به گزارش پایداری ملی، تحلیلگر و روزنامهنگار ارشد آمریکایی در یک یادداشت هشدار داد، برای همه کشورهای جهان روشن شده که استراتژی دولت «دونالد ترامپ» ابتدا «قلدری» کردن و سپس اعمال فشار به منظور حصول به یک توافق است.
«دیوید ایگناتیوس» در «واشنگتن پُست» نوشت: «اینطور به نظر میرسد که رئیسجمهور (دونالد) ترامپ متقاعد شده که او برای موفقیت در سیاست خارجی فرمولی یافته است: در برابر دشمنانت قلدری کن، آنها را تحریم کن و تحت فشار قرار بده و سپس از آنها تملق و چاپلوسی کن و با آنها به توافق برس».
تحلیلگر ارشد این روزنامه آمریکایی تصریح کرد: «ترامپ رویکرد خود در قبال کره شمالی را در پیش گرفت و در ماه ژوئن به یک نشست پر زرق و برق در سنگاپور با کیم جونگ اون و تعهد او به خلع سلاح اتمی رسید، این نشست دلگرم کننده بوده اما تاکنون این تعهد عملی نشده است. او تاکتیک لفاظی تند و لفاظی نرم را با مکزیک و همینطور در قبال کانادا در پیش گرفت و در نهایت به توافقی به منظور جایگزین کردن نفتا رسید».
وی ادامه داد: «اکنون چین در حال کشمکش با ترامپ است و برای پکن این یک مسابقه گیج کننده است چرا که در این مسابقه، ترامپ در یک لحظه تعرفههای سنگینی علیه چین اعمال میکند و در لحظهای دیگر میگوید که شی جینگ پینگ رئیسجمهور چین دوست خوب او است و مطمئن است که در نهایت آنها با هم به توافق خواهند رسید».
ایگناتیوس معتقد است که استراتژی مدنظر دولت ترامپ برای حصول به توافق با دیگر کشورهای جهان، برای این کشورها کاملا مشخص شده، درباره ادامه استفاده رئیسجمهور آمریکا از این استراتژی ابراز شگفتی کرده است.
او معتقد است: «این تاکتیکهای خام از نظر دیگران آنچنان واضح هستند که اتخاذ آن توسط ترامپ حیرت آور است. برخلاف مسابقههای کشتی کَج که ترامپ آنها را ستایش میکند، پایان ماجراجوییهای او در سیاست خارجی از قبل نوشته نشده است و احتمال بسیاری برای اشتباه کردن وجود دارد. البته توفیق کنونی ترامپ نشان میدهد قلدری میتواند حداقل در کوتاه مدت و تا زمانی که فرد قلدر بسیار قویتر از آنهایی که او آنها را به چالش میکشد، کارساز باشد».
ترامپ در مسابقات «کشتی کج»
روزنامه نگار ارشد آمریکایی در ادامه مینویسد: «دشمن بعدی ایران است و کشمکش و مبارزه او با ایران میتواند جالبترین مبارزه او باشد. ترامپ در سازمان ملل و طی اظهارات علنی و خصوصی متعدد، مشتزنیهای خود را (به ایران) نشان داد. ساده بگویم که برنامه و طرح این است که اقتصاد ایران را تا آنجایی که صدای کمک خواستن این کشور برخیزد، خفه کند و سپس درباره یک توافق بزرگتر و بهتر در موضوعات هستهای و مسائل منطقهای مذاکره کند، توافقی که ترامپ بتواند آن را یک موفقیت چشمگیر ادعا کند».
ایگناتیوس افزود: «ترامپ ۲۵ سپتامبر در نیویورک کشتی دزدان دریایی و کشتی عاشقانه خود را برای ایران به دریا انداخت و گفت: "ما در حال حاضر در حال کارهای بسیاری از قبیل اعمال تحریمها در یک سطح بسیار گسترده هستیم... ایران باید لحن خود را قبل از اینکه من با آنها دیدار کنم، تغییر دهد. آنها خواهان ملاقات (با من) هستند اما من تا زمانی که لحنشان را تغییر ندهند، با آنها دیدار نمیکنم. (این دیدار و ملاقات) انجام خواهد شد و معتقدم که آنها چارهای ندارند. او در یک توئیت با فریبکاری ریاکارانه که حتی سبب سرخی صورت یک ایرانی میشد، شروع به نوازش حسن روحانی رئیسجمهور (ایران) کرد و نوشت: "مطئنم که او یک مرد واقعا دوست داشتنی است"».
روزنامه آمریکایی خبر داد: «ترامپ برای بیش از یک سال است که در قبال ایران این رویکرد را در پیش گرفته است. مطلع شدم که یک مقام آمریکایی در سپتامبر سال ۲۰۱۷ به امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه گفت که ترامپ آمادگی دیدار با روحانی را دارد و پرسیده، آیا فرانسه میتواند ترتیب این دیدار را بدهد. ماکرون در نشست هفته اخیر سازمان ملل از ترامپ سوال کرده که او این بار به روحانی چه بگوید. منابع مطلع به من گفتند که ترامپ در جواب ماکرون گفت: "من آماده مذاکره با انها هستم اما (برای دیدار) هنوز خیلی زود است. آنها باید رنج بکشند". پیغام خصوصی او همانند پیغام علنی او بوده است».
تحلیلگر «واشنگتن پست» افزود: «بگذار آنها رنج بکشند، بخشی از استراتژی او است که قرار است ماه اینده و در حالی که آمریکا تحریمهای شدیدی علیه ایران اعمال میکند، آغاز میشود. اغلب شرکتهای بزرگ اروپایی نشان دادهاند که آنها از تحریمهای آمریکا تبعیت خواهند کرد و خواهان به خطر انداختن موفقیتشان در بازار آمریکا نیستند. این موضوع شامل شرکتهای بزرگ فرانسوی از قبیل توتال غول نفتی و خودروسازی پژو هم میشود، شرکتهایی که سرمایهگذاریهای بزرگی در ایران دارند».
به گفته این روزنامهنگار آمریکایی، دولت ترامپ علاوه بر فشار اقتصادی موضع تندی در قبال مواضع منطقهای ایران از قبیل عراق و سوریه اتخاذ کرده و مقابله خود با مواضع تهران را تشدید کرده است.
ایگناتیوس در پایان یادداشت خود به دولت آمریکا درباره ناکامی مواضع این کشور درقبال یاران هشدار داده است.
این تحلیلگر آمریکایی نوشت: «به نظر میرسد که ترامپ فکر میکند، بازی قدرت-دیپلماسی را فهمیده است. البته نمیتوان منکر برخی دستاوردهای او شد اما همانطور که مدیران تجاری هشدار میدهند باید گفت که رسیدن به نتیجه در گذشته، هیچ تضمینی نیست که در آینده هم کارگشا باشد. ایرانیها خواهان فرار از انزوا هستند اما سخت است که تصور نمود آیتالله علی خامنهای رهبر عالی ایران در برابر استراتژی "مشتزنی و سپس در آغوش گرفتن" تسلیم شود و با آمریکا توافق کند. اعمال فشار شدید اقتصادی آمریکا علیه ایران شاید اقتصاد این کشور را نابود کند اما سوال اینجا است که چنین تحولی به سازش و توافقی چشمگیر منتهی خواهد شد یا نه.