بسیج به عنوان امتداد مردمی دستگاه ها و نهاد های حاکمیتی به دنبال جذب و سازماندهی موثر سرمایه اجتماعی در راستای کمک به کارآمدی دستگاه های حاکمیتی است. در این راستا با ایجاد تفاهم نامه های ذیل درصدد یاری رساندن به دستگاه های دولتی می باشد:
شهبازی پیرامون اقدامات بسیج مهندسین در حوزه احیا صنایع کوچک و متوسط عنوان کرد: در سال جاری اقدام به تشکیل گروه های جهادی در قالب 32 کلینیک تخصصی مستقر و خارج از شهرک های صنعتی کردیم که در صورت همراهی وزارت صنایع با توجه به نیروی انسانی متخصص سازماندهی شده در بسیج امکان پایش، عارضه یابی و احیاء 31500 واحد صنعتی راکد و نیمه فعال وجود دارد. پایش و عارضه یابی حدود 5000 واحد صنعتی راکد و یا نیمه فعال و همچنین کمک به احیا 70 واحد صنعتی با کمک مستقیم مهندسین بسیجی مجموعه ای از اقدامات این سازمان می باشد. هدایت و کمک به راه اندازی 500 طرح و شرکت دانش بنیان بسیجی در حوزه صنعت با اولویت استانهای کمتر برخوردار از دیگر اقدامات این سازمان در حوزه احیا صنایع کوچک و متوسط بوده است.
وی افزود: امسال اطلاعات حاصل از پایش و عارضه یابی 5000 واحد وارد سامانه طراحی شده خواهد شد. تشکیل بانک جامع اطلاعات صنایع راکد و نیمه فعال به منظور یکپارچه سازی اطلاعات به روز با هدف ایجاد بستر مناسب برای درج اطلاعات بنگاه ها در دستور کار این سازمان قرار دارد.
علی اصغر شهبازی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه تامین نیازهای کشور اظهار داشت: از مهمترین نیازهای کشور ما مساله انرژی است که باید به سمت استفاده از انرژی های تجدید پذیر برویم. با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه می توانیم با تامین انرژی مورد نیاز اروپا و کشورهای همسایه به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم. از جمله برنامه های این سازمان تهیه طرح جهاد روشنایی با هدف تولید 50 مگا وات برق از طریق سلول های های خورشیدی ( فتو ولتاییک) در هزار نقطه روستایی است. این امر علاوه بر تامین برق مورد نیاز کشور می تواند برای بیش از 2500 نفر در مناطق کم برخوردار ایجاد کار افرینی کند. ایجاد نیروگاه های خورشیدی در نقاط متعدد کشور از نظر پدافند غیرعامل بسیار ضروری است. بنا به هماهنگی صورت گرفته با آغاز هفته بسیج طرح جهاد روشنایی در سراسر کشور آغاز می شود.
وی با توجه به برگزاری دومین جشنواره سرآمدان فناوری و صنعت که با هدف ایجاد بازار و جذب سرمایه برای طرح ها و شرکت های دانش بنیان در دی ماه سال جاری برگزار می گردد، گفت: سال گذشته با اعلام امادگی بسیج برای کار سازمان یافته در حوزه تخصصی و با مشارکت شش دستگاه دولتی اولین جشنواره سرآمدان فناوری و صنعت در کشور برگزار گردید. این جشنواره با هدف هدایت سرمایه های اجتماعی تخصصی به سمت نیاز های واقعی صنعت و منویات مقام معظم رهبری طراحی شده است.
شهبازی اظهار داشت: یکی از راه های اساسی برون رفت از توطئه هایی که دشمنان نظام بر علیه اقتصاد کشورمان برنامه ریزی نموده اند راهبرد توسعه سرمایه انسانی دانش پایه، متخصص و ماهر می باشد، لذا میبایست با اقدامات جهادگونه به ارائه راهکارهای مؤثر و میانبر در این حوزه پرداخت.سازمان بسیج مهندسین صنعتی در نظر دارد با برگزاری مسابقه نوآوری صنعتی چالش ها و مسائل کلیدی صنعت را کشف کرده و سپس با مشارکت دادن ظرفیت نخبگان اقشار دانشور بسیج، محققان، نوآوران و شرکت های دانش بنیان فعال در عرصه فناوری و صنعت کشور اقدام به برطرف ساختن آنها با ارائه راهکارهای میانبر نماید.
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه توجه به علم و فناوری، سازمان بسیج مهندسین صنعتی در نظر دارد با همکاری بسیج وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت و سازمان انرژی اتمی برای برگزاری مسابقات «نوآوریهای صنعتی» برای رفع چالشها و مسائل کلیدی کشور اقدام کند.
ما با پنج وزارتخانه صحبت کردیم تا مسائل کلیدی را مطرح کنند. هرکدام از این وزارتخانهها در شورای سیاستگذاری یک کارگروه تخصصی تشکیل دادند و هرکدام تعدادی از مسائل کلیدی کشور در زمینه آن وزارتخانه را اعلام کردند که این مسائل مطرح شده و پس از بررسیها، 13 مساله به عنوان محورهای مسابقه درنظر گرفته شد.
شایان ذکر است که در این مسابقات با توجه به اهمیت نسل جوان، بخش دانش آموزی در حوزه سمپاد با رویکرد ایده پردازی در حل نظام مسائل صنعت با انعقاد توافق با سمپاد اضافه گردیده است.
مسئول بسیج مهندسین صنعتی عنوان داشت راهبرد اساسی ما در این بخش عبارتند از:
شهبازی افزود: برای نقش آفرینی در کمک به احیاء صنایع راکد و نیمه فعال نیاز به همکاری با سایر اقشار متخصص بسیج داریم. سازمان بسیج کارمندی، سازمان بسیج اساتید، سازمان بسیج سازندگی، سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری، سازمان بسیج اصناف، سازمان بسیج دانشجویی، سازمان بسیج کارگری و سازمان بسیج حقوق دانان از اقشار متخصص بسیج هستند که در این زمینه همکاری های لازم را با یکدیگر داریم.
انسجام اقشار همکار مورد نیاز برای نقش آفرینی در این حوزه می تواند از طریق توافق و تفاهم با دستگاه های متولی مربوطه و یکپارچگی ساختار بسیج در صنایع و کارخانجات صورت گیرد.