سازمان آتشنشانی تهران از شهروندان خواست تا به منظور حفظ سلامت خود به نکات ایمنی توجه بیشتری داشته باشند.
به گزارش پایداری ملی؛ سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از شهروندان خواست تا به هنگام ترک منزل در ایام نوروز و در زمان انجام سفرهای نوروزی نکات زیر را مورد توجه قرار دهند.
توصیههای ایمنی هنگام ترک منزل در نوروز
*قبل از ترک خانه خود تمام وسایل غیرضروری الکتریکی را خاموش و درصورت امکان جریان برق آن را از فیوز مینیاتوری قطع کنید.
*وسایل گرمازا اعم از گازسوز و یا نفتسوز را خاموش کنید و شیر اصلی گاز را از قسمت بعد از کنتور و یا سیلندر گاز کاملاً ببندید.
*از بسته بودن شیرهای آب گرم و سرد هنگام ترک خانه کاملاً مطمئن شوید.
*درصورت وجود نشتی در شبکه آبرسانی خانه، با بهرهگیری از متخصصان برای برطرف کردن آن اقدام کنید.
*پیش از ترک خانه از بسته بودن در و پنجرههای خانه مطمئن شوید و کلید منزل را به سرایدار یا شخص قابل اعتماد خود بسپارید تا در صورت رخداد حادثه احتمالی بتوان از آن استفاده کرد.
*از قراردادن هرگونه وسیله اضافی و یا اثاثیه در بالکن منزل خودداری کنید چون دراثر وزش باد، احتمال سقوط آنها روی رهگذران وجود دارد و یا در اثر افتادن مواد آتشزنه امکان آتشسوزی میسر میشود.
*از نگهداری ظروف مواد قابل اشتعال و یا سیلندرگاز اضافی در محیط خانه جداً خودداری کنید و اینگونه وسایل را به مکانی مناسب خارج از محیط خانه انتقال دهید.
*اسناد، مدارک مهم، اساسی و لوازم با ارزش خود را در محلی امن و مناسب نگهداری کنید.
توصیههای ایمنی هنگام سفرهای نوروزی
*چنانچه قصد دارید با خودرو خود به شهرهای دیگر سفر کنید، خودرو را از لحاظ مکانیکی و برقی بازدید کنید و در صورت وجود نقص فنی احتمالی پیش از حرکت آن را برطرف کنید.
*از قراردادن وسایل اضافه روی باربند خودرو پرهیز و در صورت نیاز به استفاده از باربند، پیش از حرکت، اثاثیه چیده شده را با طناب و چادر کاملاً مهار کرده و بپوشانید به گونهای که امکان افتادن آنها وجود نداشته باشد.
*از سوار کردن افراد بیش از ظرفیت خودرو و یا در قسمت بارکامیونت، کامیون، وانت و صندوق عقب خودرو سواری جداً خودداری کنید.
*از قرار دادن سیلندرگاز از هر نوع و گالنهای حاوی بنزین یا نفت و ... در صندوق عقب خودرو پرهیز کنید، درصورت نیاز قبل از قراردادن گاز پیکنیکی، شیر و اتصالات آن را با آب و صابون آزمایش کنید تا از سلامت و استاندارد بودن آن مطمئن شوید.
*همراه داشتن کیف کمکهای اولیه و خاموشکننده آتشنشانی در خودروی شخصی می تواند هنگام رخداد آتشسوزی یا هر حادثه احتمالی دیگری کمک شایانی به شما کند.
*وجود مواد غذایی انرژیزا، لباس گرم، پتو و زنجیر چرخ در خودرو شخصی شما با توجه به فصل و احتمال سرد شدن هوا ضروری است.
*از روشن کردن آتش در محیط باز و نزدیک علفهای خشک یا درختان در طول راه خودداری و برای پخت غذا از اجاقهایی که در پارکهای جنگلی و غیره آماده شده استفاده کنید.
*درصورت رخداد حادثه رانندگی یا حوادث دیگر در جادههای بین شهری خودرو خود را به منتهی الیه سمت راست جاده هدایت و با قراردادن علائم هشداردهنده ایمنی از جمله مثلث خطر در فاصله 150 متری، رانندگان دیگر را آگاه سازید.
*هنگام رخداد حادثه رانندگی شدید و در صورت نشت بنزین از خودرو، برای جلوگیری از بروز آتشسوزی احتمالی بیدرنگ موتور خودرو را خاموش و بست باتری را قطع کنید.
*درصورت بروز آتشسوزی در خودرو، با حفظ خونسردی از خاموشکننده دستی آتشنشانی که همراه دارید طبق دستورالعمل حک شده روی آن برای مهار و خاموش کردن آتش استفاده کنید.
*برای ایمنی خود و سرنشینان خودرو به هشدارهای پلیس راه توجه و از راندن خودرو با سرعت بیش از حد مجاز پرهیز کنید البته علائم هشداری جاده نیز کمک چندانی به شما میکند.