۰۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۳
کد خبر: ۴۰۴۷۹
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با تاکید بر ادامه همکاری با ایران گفت: تدابیری را برای کاهش و به حداقل رساندن تاثیر تحریم ها بر همکاری های روسیه و ایران وضع می کنیم.
«ماریا زاخارووا» در جمع خبرنگاران بار دیگر بر موضع اصولی روسیه مبنی بر غیرقانونی بودن تحریم های یکجانبه آمریکا تاکید کرد وگفت: همکاری روسیه و ایران در عرصه انرژی، بطور سنتی یکی از موضوعات کلیدی در دستور کار همکاری های اقتصادی دو کشور است.
وی یادآوری کرد: در این عرصه توافق های زیادی ازجمله در چارچوب کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و بازرگانی ایران و روسیه وجود دارد و دو کشور در نیروگاه برق حرارتی «سیریک» در جنوب ایران و احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه هسته ای بوشهر همکاری نزدیکی دارند.

**تروریست ها به اقدامات تحریک آمیز در ادلب ادامه می دهند
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گقت: به رغم اجرای موفقیت آمیز تفاهمنامه تثبیت اوضاع در منطقه کاهش تنش در ادلب که روسای جمهوری روسیه و ترکیه آن را امضا کرده اند، تروریست های واقع در این منطقه به اقدامات تحریک آمیز ادامه می دهند. 
وی از جمله به ادامه گلوله باران خمپاره ای حلب توسط تروریست ها اشاره کرد و گفت: 37 گلوله خمپاره به مناطق مسکونی این شهر پرتاب شده است.

**وضعیت التنف در سوریه نگران کننده است
زاخارووا در بخش دیگری خاطرنشان کرد که وضعیت منطقه التنف سوریه نگران کننده است و آمریکا همچنان از کردهای دارای روحیه جدایی طلبی در این منطقه برای رسیدن به اهداف خود حمایت می کند.
وی همچنین گفت که نیروهای آمریکایی بخشی از التنف و جنوب سوریه را اشغال کرده اند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اظهار داشت: در این منطقه که آمریکا آن را تا شعاع 55 کیلومتری محدوده تحت نفوذ خود اعلام کرده است، تروریست ها حضور دارند و از هر تبعه سوری که خواهان ترک محل باشد 2 هزار دلار باج می گیرند.

**خروج آمریکا از پیمان موشکی اشتباه بزرگی است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد و آغاز تولید موشک های ممنوعه، نگران کننده و اشتباهی بزرگ است و ما آن را یکی از خطرناکترین اقدامات اخیر واشنگتن می دانیم.
زاخارووا افزود: آمریکایی ها سعی دارند در عرصه های مختلف از جمله در حوزه نظامی خود را در شرایط برتری قرار دهند اما اقدامات آنها در نهایت منجر به افزایش تنش در مناسبات بین المللی می شود.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه ادامه داد: لغو پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد گام خطرناکی خواهد بود که به منفی ترین شکل ممکن بر وضعیت امنیت بین المللی و ثبات راهبردی تاثیر می گذارد.
وی هشدار داد: اقدامات آمریکا باعث کشیده شدن برخی مناطق جهان به رقابت تسلیحاتی جدید می شود هر چند که به نظر می رسد از پیش آنها (آمریکایی ها) تصمیم خود را گرفته اند.
پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد هشتم ماه دسامبر سال 1987 ( 1366) بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد. 
براساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشک های هسته ای و غیر هسته ای کوتاه و میان برد به استثنای موشک های دریایی ممنوع شد. 
این پیمان نخستین قرارداد کنترل تسلیحات هسته ای موشکی راهبردی در جهان به حساب می آید که با توجه به اینکه در دوره جنگ سرد بین دو ابرقدرت (شوروی و آمریکا) امضا شده بود، از اهمیت بسیار بالا و حیاتی برخوردار شده است. 
تا سال 1991 (1370) حدود دو هزار و 700 موشک نابود شدند ضمن اینکه دو کشور اجازه بازرسی از تاسیسات یکدیگر را داشتند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر