هیات رسانهای ایران که در اوکراین به سر میبرد صبح دیروز دیدارهایی را با تعدادی از مسئولان رسانهای اوکراین داشت.
هیات رسانهای ایران که در اوکراین به سر میبرد، صبح دیروز دوشنبه دیدارهایی را با تعداد از مسئولان رسانهای اوکراین داشت.
*دیدار از خبرگزاری اوکراین اینفورم
این دیدار از خبرگزاری دولتی اوکراین اینفورم آغاز شد و طرفین درباره همکاریهای رسانهای به تبادل نظر پرداختند.
دیسک الکساندر سرلگویچ، مدیر عامل خبرگزاری اوکراین اینفورم در دیدار با هیات رسانهای ایران ضمن خوش آمدگویی و ابراز آمادگی برای همکاری رسانهای گفت: من معتقدم که ارتباطات مستقیم خیلی بهتر از روابط بروکراتیک و غیر مستقیم برای ارتقای همکاریهای رسانهای هستند.
وی افزود: من اخیرا به کریمه، شهری در اوکراین رفته بودم که در آنجا آثاری از فرهنگ شرق دیدم. در آنجا مسلمانان حضور دارند، به همین دلیل میتوان در زمینه رسانهای همکاریهایی داشت.
دیمیتری اشکورکو، سردبیر اخبار خارجی خبرگزاری اوکراین اینفورم در این دیدار گفت: ما احترام خاصی به کشور شما و مواضع مستقل ایران در جامع بین المللی قائل هستیم. ایران و کشورهای منطقه به خاطر ظرفیتهای اقتصادی برای ما مهم هستند. تراز تجاری ما بیش از یک میلیارد دلار است.
سید یاسر جبرائیلی، سرپرست هیات رسانهای ایران در این دیدار گفت: رسانهها اهمیت بسزایی در مناسبات بین کشورها دارند.
وی افزود: رسانه حتی اغلب اوقات میتواند فراتر از قوه مقننه در عملکرد قوه مجریه موثر باشند. ما پیشنهاد داریم که رسانههای اوکراینی اخبار خود را از طریق رسانههای ایرانی تامین کنند و بالعکس رسانههای ایرانی اخبار اوکراین را از رسانههای اوکراینی تامین کنند. رسانههای ایرانی میتوانند ظرفیتهای اقتصادی اوکراین را به مخاطبان ایرانی معرفی کنند و رسانههای اوکراینی هم میتوانند چنین کاری را درباره ظرفیتهای ایران انجام دهند.
جبرائیلی ادامه داد: رسانهها در ذهنیت مردم درباره کشورها نقش بسیار مهمی را دارند و همچنین افکار عمومی رفتار و عملکرد سیاستمداران را جهت دهی میکنند. حال اگر رسانهها تصویری درست و واقعی از کشورهای ارائه نکنند، مناسبات کشورهای خدشه دار میشود.
وی با بیان اینکه رسانههای غربی همیشه تصویری نادرست از ایران ارائه میکنند تاکید کرد: تلاشهای ایران برای بهبود مناسبات با کشورهای شرقی توسط غرب زیر سوال رفته است. عدهای هستند که تلاش دارند نظام بین المللی را تحت کنترل خود داشته باشند. آنها خواستار روابط مطلوب ایران و کشورهای مثل ایران نیستند.
جبرائیلی در ادامه با اشاره به سفر هیات رسانهای اوکراین در گذشته به ایران افزود: خبرنگاران اوکراینی گفتند که با سفر به ایران ذهنیت غیر واقعی آنها درباره ایران که نشات گرفته از رسانههای غربی بود، تغییر کرد.
محمد ودود حیدری، مدیر مسئول روزنامه جوان نیز در این دیدار گفت: ارتباط بین رسانههای ایران و اوکراین میتواند فراهم کننده زمینه همکاری این دو کشور در زمینههای مختلف شود. دو کشور ایران و اوکراین دارای تمدن غنی و با سابقه هستند. ارتباط رسانه میتواند تعاملات دو کشور در زمینه فرهنگی، تجاری و اقتصادی را باعث شود. با شناختی که ما در این ایام از اوکراین پیدا کردیم دریافتیم که فرصتهای ناشناخته یا محقق نشده در روابط بین ایران و اوکراین وجود دارد.
وی در ادامه به پیشرفتهای ایران به واسطه جوانان مستعد آن اشاره کرد و گفت: ایران جمعیت جوانی دارد و در مقایسه با کشورهای اروپایی جوانتر است. اکنون به واسطه استعداد و ظرفیت جوانان ایرانی، رشد علمی ایران 17 برابر متوسط رشد جهانی است.
حیدری ادامه داد: این مسیری که برای جوانان در ایران متصور و محقق شده رشد علمی و فناوری است و این به برکت انقلاب اسلامی و آرمانهای امام راحل است.
پیام تیرانداز، سردبیر خبرگزاری مهر در این دیدار گفت: ما در فرهنگ اسلامی رسانه را به عنوان نوعی دانشگاه تلقی میکنیم که بتواند سطح دانش و تحلیل مردم را بالا ببرد تا اینکه بتوانند تحولات را به درستی ارزیابی کنند.
*بازدید از روزنامه دولتی کوریل
هیات رسانههای ایران روز گذشته همچنین از روزنامه دولتی کوریل بازدید و با مسئولان آن گفتوگو کرد.
سردبیر این روزنامه در دیدار با هیات ایرانی به تشریح فعالیتهای روزنامه خود پرداخت و گفت: در روزنامه 120 نفر کار میکنند و 5 روز در هفته منتشر میشود. اهداف اصلی روزنامه انعکاس اخبار مربوط به دولت و امضا اسناد رسمی و مصوبههای آن است.
هیات مدیران رسانه های جمهوری اسلامی ایران متشکل از خبرگزاریهای فارس، ایسنا، مهر، شبکه یک صدا و سیما و روزنامه جوان در چارچوب مراودات رسانهای به اوکراین و مولداوی سفر کردهاند.