۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۷
کد خبر: ۳۸۵۲۸
وندی شرمن سرپرست تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته ای ایران و 1+5، طی یک رشته توییت برخی جزییات مذاکره هسته‌ای با ایران را به روایت خود شرح داد.

به گزارش پایداری ملی، در بخشی از این متن آمده است: می‌خواهم برای شما داستانی درباره هنر معامله بگویم؛ معامله با ایران که در جریان آن رهبری مذاکرات را بر عهده داشتم.

در بخش دیگری از متن فوق آمده است: بعد از شام شب بیست و پنجم، من با عباس عراقچی مذاکره‌کننده ارشد ایرانی و مجید تخت‌روانچی، دیگر عضو تیم مذاکره‌کننده ایران برای بررسی یک قطعنامه سازمان ملل متحد دیدار کردم.
عراقچی با نکات کلیدی موافقت کرد ولی پس از آن به سمت جلو خم شده و یکی از بندهایی که پیش از این درباره آن توافق شده بود را به چالش کشید.

این یک شیوه آشنای مذاکره ایرانی بود: زمانی که توافق، قریب‌الوقوع به نظر می‌رسید، یک نکته دیگر برای اختلاف ایجاد می‌شد. ما آنچه را می‌خواستید به شما دادیم، حالا برخی چیزهایمان که از ما گرفته‌اید را به ما برگردانید.
من آن را باختم. شروع به توضیح دادن کردم و چشمانم از ناامیدی و خشم پر از اشک شده بود. من به آنها گفتم که چگونه راهبردهایشان می‌تواند تمامی توافق را به مخاطره بیندازد.

از همان ابتدای زندگی به زن‌ها گفته می‌شود که عصبانی شدن آنها به لحاظ اجتماعی قابل قبول نیست و این‌که مردم گریه شما را ببینند، نشانه ضعف است.
عراقچی و روانچی مبهوت شده بودند. آنها برای اولین بار طی یک ماه، ساکت شده بودند.

چیزی در صداقت ناامیدی من باعث عبور از مانع شده بود. بعد از یک لحظه طولانی سکوت، عراقچی اعتراض خود را پس گرفت. این ارزیابی اشکبار به حرکت اصلی مکعب روبیک تبدیل شد.

این زمانی بود که مساله کاملا برای من روشن شد. زمانی که ارزش‌هایی مانند اعتبار، پایداری و تعهد را هم در کار و هم در زندگی شخصی پای میز مذاکره می‌آورید، شما به طور فوق‌العاده‌ای قدرتمند هستید.

گفتنی است این اظهارات وندی شرمن، روایت یک مقام آمریکایی از فضای مذاکرات است و نمی‌توان صحت آن را تایید کرد اما متاسفانه تاکنون هرگاه مقامات آمریکایی و اروپایی درباره جزییات و حواشی مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 مطلبی منتشر کرده اند، این اظهارات از سوی مقامات کشورمان تکذیب نشده است.

لازم به ذکر است که وندی شرمن- خرداد 97- در مصاحبه با رادیو نیویورکر گفته بود:« قطعا ما در طول مذاکرات برجام می‌دانستیم که احتمال لغو این توافق [از سوی آمریکا] وجود دارد. مذاکره‌کنندگان ایرانی نیز در طول این مذاکرات مدام می‌پرسیدند ما از کجا بدانیم شما این توافق را لغو نخواهید کرد و من می‌گفتم راهی برای پی بردن به این وجود ندارد همانطورکه ما نمی‌دانیم شما به این توافق پایبند خواهید ماند یا نه!».
متاسفانه برجام براساس سهل اندیشی و اعتماد نابجا به آمریکا امضا و اجرا شد‌ که اگر این نبود هیچگاه تعهدات طرفین، نامتوازن، ناهمزمان و برگشت‌ناپذیر برای ما و برگشت‌پذیر و قابل نقض برای طرف آمریکایی و فاقد مکانیسم حقوقی مفیدهنگام شکایت تنظیم نمی‌شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر