به گزارش پایداری ملی، سازمان خواروبار جهانی، فائو، اعلام کرد: کاهش تنوع گونههای حیوانات،گیاهان و ماهیان جهان تولید امنیت غذایی جهان را با تهدید جدی مواجه کرده است.
براساس گزارش فائو؛ گونههای گیاهی، جانوری به شدت کاهش یافته و با سرعت بیشتری کاهش مییابد و این برای امنیت غذ ایی در جهان یک خطر بزرگی است.
بر اساس این گزارش 2000 گونه دامی جزو گونههای پرخطر طبقهبندی شدهاند و 17 درصد گردهافشانهای جهان از قبیل زنبورها در خطر نابودی هستند.
همچنین اکوسیستمهای دریاها که برای رشد ماهیان و گونههای دریایی مفید است در حال نابودی هستند مثلا مانگروها، خزهها و جلبکها و گیاهان کف دریاها در معرض نابودی قرار گرفتهاند و این به شدت تولید را کاهش خواهد داد.
در کنار کاهش تنوع زیست محیطی، جهان با تغییرات آب و هوایی و محیطی مواجه است و سوال این است که وظیفه ما مصرف کنندگان در قبال این تغییرات چیست؟
مصرف کنندگان باید اولا محصولات محلی خود را مصرف کنند؛ البته محصولاتی که به روشهای توسعه پایدار به عمل آمده است، یعنی از محصولاتی استفاده کنند که در تولید آنها از کودهای شیمیایی کمتر استفاده شده و نهادههایی که برای رشد محصولات کشاورزی استفاده شده با محیط زیست همخوانی داشته باشد و از سیستمهای تولید تنوع زیست محیطی در آن استفاده شده باشد.