۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۰
کد خبر: ۴۸۱۹۷
وزیرکار با اشاره به اینکه طرح ایجاد شغل در مشاغل خانگی در برنامه اشتغال فراگیر در ۱۰ استان به صورت پایلوت اجرا می شود گفت:امروز ۳.۲ میلیون نفر زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که می‌تواند هم فرصت و هم تهدید باشد.

به گزارش پایداری ملی، محمد شریعتمداری، وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی با حضور در طرح ملی «جلسه اجرای طرح اشتغال مبتنی بر الگوی نوین توسعه‌ مشاغل خانگی» با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه مقرر شد 770هزار میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کشور انجام شود که حاصل آن رشد 8درصدی شود که در آن صورت بتوانیم 0.8 درصد بیکاری را کاهش دهیم.

 وی ادامه داد:اما امروز درباره رشد اقتصادی صحبت های دیگری می شود. نرخ بیکاری رو به رشد است و این موضوع هدف اصلی دشمن است،دشمن علاوه بر این قصد دارد، قدرت تکفل خانواربالا بروند و نظام با مشکل بیکاری مواجه شود. راهکار این است که با تکیه بر اقتصاد درونی و روش هایی که تکیه بر اقتصاد داخلی دارد بتوانیم از روش های سنتی ایجاد اشتغال فاصله بگیریم و در راستای کاهش نرخ بیکاری قدم برداریم.

 شریعتمداری اظهار داشت:سال گذشته اقدام های بسیاری در جهت اشتغال روستایی انجام شد، سهم اشتغال روستایی در اشتغال طی سال های گذشته حدود 3درصد بود که اکنون به 30 درصد افزایش یافته است. یعنی طی چند سال گذشته سهم اشتغال خانگی 10برابر افزایش یافته است.

شریعتمداری با اشاره به اختصاص1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه اشتغال روستایی گفت: تکیه بر وام برای توسعه اشتغال تنها راهکار نیست، بلکه ما تصور می‌کنیم کمک‌های حداقلی بلاعوض و در کنار آن آموزش مهارت، دسترسی به بازار و اتصال افرادی به عنوان تسهیل‌گر و پشتیبان در کانون توسعه‌ شهری با مناطق روستایی روش‌های نوآورانه‌ای است که ما را از این گرفتاری‌ها نجات خواهد داد.

وی توجه به مشاغل خانگی را روشی ارزشمند در الگوی اشتغال فراگیر برشمرد و تاکید کرد: امروز 3.2 میلیون نفر زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که می‌تواند هم فرصت و هم تهدید باشد، اما اگر با نگاه فرصت به آن نگاه کنیم، پتانسیل بزرگی در کمک به توسعه مشاغل خانگی با توانمندسازی این زنان می‌تواند در اختیار کشور قرار گیرد.

وزیرکار با تأکید بر اینکه برای ایجاد شغل در مشاغل خانگی در برنامه اشتغال فراگیر برنامه ویژه طراحی کردیم اضافه کرد: در 10 استان به‌صورت پایلوت طرح‌هایی برای اشتغال زودبازده در زیرمجموعه فراگیر آغاز کرده‌ایم.خوشه‌سازی و برند‌سازی در واحدهای کوچک را آغاز کرده‌ایم تا بتوانیم شرایط مطلوب را برای حضور در بخش بین‌الملل آماده کنیم.2هزار و 200 محصول در جریان برندسازی  قرار گرفته اند.

وی با اشاره به رونمایی از الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در سال 97 و اجرای آن به صورت پایلوت در9 استان با نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارفرمایی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و همچنین اجرای جهاد دانشگاهی گفت: این طرح حالا از مرحله پایلوت گذشته و قرار است در 23 استان با اولویت 6 استان سیل‌زده اجرا شود.

*محدودیت منابع توسعه اشتغال فراگیر را به‌تأخیر انداخت

شریعتمداری با اشاره به اینکه "سال گذشته برای تأمین منابع با مشکل مواجه شدیم" اظهار کرد: به همین دلیل لطمه‌هایی به توسعه اشتغال فراگیر در کشور وارد شد.در سال 98 با تخصیص اعتبارات به‌موقع، شرایطی فراهم شود که حوزه اشتغال فراگیر و مشکلات بیکاری بتوان اقدامات مناسبی انجام داد.

وی گفت:از سال 90تا97 حدود 2میلیون و 700 هزار نفر وام در سامانه  مشاغل خانگی ثبت نام کردند و از این میان هزار و 600 مجوز صادر شد،830نفردارای 3هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی دریافت کردند. 70 درصد از افرادی که تسهیلات دریافت کردند زنان بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر