به گزارش پایداری ملی، فرید سپری شامگاه دوشنبه در نشست رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با مجموعه پرسنل جهاد کشاورزی دهگلان اظهار کرد: کردستان در حوزه تولید محصولات کشاورزی به ویژه خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان طی سال زراعی گذشته جایگاه بسیار خوبی دارد.
وی خاطرنشان کرد: کسب رتبه دوم کشوری کردستان در خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان ناشی از تلاش شبانهروزی کشاورزان و مجموعههای متولی در این حوزه بوده که امسال انتظار از استان بیشتر شده است.
سپری گفت: امسال باید حدود یکمیلیون و 280 هزار تن گندم در استان تولید شود و یک میلیون و 180 تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شود.
وی در ادامه افزود: با توجه به پیشبینیهایی که در زمینه کاهش بارندگی و افزایش دما در درازمدت وجود دارد باید بحث توسعه گلخانهای مورد توجه قرار گیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات با درصد پایین در اختیار فعالین این حوزه قرار میگیرد و از این ظرفیت باید به نفع توسعه گشتهای گلخانهای در استان استفاده کرد.
وی افزود: گلخانههای کوچکمقیاس در سطح شهر و روستاها هدفگذاری شود و برای توسعه آن انرژی لازم گذاشته شود.
سپری در ادامه اظهار داشت: سیاستهای اصلی جهاد کشاورزی استان در تغذیه باغات رعایت سبد کودی با عنایت به تعادل لازم بین عناصر کم و پرمصرف است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان کردستان گفت: امسال و سال آینده 18 هزار هکتار باغ در سطح استان ایجاد میشود.
وی افزود: از دیگر برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، سرمایهگذاری در استفاده از ارقام کمآببر، کشت انتظاری، استفاده از ارقام زودرس، کشت دوم در مناطقی که آب کافی دارند با رعایت ارقام زودرس و همچنین توسعه کشت در اراضی آیش است.
وی افزود: کشت سورگوم با توجه به عملکرد بالای آن و همچنین پروتئین خوب آن برای دامها و کمآببر بودن آن جایگزین خوبی برای کشت یونجه است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به تولید کلزا در شهرستان دهگلان، عنوان کرد: کلزا یکی از مهمترین و حیاتیترین محصولاتی است که دولت برنامهریزی خاصی برای آن انجام داده چرا که در خودکفایی کشور در این زمینه تاثیر بسزایی دارد.
سپری افزود: طی سالهای پیش در زمینه تولید، تأمین دانه، روغن خام و تصفیهشده 97 درصد وابستگی داشتیم، ولی هم اکنون ضریب خوداتکایی به 84 درصد رسیده است که باید تمام سعی و توان خود را در پیشرفت و تولید این محصول انجام دهیم.
وی بیان کرد: استفاده از تکنولوژیهای نوین همچون تبدیل سمپاشها به بومدار در مبارزه با شته و علفهای هرز، واردکردن پهباد در مزارع که در هر شرایطی میتواند مورد استفاده قرار گیرد در پیشرفت امورات زراعت و باغها بسیار تاثیرگذار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه کردستان جز اقلیم خشک است، افزود: بیماری در مزارع وجود ندارد اما با توجه به بارندگیهای اخیر، با رصد کامل و اطلاعرسانی به موقع در این زمینه باید از بروز بیماریها جلوگیری کرد.