پژوهشگران کشور با استفاده از نانوساختارهای پلیمر سنتز شده به روش الکتروشیمیایی موفق شدند به یک ماده حساس به متانول برای اندازهگیری این ماده در سوخت سبز بیودیزل دست پیدا کنند.
اندازهگیری متانول در سوخت سبز بیودیزل در دانشگاه تربیت مدرس
به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محسن بابائی دانش آموخته شیمی تجزیه مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از نانوساختارهای پلیمر سنتز شده به روش الکتروشیمیایی موفق شد به یک ماده حساس به متانول برای اندازهگیری این ماده در سوخت سبز بیودیزل دست پیدا کند.
وی در رابطه با این پژوهش، گفت: هدف پژوهش در ابتدا تهیه حسگر گازی با ساختارنانو بر پایه پلیمر هادی به روش الکتروشیمیایی بر روی بسترهای اینتردیجیت بود و به خاطر پاسخ انتخابی این حسگر به متانول و این نکته که اندازهگیری این الکل (در فرآیند تهیه بیودیزل استفاده میشود) دارای اهمیت است، به عنوان یکی از کاربردهای تجزیهای حسگر گازی، اندازهگیری متانول موجود در بیودیزل مورد توجه واقع شد.
وی افزود: نانوساختار بودن سطح این نانوحسگر سبب افزایش سطح تماس نانوحسگر با گاز مورد آنالیز شده و همین موضوع سبب میشود تا نانوحسگر، گازها را در مقادیر یا غلظتهای بسیار کم شناسایی کند و دارای حساسیت و حد تشخیصهای بهتری برای آنالیز متانول در دمای محیط باشد، از همین رو میتواند برای اندازهگیری متانول موجود در بیودیزل مورد استفاده قرار گیرد.
شایان ذکر است، نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Sensors and Actuators B: Chemical منتشر شده است.