۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۶
کد خبر: ۴۴۴۹۷
یک نهاد اطلاعاتی آمریکا در بخشی از گزارش خود که روز دوشنبه منتشر کرد، ضمن اتهام‌زنی به روسیه و چین درباره تلاش برای توسعه توانمندی‌های فضایی نظامی، برنامه فضایی ایران را «تهدیدآمیز» خواند.

به گزارش پایداری ملی، در ادامه موضع‌گیری‌های واشنگتن علیه برنامه فضایی ایران «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» در گزارشی برنامه فضایی ایران را تهدیدآمیز خوانده و اتهام‌هایی علیه تحرکات روسیه، چین و کره شمالی در عرصه فضا مطرح کرده است.

بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک» این نهاد اطلاعاتی و جاسوسی آمریکایی در یک ارزیابی که دوشنبه (دیروز) منتشر شده، اعلام کرد: «محتمل است که روسیه برای مختل کردن، تخریب یا آسیب زدن به ماهواره‌ها و سنسورهای آنها، در حال رسیدن به سلاح‌های لیزری باشد».

«آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» مدعی شده که روسیه از جولای ۲۰۱۸ شروع به افزودن یک سیستم سلاح لیزری به نیروهای هوافضای خود کرده است و احتمالا هدفش از این کار، مقابله با ماهواره‌ها است.

در این گزارش روسیه به توسعه و تولید یک فناوری با مصارف دوگانه در مدار زمین متهم شده، فناوری که به گفته «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» می‌تواند به مسکو امکان استفاده از این فناوری برای حمله و نابود کردن دائمی ماهواره‌ها را بدهد.

طبق این گزارش، روسیه و چین در حال توسعه دادن به توانمندی‌های تخریبی فضایی خود هستند که این موضوع می‌تواند غلبه نظامی آمریکا را به چالش بکشد.

نهاد اطلاعاتی-جاسوسی آمریکا همچنین روسیه  چین را متهم کرده که پیشنهاداتی را مطرح می‌کنند که علیرغم محدود کردن «نظامی‌گری در فضا»، به آنها فضا و مجال برای ساخت تسلیحات ضد فضایی می‌دهد.‌

آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در گزارش روز گذشته خود، برنامه فضایی و فناوری‌های فضایی ایران و کره شمالی را «تهدیدآمیز» خوانده است.

طبق ادعای این گزارش، ایران و کره شمالی در حال پیش بردن فناوری‌های فضا پایه هستند که امکان پارازیت انداختن را به آنها می‌دهد.

نهاد اطلاعاتی آمریکایی همچنین مدعی شده که ایران و کره شمالی در زمینه پرتاب ماهواره به فضا توانمندی‌های مستقلی دارند و امکان استفاده از این توانمندی‌ها برای آزمایش موشک‌های بالستیک وجود دارد.

اتهام‌زنی‌های فضایی واشنگتن به دیگر کشورها در شرایطی صورت گرفته که اخیرا پنتاگون با رونمایی از «راهبرد جدید دفاع موشکی»  عملا استقرار تسلیحات موشکی آمریکا در فضا را کلید زده است.

«پیمان فضای ماورای جو» که در سال ۱۹۶۷ تصویب شده، استقرار سلاح کشتار جمعی در فضا یا استقرار آنها در اجسام آسمانی را منع کرده است.

این پیمان یک معاهده بین‌المللی در ۱۷ ماده برای بهره‌برداری از منابع فضای بیرونی و اولین پایه برای نگارش و تصویب قانون فضا است. این پیمان در ابتدا بین آمریکا، انگلیس و اتحاد جماهیر شوروی سال ۱۹۶۷ امضا و  سال ۱۹۶۷ اجرایی شد و تا سپتامبر ۲۰۱۵، ۱۰۴ کشور شامل روسیه، چین و کره شمالی عضو آن شده‌اند. اجرای این پیمان زیر نظر کمیته سازمان ملل در امور استفاده صلح آمیز از فضای بیرونی جو  است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر