواحل پاکستان در دریای عمان رسیده است. ساعت 16:30 دقیقه روز گذشته از ایستگاه «پسنی» در جنوب غرب پاکستان پدیده گرد و غبار گسترده گزارش شده که شعاع دید افقی در این بندر را به 2000 متر کاهش داده است.
معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: صبح روز گذشته بیشینه سرعت طوفان و گرد و خاک در زابل به 115 کیلومتر بر ساعت رسید و گرد و غبار حاصل دید افقی در محدوده فرودگاه این شهر را به 800 متر کاهش داد. ساعاتی بعد گرد و غبار گسترده به شهرهای زاهدان، میرجاوه، خاش، ایرانشهر، سراوان، مهرستان، راسک، نیکشهر و… نفوذ کرد و دید افقی در این مناطق را به شدت کاهش داد.