به گزارش پایداری ملی، سال ۹۸ از سوی مقام معظم رهبری سال «رونق تولید» نامگذاری شد و هدف از این نامگذاری حمایت و افزایش رونق تولیدات داخلی در تمام زمینههای علمی، اقتصادی، آموزشی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... است.
رونق تولید تنها زمانی ایجاد خواهد شد که بازار مناسب برای ارائه محصولات تولیدشده در زمینههای مختلف وجود داشته باشد. برای نمونه افزایش تولید محصولات کشاورزی، باغی، زراعی و... بیش از نیاز جامعه نیاز به صادرات دارد.
این چرخه اقتصادی در کوتاهترین زمان ممکن افزایش قیمتها را در نتیجه نبود بازار توزیع داخلی به وجود میآورد. چنین شرایطی نیازمند مدیریت یکپارچه تولید، توزیع و ایجاد بازار فروش منطقهای داخلی است.
یکی دیگر اساس رونق تولید ایجاد سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی و دولتی است. سرمایهگذاران میتوانند با شناسایی ظرفیتهای مختلف یک منطقه اقدام به سرمایهگذاری و ایجاد بنگاههای اقتصادی تولیدی کنند.
برای نمونه استان کردستان منبع غنی انواع معادن سنگ آهن، طلا و سنگهای تزئینی و ساختمانی است که با بهرهبرداری از این ظرفیتها و فرآوری آن میتوان در سطح استان علاوه بر رونق تولید، از خامفروشی جلوگیری کرد.
در کشورمان هزاران تحصیلکرده در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی، علمی، پژوهشی و ... وجود دارد که میتوان با تکیه بر دانش و توان علمی آنها زمینه رونق تولید را در تمام مناطق کشور ایجاد کرد. برای نمونه از دانش کشاورزی و دامی علاوه بر تولید محصولات ارگانیک میتوان افزایش تولید در سطح کلان را فراهم ساخت.
دستیابی به چنین شرایطی با همت مسؤولان در بکارگیری از توان نیروهای بومی و جوان داخلی در زمینه تولید امکانپذیر خواهد بود. چنین فرآیندی موجب کاهش وابستگی ایران به سایر کشورهای جهان را به وجود می آورد.
رونق تولید در کشور نیازمند ایجاد تحولات اقتصادی فرا منطقهای است. برای نمونه با ایجاد بازارچههای مرزی مشترک در چهار گوشه ایران میتوان صادرات و واردات کالاهای اساسی را بر اساس نیاز متقاضیان ایجاد کرد.
نتیجه این شرایط علاوه بر اشتغالزایی پایدار، درآمدزایی مناسب و معرفی تولیدات داخلی را برای کشورهای مصرفکننده فراهم میسازد.
ادامه این روند در طولانیمدت صادرات محصولات ایرانی به بازارهای جهانی را ایجاد میکند این روند در بازارهای بینالمللی علاوه بر شناخت و معرفی موجب ارز آوری برای تولیدکنندگان ایرانی را فراهم میسازد.
بانکها بعنوان بازوان قدرتمند اقتصادی میتوانند زمینههای رونق تولید در کشور را فراهم سازند. چرا که خوراک اصلی هر طرح تولیدی برخورداری از تسهیلات مالی است. بانکها میتوانند با ایجاد طرحهای مشارکتی میان سرمایهگذار و تولیدکننده را فراهم سازند. چنین شرایطی موجب شکلگیری بنگاهها خرد و کلان اقتصادی میشود و توان تولید را افزایش میدهد. نمونه این طرحها در پروژههای میان بانکی و کارآفرینان در برخی از مناطق کردستان ایجاد شده است.
تداوم و ایجاد چنین شرایطی در نظر گرفتن کمترین سود بانکی از کارآفرینان طرحهای تولیدی است تا بتوانند بدون پرداخت هزینههای مازاد رونق تولید ایجاد کنند.
در ایران ظرفیتهای مختلفی در حوزههای علمی و دانشگاهی وجود دارد که نیاز به شناسایی وپرورش است. دستگاههای اجرایی میتوانند از دانش علمی نیروهای متدین و انقلابی و توان مدیران اجرایی در پیشبرد اهداف رهبر انقلاب اسلامی که در سالجاری با عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است استفاده کنند.
دستیابی به رونق تولید نیازمند حمایت همه جانبه دولت، دستگاههای متولی و مردم امکانپذیر خواهد بود و تنها با تکیه بر توان داخلی میتوان به رونق تولید دست پیدا کرد.