یک منبع آلمانی مدعی شده دولت این کشور برای ارسال دیپلمات خود به تهران با آمریکا مشورت نکرده است.
به گزارش پایداری ملی، یک منبع آلمانی به خبرنگار سیانان گفته دولت این کشور برای ارسال مدیر کل سیاسی وزارت خارجه این کشور به تهران با آمریکا مشورت نکرده است.
خبرنگار سیانان گفته دولت آلمان قبل از ارسال «ینس پلوتنر» مدیر کل سیاسی وزارت خارجه این کشور به تهران با اروپا، چین و روسیه مشورت کرده است. خبرنگار سیانان بر همین اساس نوشته که پلوتنر حامل پیامی از طرف ایران نبوده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم ساعاتی قبلتر در کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران ارسال پیامهای محرمانه به ایران از طریق هیئتهای آلمانی و عمانی را رد کرد.
«مورگان ارگاتوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت آمریکا از طریق هیئتهای سایر کشورها به ایران پیامی ارسال کردهاند گفت: «فکر میکنم ما پیامهای که به ایران میدهیم را خیلی علنی گفتهایم.»
این در حالی است که روزنامه «زود دویچه سایتونگ» آلمان به نقل از منابع نوشته بود برلین در تلاش است تا در تهران میانجیگری کند.
بر اساس این گزارش، پلوتنر قرار است در این سفر با سید «عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کند. این روزنامه درباره این سفر نوشته است: «بر اساس اطلاعات دریافتی از وزارت خارجه، حفظ توافق هستهای، محور اصلی سفر مدیر کل سیاسی به تهران است.»
یک منبع در وزارت خارجه آلمان اوضاع در منطقه خلیج فارس را «به شدت جدی» توصیف کرده و گفته است اوضاع توافق هستهای نیز به همین شکل است. به گفته این فرد، «واقعا خطر تشدید تنشها، از جمله به واسطه اشتباه محاسباتی یا یک حادثه، وجود دارد» و در این شرایط «گفتوگو بسیار مهم است.»
به نوشته این روزنامه آلمانی، دولت ایران در تلاش است تا جریان صادرات نفت خود را حفظ کرده و از قطع روابط اقتصادی و تجاری با جهان جلوگیری کند.
بنا بر این گزارش، آلمان در تلاش برای راضی کردن ایران به ادامه حضور در توافق هستهای، در با شرکای اروپایی خود از جمله انگلیس و فرانسه در تماس دائم است و ضمنا با روسیه و چین نیز رایزنی دارد. این روزنامه تهدید کرده است که اگر ایران از برجام خارج شود، بعید است که اتحادیه اروپا بتواند به رویکرد فعلی ادامه دهد.
جمهوری اسلامی ایران ماه گذشته همزمان با سالگرد خروج آمریکا از توافق هستهای، در واکنش به بیعملی اتحادیه اروپا برای حفظ منافع ایران در برجام، با استناد به بندهای این توافق اعلام کرد که بخشی از تعهدات خود را تعلیق میکند. بنا بر این بیانیه، در صورتی که طرفهای برجام ظرف ۶۰ روز نتوانند تعهدات خود را اجرایی کنند، ایران محدودیتهای توافق هستهای را کنار میگذارد.
اتحادیه اروپا روز ۱۹ اردیبهشتماه با صدور بیانیهای ضربالاجل ایران را رد کرد و گفت «قویاً» به ایران توصیه میکند «از انجام اقداماتی که موجب تشدید مشکلات میشود، خودداری کند.»
کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای برجام وعده دادهاند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علیرغم ایستادگیهای لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تا کنون هیچ اقدام عملی برای محقق کردن وعدههایشان صورت ندادهاند.
اتحادیه اروپا همچنین علیرغم مخالفت با تصمیم آمریکا در زمینه برجام با سایر ادعاهای این کشور در زمینه فعالیتهای موشکی و منطقهای ایران همسو شده است.